Těhotenství o 2 týdny mladší. Co by mělo jít vidět při další návštěvě?

klara015
27. říj 2022

Ahoj,
chtěla bych vědět vaše zkušenosti.
Po vysazení antikoncepce (11.září)
Poslední menstruaci jsem měla 12.9-15.9. pak další už nedošla a měla jsem pozitivní těhotenský test.
Na kontrole u Dr jsem se dozvěděla, že těhotenství neodpovídá.
Dle poslední ms jsem 6tt a dle utz to doktor vidí na 4tt,tak mi dal další termín na 15.11 jenom utz a že by už něco být vidět mělo, ale taky ať se připravím že to nemusí být:(
A já se teď bojím. Další miminko si moc přejeme. Dokonce i 5 letý syn už se těší.
Zajímá mě zda tomu mohu nějak napomoct, třeba víc se šetřit nebo odpočívat,anebo prostě to vliv nemá a je to buď anebo?
Teď budu dlouuuhe tři týdny čekat na to co bude :(
A co by teda prosím mělo být vidět při další návštěvě,už srdíčko?❤️

katherine177
27. říj 2022

@klara015 měla jsem o dva týdny méně na ultrazvuku jak podle ms a dopadlo to bohužel špatně , zamlklé těhotenství a následný samovolný potrat.
Držím pěsti 🍀 ať u vás je to v pořádku.

klara015
autor
27. říj 2022

@katherine177 to mě moc mrzí :( ano i s takovou variantou mám prý počítat,ale teda připouštět si to nechci, tak zjišťuji zda je možné že by to mohlo být i v pořádku a nějaké týdny nehrají roli.

carmenz
27. říj 2022

Je to dost, ty 2 týdny, ale na druhou stranu asi nevíte, kdy byla ovulace? Navíc jde takhle brzy opravdu o milimetry, dutinku viděl, nebo zatím jen zvýšenou sliznici?
Příště už by srdíčko vidět být mělo 🙏🍀
Já to měla teď na začátku velmi podobné, ale tedy byla vidět dutinka. Ovšem byla jsem na kontrole o něco později, byla jsem dle ms asi 6+3, na ultrazvuku ale prý nějak kolem 5tt.
Pak jsem si to dala dohromady s termínem ovulace, plus nějaká ta cesta vajíčka a spermií, než to doputuje a zahnízdí.... A vlastně to odpovídalo. Na další kontrole už srdíčko bylo a bilo ☺️ Teď jsem 26+4 TT.
Ale mám za sebou kromě dcery i mimoděložní, zamlklé a spontánní potrat. Držím moc palce, ať vás z téhle tří možností nic takového nečeká a zadařilo se, jak má ❤️

nina004
27. říj 2022

@klara015 Nepomôžeš tomu ničím. Ale závisí kedy bola ovulácia. Ja som teraz druhý krát tehotná v 31tt a obe tehotenstvá som mala o 3 týždne mladšie a obe boli úplne v poriadku. Doktor postupoval rovnako ako u teba, kontrola o dva týždne a vždy už bolo vidieť viac. Najprv bol len malý vačok, potom tam už bolo aj embryo a o ďalšie dva týždne srdiečko. Potom už bola poradňa klasicky raz za mesiac. Držím prsty nech je aj u vás šťastný koniec ✊☘️

lencaa11
27. říj 2022

@klara015 Čím víc to žena řeší tim víc to je strest pro malí tělo ví co dělá jedno dítě mate a když tělo řekne že ne tak stim bohužel ani vy ani lékař nic neudělá když tělo bude chtit tak nechá těhotenství pokračovat v těhotenství chápu že jsou obavy ale taky je možné že po vysazeni tělo bylo mimo a ovulace byla později tím pádem a pak to podle Ms nevychází a mali budu ok jste úplně na začátku jediné co můžete je dát si vytaminy a klid v tom smyslu neřešit to ☘️☘️

uzivatelkapetra
27. říj 2022

Ne každá žena má plodné dny přesně 14 dní po MS jak si myslí různé kalkulačky, kor když to je hned první měsíc po vysazení antikoncepce.
Neboj se nic a důvěřuj sobě a doktorům.

