Ahoj všichni. Mám takový dotaz, ještě před tim, než se dostanu na gynekologii. Stalo se některé z vás, ze otěhotněla již po ovu?😃 S partnerem jsme ani nečekali možné těhotenství, tak jsme to riskli a po 14ti dnech po oplodnění mám //🥰 teď jen čekám až se dostanu k dr. na potvrzení. Mate také některá z vás zkušenost?❤️
@amazonkajanik abychom se dobře pochopili, já otěhotněla až týden po ovu. Měla jsem zpoždění a týden na to jsem teprve dělala test. Já to beru jako zázrak, protože jsem měla v minulosti menší problémy❤️
Nemohla jsi otěhotnět týden po ovulaci, prostě jsi ji měla později, než si myslíš.
Jak víš, kdy byla ovulace?
@danca_001 Nestalo se to nikomu, protože týden po ovulaci není fyzicky možné otěhotnět. Vajíčko po ovulaci přežije maximálně 24 hodin. Takže jsi měla ovulaci určitě později. Gratuluju k těhotenství.
@danca_001 no to je poněkud zvláštní. Ovu byla prokázána,nebo domněnka?
@danca_001 ne, nemohla si otěhotnět týden po ovulaci. To je prostě nesmysl
Myslím, že ovu byla později. Nebo ji snad máš nějak prokázanou? To by byla teda záhada, že by tam vajíčko týden čekalo😂🤭
Proč záhada, někdy se stane, že žena má ovulace dvě. Ne vždy jsou vajíčka přesná jak hodinky (otěhotnění při menstruaci možné taky je). Ale je to teda pak už velká náhoda.
Ja otěhotněla že styku 1DC takže možný je všechno ale spíš si myslím ze jsi mela třeba ještě jednu ovulaci coz není částe ale ne nemožné (a nebo se ti ovulace posunula či jsi otěhotněla ještě před..)
to ale znamená, že byla ovulace později
No týden po ovulaci otěhotníš těžko.Musela se ti posunout
@eviicka
@budouci_maminka tak to ale porad znamená, že otěhotněla pri ovulaci a ta byla později. Ne, že otěhotněla týden po ovulaci. To je blbost. Navic ani nenapsala jak ví, kdy ta ovulace byla
@lachtanice86 pokud má dvě ovulace v cyklu, tak se týden PO první ovulaci může spustit druhá. Není to přirozené, není běžné, ale prý to není nemožné. Ale nejsem biolog.
@eviicka ano 2 ovulace můžou být ovšem paní nenapsala ani jak má ovulaci ověřenou takže můžeme jen spekulovat
@eviicka Tak to už je opravdu velká spekulace 😀. I kdyby došlo k tomu výjimečnýmu případu, kdy ovulace proběhnou dvě, tak stejně probíhají cca v rozmezí 24 hodin po sobě, ne týden. Tady to podle mě bude o dost jednodušší. Zakladatelce se o týden opozdila ovulace, měla nechráněný styk, otěhotněla, je s tím spokojená. Problem solved. 🙂
@eviicka tak když už, 2ovulace být muzou, ale v rámci několika hodin, ne dnů. Navic porad to znamená to stejné, otěhotněla v době ovulace. Bez ovulace není těhotenství.
@katule1990 Dvojvaječná dvojčata vznikají oplodněním dvou vajíček (která dozrála v jednom či obou vaječnících) dvěma spermiemi. Zvláštním, a ne tak častým, případem vzniku dvojvaječných dvojčat je tzv. dodatečné oplodnění. Znamená to, že jedno již oplozené vajíčko se začíná uhnizďovat a přesto dojde k další ovulaci, při které může být i toto druhé zralé vajíčko oplodněno (tím dojde k početí dvou jedinců v různých fázích menstruačního cyklu, nebo dokonce během dvou cyklů). Přestože se pak dvojčata narodí v jeden den, je jedno z dvojčat vlastně o několik dní či týdnů starší než druhé.
@sudylichozrout z toho vyplývá, že druhá ovulace nemusí být v řádu hodin, ale dnů i týdnů..
@lachtanice86
@budouci_maminka dejme tomu ze bych tomu věřila, i když spis jinak rychlému vývoji každého dvojčete, ale paní ani nenapsala jak ví kdy měla tu první, podle čeho ji měla určenou
Ovulace byla podle dr. týden před otehotnenim. Usoudila tak podle pravidelného cyklu. Ale teď už je to jedno. Jen jsem se vás chtěla zeptat, jestli to tak někdo taky neměl🙂
@danca_001 usoudila to podle cyklu? A opravdu je to gynekoložka?
@danca_001 Tak jestli doktorka řekla, že ovulace byla týden před otěhotněním, tak by asi měla vrátit diplom 😂😂😂.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@danca_001 no, 14dní po ovu je celkem normální jev a jestli se podařilo na první dobrou, tak jste jedni z těch šťastnějších. Já měla ovu 23.9. a pozitivní test někdy kolem 8.10. jestli si dobře pamatuji ...