Těhotenství 5.tt. Máte zkušenost, zda je to normální?

mark333tka
20. srp 2021

Ahoj holky, mám taková dotaz. Potřebuji zkušenosti ostatních, abych věděla, že bude tentokrát vše ok.

Abych to uvedla na pravou míru - v prosinci samovolný potrat (šílené bolesti), v dubnu mimoděložní těhotenství - odebrán pravý vejcovod. Nyní jsem cca 5+2tt. Špatně mi zatím není, jen mám výkyvy nálad jako na houpačce, pořád se tam dole cítím být mokrá :D, mám citlivější nos, trochu unavenější jsem, začíná pnutí v prsou.

Jsem defakto těhotná již po třetí a pokaždé jsem měla jiné příznaky teda (motání hlavy, bolest hlavy aj.).

Ve středu jsem byla na gynekologii a byl vidět zatím jen gestační váček - letěla jsem tam hned, jelikož jsem se bála dalšího mimoděložního.

Včera večer jsem ležela a začalo mě píchat u pupíku, na pravé straně. Chci se zeptat, zda je to normální? Už se opravdu každého píchnutí bojím ... s mimoděložním jsem si zažila až až.

Napište mi prosím své pocity v 5tt 🙂, ať se trochu uklidím.

Měla jste některá rýmu? mám po ránu plný nos, smrkám trošku krev - to jsem měla u každého těhotenství, to byl ten důvod, proč jsem si teď dělala test 🙂.

A poslední můj asi zvláštní dotaz ... neměla některá z vás zvětšené uzliny na krku, v důsledku otěhotnění?

Děkuji za reakce a přeji pěkný den.

sylvka
20. srp 2021

@mark333tka ahoj,5+2 je šestý týden 👀 já jsem těhotná po třetí. U všech podobné příznaky .... Bolest prsou ,tu si teda pamatuju,to byl Brutus. Výtok od začátku...teď jsem ve 27 týdnů a intimku měním 3krat denně 😫protivnost klasika,pramení z únavy . Přemýšlím,co jsem ještě měla? Trošku nevolnosti,ale to až později ,nic hroznyho . Píchání u pupíku můžou být i střeva,nebo žaludek..
A rýma se uvádí taky.tak držím palce ✊✊✊✊✊

mark333tka
autor
20. srp 2021

@sylvka Děkuji moc za odpověď. Ano, vím že šestý týden, dle poslední MS. Ale doktor říkal že to vidí na pátý 🙂. Tak uvidíme, co řeknou za týden na kontrole 🙂

jjasmina
20. srp 2021

@mark333tka měla jsem to stejně a popravdě jediné tehu, co vyšlo, držím palce

mark333tka
autor
20. srp 2021

@jjasmina můžu se zeptat, co jste měla stejně ?? 🙂 děkuji moc za odpověď.

taknejakja
24. srp 2021

@mark333tka u syna jsem v 5-6 týdnu nepociťovala skoro nic, tekla mi krev z nosu, měla jsem rýmu a byla mi pořád hrozná zima (byl teda zrovna leden, myslela jsem si, že jsem chytla chřipku, kterou mělo tehdy spousta lidí), nechutnalo mi máslo a kafe a občas mě trochu bolelo v podbřišku. Jinak nic. Teď jsem na začátku 6 týdne. Zatím jsem u doktorky nebyla, jdu až 30.8. Ale je to teď jiné, než u syna. Nemůžu jíst, nic mi nechutná. Jen kečup 🙈 pokud je na něčem kečup, tak to sním, jinak nic nezvládnu požvýkat. Bolí mě podbřišek a záda a jsem hodně unavená, ale to možná dělá to, že lítám kolem té mojí dvou leté rakety. Kafe mi chutná, krev z nosu neteče🤷‍♀️ každé těhotenství je jiné a z příznaků se podle mě nedá poznat, zda bude prosperující nebo ne. Zkus se hlavně nenervovat. Držím palce 👍

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru