Ahoj. Chtela jsem se zeptat zda toto je i příznak těhotenství alá nějaká těhotenská nevolnost.
Dnes jsem 11tt.
Od stredy mam nejakou virózu asi, trošičku mě škrábalo v krku, malinko rýma a trochu kašel.
Dneska už v noci jsem měla vyšší tep a dnes celý den mám v klidu 95-115.. Měřila jsem se před chvíli tlak a mam 112/74 (tep na tlakoměru 96). Trošičku se mi občas zamotá hlava a stižené se mi dýchá. Je mi proste nevolno. Ani žaludek není úplně na 100% ready. Jo a mililinko me občas zaboli hlava.
Můžou mi takhle ze dne začít těhu nevolnosti? A je to jeste přidaný tou virózou?
Jsem v tomhle úplný nováček, vim maximálně tak ze se zvrací a tim končím..
A jeste jsem se chtela zeptat, zda je mozny aby by za pouhý tři dny vyrostlo břicho. V pondeli skoro jeste nebylo ani nic vidět, a vcera a dnes uz mam celkem bricho “velké”. Jak kdybych si silene přejedla a nedošla si na záchod
A ten tep v těhu je takhle ok? Docetla jsem se na internetu a v knížce ze se zvedá. Ale vim prd na kolik a kdy tak asi. Ten vyšší tep i pocituji.
Spíš viróza, tep je ok, bříško už poskočit 11.tt může
@vlasta1981 ja se někde na babyweb nebo nejak tak se to jmenovalo, docetla ze uz v 10tt se snad zvyšuje.
“10. TÝDEN TĚHOTENSTVÍ VE ZNAMENÍ TĚHOTENSKÝCH PŘÍZNAKŮ
Vaše tepová frekvence stoupla o několik tepů za minutu, protože se vám zvýšil objem krve v těle. Kvůli přetrvávající vyšší teplotě se zřejmě více potíte či je vám teplo. Vaše děloha je nyní velká asi jako pomeranč, pokračuje vývoj placenty, která je spojena s plodem pupečníkem. Bude již brzy zásobovat plod kyslíkem a výživnými látkami.”
Tak mozna uz i dřív ♀️
Já myslím, že se zbytečně pozoruješ. Já měla někdy v tomhle týdnu asi nejhorší rýmu v životě, myslela jsem, že mi praskne hlava jak mě bolela. Nezvracela jsem ani jednou, ale žaludek na vodě jsem měla tak 8.-14. týden několikrát denně. Ve 14. týdnu jsem si šla koupit těhotenské kalhoty, moje mě už host tlačily. Ty píšeš, že máš vše jen trošičku. Buď ráda a v pohodě. Budou návaly, noční pocení, otoky, pálení žáhy, bolest kyčlí, žeber, chodidel, zad, nízký tlak, vysoký tlak, pigmentové skvrny, problémy udržet moč... skoro cokoli si vymyslíš se může dít. Je to prostě jiný stav ♀️
@petulkadodo ta rýma kašel atd mam od sestry, byla nemocná a já u ni byla. Neco lehčího.
Ale dneska nejednou z ničeho nic mi je už od pul 4 fakt zle.
Boli me cele břicho, mam pocit na zvraceni, trochu průjem, bolí me hrudník a u srdce, i píchá. Stižené se mi dýchá a cítím se jak kdybych umírala, uplne bez síly. Trochu motání hlavy
Tak me spis jej zajímá jestli takhle najednou můžou prijit těhu nevolnosti. Protože tu asi virózu mam už od stredy a nikomu z rodiny se to takhle neprojevovalo. Takze k te me to nesedi.
A nepozorovat se.. Tohle jak mi je se fakt přehlídnout neda i kdybych chtela..
Psala jsi jsi, že se ti trošičku občas zamotá hlava a malilinko tě bolí a že žaludek není 100%. A teď píšeš, že je ti na umření. To se ti tolik přitížilo?
