Těhotenství hned po zkušební době

rosiesd
14. kvě 2019

Ahoj mám necelý měsíc po zkušební době a jsem tehotna. V práci to chci říct až po 3 měsíci. Mám strašnou radost a na miminko se těším jen mám obavy z toho jak bude reagovat vedení...... rikala jste taky některá takhle po zkusebce ?

giften
14. kvě 2019

Ahoj, řešila jsem to stejné+bydlení apod. Dělala jsem si že všeho velkou hlavu. Teď už to vím a snažím se neřešit. Těhotenství skončilo totiz zamklim 😐. Mohlo a nemuselo to být kvůli nervum... Moje rada je nestresovat se, hodit vše za hlavu a užívat si tehu. Šéf to pochopí 😉 a jestli ne, tak to byla špatná práce, kam by ses asi stejně nechtěla vracet... 😉 Na oznámení nespechej. Dle zákona myslím nemusíš do 3 mes oznámit...

stef9328
14. kvě 2019

Muj pripad to nebyl, ale i tak jsem v praci slibila, ze budu minimalne 5let pracovat a neotehotnim, a 5mesicu po zkusebce jsem otehotnela. Bala jsem se rict, ale musela jsem,protoze se u me v praci pracovalo s rentgenem. Nastesti to vsichni vzali uplne vpohode a starali se o me po zbytek tehotenstvi.

ivca_ch
14. kvě 2019

@giften Ze zákona po třetím měsíci musíš říct, že jsi těhotná? To jsem netušila

journals
14. kvě 2019

@ivca_ch samozrejme ne, zadny takovy zakon neni. Je to hloupost

mishulka26
14. kvě 2019

Já otěhotněla ještě ve zkušebce a 2 dny před jejím skončením jsem šla na rizikové 😏 šéfové jsem to oznámila asi po 3 týdnech taky jsem se trochu bála, ale vzala to úplně v pohodě přála nám to, protože věděla, že jsme o miminko ten rok už přišli 😏 takže se nenervuj pokud to půjde v pohodě a nebude to na tobě poznat tak s tím oznamováním nespěchej 😊

mojeuzivatelskejmeno
14. kvě 2019

Já zjistila pár dní po nástupu do nové vysněné práce, že jsem těhotná. A to jsem byla v den pohovoru na gynde, dr nic neviděl a předepsal mi novou antikoncepci. Těhotenství jsem oznámila 14 dní před koncem zkušebky, slíbila jsme, že tam zůstanu až do porodu. No, pár dnů po zkusebce mě dr poslal na rizikové. Bylo mi strašně trapně, ale i tak mě za dva roky chtěli zpět.

surikata131
14. kvě 2019

@stef9328 zaměstnavatel by se snad podle zákona na rodinu vůbec neměl ptát, natož aby chtěl na x let zakazovat otěhotnět...

Podle mě není daný nějak daná lhůta, do kdy se to musí zaměstnavateli oznámit, spíš je to ochrana zaměstnankyně - nemůže vykonávat rizikové práce, práci v noci atd, pokud má někdo nerizikovou práci a nemá problémy tak může s oznámením klidně počkat...

zavodnice
14. kvě 2019

On je zákon o oznamování tehotenstvi zaměstnavateli? Já mu to oznámila až v 6. V 5. Měsíci jsem to rekla rodině. Po nevydařeném prvnim tehotenstvim jsem fakt nikam nespechala. Na tehotenstvi po zkusebce nevidím nic špatného, stejně tam člověk bude dělat ještě několik měsíců do mateřské.

lery92
14. kvě 2019

Dámy , zákon na oznámení těhotenství opravdu neexistuje 😂😂😂, ale pobavilo mě to...jinak já mám zaměstnavatele vyslovene lidskou sv.ni , takže dokud projdu dvermi,tak se nic nedovi 😊, což počítám bude tak do 30 tydne

fatal_error
14. kvě 2019

Stalo se mi neco podobnyho, nastoupila jsem v cervenci 2016 do novy prace a v lednu 2017 jsem otehotnela. Mela jsem smlouvu na dobu urcitou na rok, takze jsem pocitala s tim, ze mi ji neprodlouzi, no a hned po oznameni tehotenstvi (po 3 mesicich) mi to bezel sef na personalni zaridit na neurcito, takze vlastne jsem mela na neurcito driv. 🙂
Neboj, pravdepodobne to bude v pohode, jsou to lidi. 👍
S oznamenim pockej 3 mesice, vazne, kdyby neco. Snad ne, ale stat se muze cokoli.

danlen
14. kvě 2019

@rosiesd všechno je to o lidech.. Třeba v červnu nastupuji do nové práce, s tím, že už budu končit první trimestr.. Všechno jsem to přiznala a i tak mě berou.. Ja jsem totiž týden na to, co jsem dala výpověď zjistila, že jsem těhotná.. Navíc s dvojčátky.. Ale me to bylo tak nějak jedno jak to dopadne, protože jsme se snažili přes 2 roky..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru