Těhotenství a bolest zad. Máte zkušenost?

28. led 2023

Bolela vás některou záda již v raném těhotenství? Spíše dole nad zadkem? Bebo mám jít k dr a příčina bude jinde? 😃

veru181
28. led 2023

Mě bolela někdy od 17. týdne.

areh
29. led 2023

Tak pokud je to nad zadkem jak je SI skřížení, tak to nebude těhotenstvím, ale nějakou svalovou disbalancí. Na to pomůže cvičit (radši s fyzioterapeutem)

autor
29. led 2023

@areh děkuji

nikoulinka
29. led 2023

Já trpěla na záda vždycky, v těhotenství obzvlášť. Taky v místě "nad zadkem" a bedra k tomu. Pomohly mi tejpy. Já jsem totiž celkem líná dokopat se ke cvičení 😅 sem tam jsem se akorát protáhla na skákacím míči

moonulka
29. led 2023

Mě bolelo v kříži od začátku těhotenství, asi jak vlivem hormonů povolily vazy. 🤷‍♀️ S rostoucím břichem se to zhoršovalo, úlevu mi přineslo podvazování šátkem.

normalnimatka
29. led 2023

jojo, docela brzo se mění těžiště, a opravdu to zlobí.
někdo zmiňoval SI zkřížení, a samozřejmě, že to právěže s těhotenstvím souvisí. normálně není na něj taková zátěž. v těhotenství stačí, aby to povyskočilo někde trošku jinde a je to v háji.
pomoct by mohlo rebozo, a dobrej masér nebo fyzioterapeut, kterej s tím má zkušenosti. nějaký cvičení jo, ale třeba cviky na zádech mi všecko jen zhoršovaly, takže to chce i individuálně.
a tejpy.
a dávat si bacha, aby ti to esíčko nevyjelo. mě na to naučila masérka cvik, jak si to nahodit zpátky, když to tam není zapadlý blbě dlouho, že se sotva postavíš na nohu. ale takhle přes internet ti ten cvik fakt nepopíšu:D

denyma
7. únor 2023

Mě boleli asi v 6tt a to neskutečně. Nemohla jsem ani spát. Dle dr mám delohi víc vzadu a pracovali tam vazy. Jinak bylo vše v pořádku

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru