Těhotenství a menstruace. Zkušenosti?

kizulka
27. pro 2021

Ahojky, měla bych dotaz. Na Štědrý den jsem zjistila, že jsem těhotná. Respektive po tom všem vánočním shonu my večer při usínání došlo, že mi tento měsíc nic nepřišlo a ráno test byl pozitivní. No jenže poslední menstruace, kterou jsem měla, přišla o 10 dní dříve, než mela. Tak mě teď napadá, jestli už tehdy jsem nemohla být těhotná. Do té doby jsem měla MS jako hodinky úplně přesnou. I před otěhotněním s první dcerou i po porodu. K lékaři se teď bohužel nedostanu, jelikož má dovolenou. Snad bude ordinovat 3.1. Jenže mám hlavu plnou myšlenek, tak mě napadlo se zkusit zeptat. Vím, že nejjistěji mi odpoví doktor při vyšetření, ale to je dlouhá doba tak jestli s tím některá nemáte zkušenosti?? Za případné odpovědi děkuji

aselluska
27. pro 2021

@kizulka mohla. Obzvlášť, jestli byla menstruace slabá. Pro silném delším krvácení se pravděpodobnost dost snižuje. To, že přišla dřív je jedno. Jinak moc nechápu, na co se tady ptáš. Stáří těhotenství se dozvíš stejně jen podle ultrazvuku.

kizulka
autor
27. pro 2021

@aselluska vím, jen mě to tak vrtá hlavou. Přece jen musím vydržet týden než se k doktorovi dovolám a snad i dostanu. Tak přemýšlím o všem. I o tomto. 🤦🙈

izzylka
27. pro 2021

@kizulka a druhá čárka na testu byla hodně výrazná?

prejeta_zaba
27. pro 2021

Možné to klidně je. Asi ne moc časté, ale děje se to.

kizulka
autor
27. pro 2021

@izzylka ano byla. Test jsem si dělala po sedmém dní zpoždění menstruace

kizulka
autor
27. pro 2021

@izzylka dokonce jsem si první test udělala ten, co jsem měla dva roky doma, tudíž prošlý a ten také vyšel pozitivní a dost výrazně 😅 i když na netu jsem četla, že prošlé testy málo kdy odhalí těhotenství 🙈🙈😅😅😅😅

izzylka
27. pro 2021

@kizulka aha, tak jestli 7 dní zpoždění, tak to se ani podle testu nepozná, jestli to mohlo být už minulý měsíc. To fakt jedině doktor 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru