Těhotenství - bolesti a zvracení. Je to normální?

2190
5. říj 2023

Dobrý den, chci se zeptat jestli některá z vás to tak taky měla
Ráno občas zvracim žaludeční šťávy zeleno žluté, vím je to nechutné... jenom jestli je to ok?
A někdy mě bolí břicho tak jako bych měla dostat menstruaci taková křečovitá bolest.
Ta bolest je celkem silná ale není to nic co by se zas tak nedalo2 zvládnout, jsem v 6+3 už mám dokonce i srdíčko ❤️

orangutan123
5. říj 2023

@2190 S tím zvracením nepomůžu, já nezvracela. Ale menstruační bolesti sem měla celý první trimestr a i teď když se hodně přepínám se nějaké bolesti objeví

lencaa11
5. říj 2023

@2190 skrz to zvraceni bych se poradila s lékařem všude se píše že jakékoliv zbarvení u zvracení se má hned řešit...

2190
autor
5. říj 2023

@orangutan123 mě to tedy vždy odezní jsou to takový křeče v břiše přesně takový možná i horší jsem měla když měla přijít MS ale pořád se uklidňuju tím že nekrvácím nešpiním nic

merope
5. říj 2023

Ráno budeš zvracet obsah žaludečních šťáv, možná bych zkusila se najíst večer před spaním, ať je v žaludku aspoň něco. Děloha se zvětšuje, než si zvykneš, tak bolesti jsou plus-minus normální (samozřejmě ne nějak extrémně silné).

2190
autor
5. říj 2023

@lencaa11 no já právě ty žaludeční šťávy zvracela i u prvního protože večer mi je taky zle a až nemůžu taky nic jíst večer třeba jenom jablko nic jiného do sebe nedostanu opravdu
A taky zvracim sliny protože slintám jako blázen

2190
autor
5. říj 2023

@lencaa11 četla jsem že by to mělo být překyselení žaludku a jsou to asi prostě jenom žaludeční šťávy, tím že ráno v žaludku nic nemám, a mám právě i takovou hořkost v puse

2190
autor
5. říj 2023

@merope když jsem si dala gravipop lízátko proti nevolnosti pro těhotný, tak ho vyvracím taky akorát nemám hořkost v puse takže je to aspoň v tomhle trochu lepší no

lencaa11
5. říj 2023

@2190 poradila bych se každopádně s lékařem může vám napsat léky na to zvracení ...

2190
autor
5. říj 2023

@lencaa11 zkusím antimetil nějak tak se to jmenuje je to na přírodní bázi právě na podrážděnej žaludek a na těhotenské ranní nevolnosti má
to být na bázi zázvoru nedávno jsem to měla doma už to nemám a vím že partnerovi to pomohlo na žaludek

lencaa11
5. říj 2023

@2190
@2190 jj ten si teď nedávno koupila známá a nic tak začla ráno snídat v posteli ovocné kapsičky ,nebo tyčinky a je to lepší psala

2190
autor
5. říj 2023

@lencaa11 jojo mě trošku teď pomohlo studený caprisun takový to dětský pitíčko prostě spíše studenýho něco

sarinkaovinka
6. říj 2023

@2190 každá maminka to má jinak. Někdo problije celé těhotenství jako já s první dítkem, někomu mu je blbě/zvrací jen ten první trimest a někdo neví, že je vůbec těhotný.Nechej si napsat od gynekologa prášky od zvracení třeba ti pomůžou.Ty křeče mám taky teď v podbřišku,ale jsem 22+3 a doufám, že to zas bude brzo lepší.
Drž se🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru