Ahoj holky, jsem krátce těhotná a vlastně tak ne jak od te doby,co si myslím,ze došlo k uhnizdeni oplodněného vajíčka,je mi stale zima. Dokonce mi přijde,ze je to furt horsi a horsi. Doma máme 24 stupňů a mně je zima. A to jsem zvykla na nižší teploty a pri 24 stupních je mi obvykle vedro,ale teď ne. Porad se navlíkám do mikin a vesta chumlám se do deky a nejsem schopna se zahrát a fungovat doma. Vecne polehávám pod dekou.
Taky ste to tak mely? Patri to k těhotenství taková zimomřivost?
Já měla celý první trimestr teplotu tak 37,2... a hrozně rychle jsme prostydávala, ale i se zpotila. Obávám se, že jediný, co se s tím dá dělat, je teplej svetr a horká vana...
@anicka1211 taky mi bylo zima, musela jsem chodit spát v teplýcg ponožkách. Porad jsem byla unavená, přišla jsem z práce, lehla na gauč, přikryl se 2 dekami a upadla do spánku jak medvěd v zimě. Spala jsem klidně i 12 hodin a stejně další den tak od 2 odpoledne jsem měla v práci co dělat abych udržela oči otevřené. A seděla jsem tam jak cibule navlecena a kolegové jen v tričku a že je jim horko... Tak asi taková mi byla zima 🙂
@cilkat no přesně,taky strašně rychle prostydnu,ale v noci se zas dokážu strašně zpotit. Nikdy jsem na to netrpěla,ale ted tim,ze je mi furt zima a vecer lehnu do postele v mikině a teplých ponožkách,tak se budim cela zpocena,a když se malinko odkopu,tak zas mrznu. Je to mazec. To jsou výkyvy, doufám,ze se to brzy srovná.
@anicka1211 no, ještě po porodu jsem to měla cca v šestinedělí. To jsem se budila úplně spocena a nebo zimou a to jsem byla na přelomu srpen září přikrytá zimní dvojitou peřinou. Pak se to zlepšilo...
Ahoj, mě naměřili nízký tlak 100/60 a pak jsem našla, že to může být příčina zimomrivosti a ledových rukou a nohou. Taky nezabiralo nic, dvě deky, teplé ponožky a zima mi byla pořád. Pak jsem zjistila, že vždy když se najim, je mi celkové lépe. A minulý týden jsem si najednou uvědomila, že už mi zima vůbec není 🙂
U mě se to reletivně uklidnilo už v druhém trimestru (taky teda byly ty čtyřicítky...). Pak krátce zhoršilo těsně po porodu... ale tak do dvo týdnů klid.
Nízký tlak to dělává často, ale mě se tlak v těhotenství skoro srovnal... ale pocitově tplota ozhodně ne.
Já jsem mezi osmým - devátým týdnem a zima mi je také dost. Nejhorší to je k večeru 🙂 S manželem je na nás docela srandovní pohled. Ten umírá většinou vedrem a potí se i když má na sobě pouze trenýrky. A já jsem nabalená a stejně mi je zima. 🙂 Včera jsem si po uspání syna napustila po dlouhé době vanu a normálně jsem tam usla =D Manžel mě asi po hodině a čtvrt vzbudil pač jsem byla podezřele dlouho pryč =D
změny tlaku jsou normální a když je zima tak je to nízký > mě se dělali mdloby cca od 7-8 týdne jsem byla doma a prospala půl dne a pak celou noc 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Taky jsem to tak měla a taky jsem jinak extrémně horkokrevná. Klidně jsem celou zimu chodila jen v mikině a jak jsem otěhotněla, musela jsem být doma navlečená, nebo pod peřinou a to bylo léto a měli jsme doma 26 stupňů!!! Myslím, že je to tak trochu z únavy - někdy jsem měla k večeru i mírnou teplotu (hlavně po náročném dni).