@petulkadodo no docela jo. Tak 2 hodiny mi bylo fakt zle. Nevedela jsem co se sebou. Ted uz je to teochu lepsi. Ale docela me boli u srdce a zboku levého prsa vubec nevim co by to mohlo byt. Jestli je to z ty nevolnosti..
Jestli se ti opravdu tolik přitížilo, tak si zajeď na pohotovost, aby vyloučili plicní embolii.
@petulkadodo ja jsem mela shodou okolností včera rozbory krve, na všechno možné, delali mi i na nejaky i ty krevní sraženi a neco o plicní embolii taky bylo řečeno, a říkali ze vsechno vyloučené. Tak s tou bych mela byt v poho ne?
Ale u plicní embolie šíleně bolí hrudník a nemůže se dýchat ne?
Nejsem doktor, ale řekla bych, že jen z krve se plicní embolie nepozná, na to je třeba udělat EKG a CT nebo scintigrafii. Ano, typické je u toho náhlé ztížené dýchání a bolest na hrudi podobná infarktu, dál kašel, modré rty, nízký tlak, zrychlený tep...
Já to mám z kardiologie chodím teď každý měsíc na kontrolu mám tachykardii tak jsem se na to ptala protože se mi také zvýšil .každá holt reaguje jinak
Ato beru léky
Věř že plicní embolii nemáš to by jsi vypadala jinak -zkisenost .
A že tě bolí levé prso a nalevo ne z 90%psycho.embolii i trombóza by se ti ukázala v krvy ...mám za sebou takže vím, ty bolesti také . Pořád jsem myslela že mám infarkt ale po dvou letech se prokázalo že to dělají záda , mezižeberní spojení a psychika.
To co tu popisujes je panicka ataka. Dej si vlažnou sprchu uvař si meduňku tu můžeš v tehu hod se do klidu . Vím co říkám s tímhle žiju několik desítek let
@vlasta1981 taky mi to na ru embolii moc nesedí.. ale strach je strach..
No ja nevim jestli mi treba jen nesedlo jidlo. Ze mi bylo takhle spatne. To se taky v těhotenství stava ne? Jak kdybych mela silnou střevní chřipku akorat 2-3hodky. Ted uz je to lepší.
A to prso a ta bolest. Nemuze to byt jen proste shoda náhod? Žebro nebo něco takového. Nebo bolest z protažení, ze bych se treba špatně protáhla. Ja jsem hubena jak lunt, takze přeci jenom se uz asi v tom těle trošičku ty orgány možná mění… jinak se mi ty bolesti střídají, chvili to boli na boku prsa, pak pod prsem jakoby srdce, pak mi to přijde ze spis zebra, obcas me i v tom prsu zapíchá, nebo nad prsem. A vlastně oblast levého prsa me bolí stejně záda na levé straně. Mam trochu podezření na žebro/zebra…mohlo by to byt? Nemáte zkušenosti?
Jinak panicky ataky jsem si uz taky zažila, akorát ty se mi projevovali teda uplne jinak.
Panička ataka má miliony podob . Mne se třeba jeden čas ukazovala oční migrénou ...to se vše vlní na co se díváte .
Mne i teď kolikrat tak začne bolet levé prso že si říkám a je po mně . Masíruju protáhnu se a bolest ustoupí . Já si s plicní embolií zažila své , a hlavně byla by v krvi. To bude stres a fyzio dohromady . Zkuste masáže ,já když mne to hodně bolí normálně maznu krémem na bolest inpraktik minto řekl ...ať maznu a je klid . Pijte meduňku ,zkuste se uklidnit ..já vím že to je těžké zažívám.si své ale můžu říct že se mi pak kolem toho 12tt jakoby stabilizovala hladina hormonů a hodně se mi ulevilo po psychické stránce.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V těhotenství se zvyšuje. O 20% ..normální jev . Ale spíš ať tak od 20tt