klara015
autor
27. říj 2022

@carmenz ovulaci nevim,prostě jsem vysadila antikoncepci dostala menstruaci a za pár týdnů byl 👻.
Tak budu jen doufat že se to udrží. děkuji

jjasmina
27. říj 2022

nepomůžeš tomu nijak nepomůžeš, je to bud anebo no, ale teda to tě objednal za dlouho, ja měla kontrolu po týdnu, no nezbývá než čekat nebo 1x za tři dny si skočit na krev jako samoplátce abys aspon věděla jestli hcg roste jak má. je možné žes měla ovulku později

klara015
autor
27. říj 2022

@nina004 děkuji,tak snad to bude v pořádku. Já mám jít na kontrolu za 3 týdny a pak se kdyžtak budem domlouvat na další kontrole. Chci prvotrimestralni screening,tak říkal že pak musíme objednat aby se to stihlo

klara015
autor
27. říj 2022

@lencaa11 děkuji

klara015
autor
27. říj 2022
klara015
autor
27. říj 2022

@jjasmina no právě až za tři týdny :( to už by prej mělo být vidět že je to buď v pořádku nebo ne :( a na tu krev bych musela chodit tři dny po sobě a sledovat ty hodnoty?

jjasmina
27. říj 2022

@klara015 já bych šla příklad dnes a pak za tři dny a uvidite o kolik stoupne hodnota. tak pokud pujdete za tři týdny na ultrazvuk a srdíčko nebude tak je to už jasný no

lencaa11
27. říj 2022

@klara015 ano každé aspoň 3 dny na krev ale řekla bych že tam není taky na 100% záruka ničeho ono HCG může jít nahoru třeba jen z prázdnim vackem ktery to bude podporovat ale není záruka že bude uvnitř malí tak že opravdu bych to nechala bejt a tělo si řekne samo a počkala na kontrolu mam tři děti a nikdy jsem to neřešila kdyz jsem čekala první v 19 letech tak jsem šla na kontrolu že dostanu knížku a místo toho papír na revizi 11tt ...tak že opravdu tělo si dělá své ☘️☘️

klara015
autor
27. říj 2022

@lencaa11 no tak já počkám co bude. Stejně bych se teď nikam nedostala. Mám nemocného syna a manžela v práci.
Tak hold budu čekat a věřit že to dobře dopadne.

klara015
autor
27. říj 2022

@jjasmina Mám nemocného syna tak teď se nikam nedostanu,tak já vydržím do kontroly a budu doufat že ❤️ bude 🙂

klara015
autor
27. říj 2022

Aspoň mě čeká oslava narozenin malého 2.11
5let - musím zabalit dárky, nafouknout balónky, nazdobit stůl,dovézt dort tak budu mít myšlenky jinde 🙂

nina004
27. říj 2022

@klara015 Tak to ťa objednal neskôr ako mňa,ale v 7-8tt už budeš vidieť aj srdiečko. Len to čakanie je strašné a ten čas sa dlho vlečie. A podľa prvotrim.screeningu sa potom aj termín pôrodu určí ;)

klara015
autor
27. říj 2022

@nina004 no právě to čekání je dlouhé. Přijde mi to jako věčnost. Přitom jsou to jen 3 týdny 🙂 No hold musím vydržet a snad se dozvím potěšující zprávu.

kikhulka
28. říj 2022

@klara015 no ty vogo a to jsme si říkali jak jsme krásně od sebe
Už chápu proč mě doktorka objednala taky až za 3 týdny
Asi to chce všechno už vidět a ne mě stresovat tím jestli se udrží v děloze nebo jestli bije srdíčko.
Ale to čekání je šílený, hlavně se to tahné.sice tento týden utekl jako voda ale mám ještě jeden týden před sebou.moc práce tam naplánovane nemám tak oto to bude horší že se to bude táhnout
Dneska jsem 6+1 takže jsem začala 7 týden a snad bude vše v pořádku a pak už se budeme snad jen a jen radovat
Nechápu proč to máme těžké. Je těžké otěhotnět a pak když se podaří tak 2 měsíce čekáme co nastane.
V této době je toho nějak moc.
Ať se ti daří,oslavte krásně narozeniny a držím moc palečky at se tam ukaze velikanske ❤

