Ahojte holky. Doktor mi dneska potvrdil těhotenství v 8. týdnu..ovšem podle ultrazvuku to vypadá na mnohém mladší těhotenství, protože jsem otěhotněla později. Přikládám foto, jak to asi vypadalo,fotka je z internetu,není to můj ultrazvuk. Je to normalní? Že to počítá podle poslední menstruace a ne podle UTZ? A co se potom píše do těhotenského průkazu? Děkuji za všechny příspěvky.
Já jsem měla dva termíny. První podle MS a druhý dle UTZ. Na mateřskou jsem potom šla dle termínu UTZ, který byl o 14 dní později, než datum dle MS.
Do prvního screeningu se to počítá dle MS myslím, bere se že cyklus je 28 dní a ovulace 14 den, první screening ukáže přesnější TP. Já jsem třeba věděla, že ovulace byla o týden později, tím pádem i mimčo mladší - řekla jsem to dr a bylo to ok. A nakonec to to mimčo "dohnalo" 🙂
@777anonymka777 jestli to vypadalo takhle, tak ti to nesedí o hodně
Já jsem 8+2 a můj UTZ vypadá teda úplně jinak, mám tam jakoby fazolku s náznakem hlavičky. Ta fotka co jsi dala je hodně malinké
Ano pocita se to podle posledni ms ☺️Od 1.screeningu pak podle UZ takze v prukazce jsou dva datumy porodu..podle MS a podle UZ ☺️ale tohle je opravdu hodne malinke☺️
@777anonymka777 A vyjadril se k tomu lekar jak? V 8tt jsem mela viditelny naznak rukou i nohou. Utz co jste dala vy, jsem mela v 6tt na potvrzeni tehotenstvi.
Jinak ano, takhle brzo se tehotestvi urcuji podle posledni MS.
Toto jsem měla 5+5tt na utz a to jsem měla i náznak embryonalniho pólu
@miskatus Teda, to už máte krásné 🙂 děkuji, snad se to brzy vyvine...
@adelafri Jo ten náznak jsem tam měla taky, ale nemohla jsem najít lepší fotku. Akorát se ještě neukázalo srdíčko. :(
@ema90 No moc se k tomu nevyjádřil. Jen řekl, že jsem otěhotněla později.
@lachtanice86 já vím no, bylo to trošku jinší, ale ne o moc..
@777anonymka777 8+2 by už srdíčko mělo být, uvidíte na další kontrole, držím palce
@adelafri děkuji, snad to už bude v pořádku 🙂
@777anonymka777 jak to dopadlo?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
8+2 je 9tt, nie 8tt 🙂 od urciteho momentu mi pisali podla UTZ ale to bolo tusim az od screeningu, dovtedy podla MS.