klara015
autor
28. říj 2022

@kikhulka no trochu jsem se s termínem vzdálila :(
Jo to čekání co bude je hrozný. Já zase musím čekat 3 týdny co z toho bude. Těhotenství mám potvrzené,ale jak je mladší tak se mám připravit i na nejhorší.
Pokud bude vše v pořádku,tak by měl při další kontrole vidět ❤️ .Jinak bohužel.
No mě teď moc práce nečeká. O práci jsem přišla, takže jsem vedena na úřadě práce,ale těžko něco seženu jako těhotná a na zkrácený úvazek. Do toho ještě dělám autoškolu,která mi teda moc nejde a jen se stresuji :(
Takže teď co mi dělá radost je to miminko,na které se těším.
Tak doufám že to vyjde.
Na narozeniny malého se těším. Bude mít dortík,balónky,hračky co si přál,tak snad bude spokojený.
Také držím pesticky ať je u tebe vše v pořádku 🙂

kikhulka
28. říj 2022

@klara015 taky jsem na úřadě práce. Jen malinko brigádnicim.
Jo z autoškolou to znám. Udělala jsem ji až na podruhé a o týden později zjistila že čekám miminko, ale to už je 9 let.
Urcite to vyjde.je šílený čím vším si musíme projít.jak kdyby to nemohlo jít na první dobrou.
Mě pořád poboliva ten podbrisek a popichuje na pravém a někdy na levé straně. Tak se bojím při každém sexu nebo když jdu na záchod abych tam nenašla krev. Nebo aby to nezačalo bolet ještě víc.
Podle mě od 6 tt do 8tt je to vždy takové čekání jestli se něco nestane.

jako_mala_holka
28. říj 2022

Moje těhotenství neodpovídá podle termínu poslední ms cca o dva týdny... Já teda ale dělala ovulační testy, tak jsem jen řekla Dr, že jsem měla ovulaci posunutou a řekl, že je to podle utz v pořádku... Pozitivní ovulační test, tedy cca ovulace 7.4. (29dc), první pozitivní těhotenský test 19.4. a první kontrola už i s náznakem srdeční akce 5.5., všechno bylo v pořádku a teď jsem ve 32tt... S první dcerou jsem to měla takhle posunuté cca o týden a taky všechno ok

anetkad
28. říj 2022

Ahoj, já to tak měla taky dle MS už mělo na ultrazvuku být něco vidět, ale nebylo, mudr. mě objednal za 14 dní na kontrolu a už bimbalo srdíčko, malý má 6 měsíců 🙂 držím palce 🙂

klara015
autor
28. říj 2022

@kikhulka já beru zatím podporu v nezaměstnanosti a k tomu nemůže být žádný přivýdělek,tak hledám práci na zkrácený úvazek,ale těžko se hledá,kord když budu mít potvrzené těhotenství.
Jo ta autoškola to je děs, doufám že ji nějak udělám,ale zatím to nevypadá :( ale řidičák potřebuji kord s dvěma dětmi.
Mě také bolí sem tam břicho,tak sem si včera radši lehla a odpočívala a pak jsem se strašně nacpala jidlem a byla jsem nafouklá jak balón 🎈🙂 a teď jsem vyhlásila sexuální půst🙂) no pro jistotu🙂)
To se manžel divil prej do konce těhotenství nic ??
Musíme doufat že nám to dobře dopadne ;) 🍀🍀

klara015
autor
28. říj 2022

@jako_mala_holka tak to gratuluji,to je pak hezké slyšet že to tak dobře dopadlo🙂
Já ovu bohužel nevím

klara015
autor
28. říj 2022

@anetkad děkuji,mě řekl že je to tak 4tt ale jelikož jsem hned po vysazení ha tak je to možné že je to posunuté.
A 15.11 na kontrole už by prej mělo být vidět víc.

jjasmina
28. říj 2022

@klara015 těhotenstvi není nemoc, to lidně můžete pracovat, ale já byla na rizikáči teda a jelikož předtim i nějake sp, revize apod a s otehotnenim byl i sexualni pust , ale zase musím říct, že to za to stálo

klara015
autor
28. říj 2022

@jjasmina jj já vím že pracovat můžu,ale nemohu nic sehnat :( Potřebovala bych práci na zkrácený úvazek. A ráda bych pracovala.Je to pro mě úmorné být na pracovním úřadě.
A sexuální půst jen pro jistotu,když teď nevím jak to dopadne toho 15.11.

jako_mala_holka
28. říj 2022

@klara015 právě proto, že nevíš, to tak klidně mohlo taky být, hlavně když jsi teprve nedávno vysadila antikoncepci a pak ten cyklus může být všelijaký 😉 já to mám takhle pravidelně, že jeden cyklus kratší, třeba 35 dnů a pak zas jeden delší, už jsem měla i 70 🙄 kdybych nedělala ty testy, tak bych taky netušila, co a jak

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru