Ahoj holky, tak dnes jsem dostala svojí těhotenskou průkazku! 🙂 Jsem 9+4 a termín porodu mám psaný 28.10.2018. Chci se zeptat, sestřička mi tam nezapsala váhu, výšku, tak to si mám vyplnit sama? A taky jak tam je ta krevní skupina moje a otce, to mám též si vypsat? Jsem prvorodička, tak vůbec netuším 🙂 Děkuji za odpovědi
Gratuluju 😊
Mne to tam vypsala sestra... s vahou a vyskou bych se zeptala - pokud myslis vychozi. Jinak pri kazde kontrole se bud vazis u dr.nebo se nekdo vazi rano doma a nahlasi to (kazda vaha muze vazit jinak, tak preferuji pouzivat jednu vahu). Krev mi tam vypsala po prvnich odberech, o kr.skupine otce tam bohuzel kolonku nemam, tak nevim. Klidne vydrz do priste a zeptej se... nekomu by to nevadilo, ale obcas clovek narazi na blbou sestru nebo doktora, co je vytoci i takova prkotina ☺
Ahoj, sestra u dr. vše vypíše sama.😉
Moc děkuji všem za odpovědi! 🙂 Radši na to šahat nebudu .. 😀 Budu se zatím vážit sama a zapisovat si to někam a za měsíc se ji na to zeptám .. 🙂
Co Ti sestra nevypsala, to ti řekne, ať si vyplníš, nebo vyplníte spolu. Krevní skupinu tam dopíše, až jí bude znát z výsledků krevních testů 🙂 Jediné, co jsem si dopisovala, bylo RČ otce 😉
Gratuluju, mám termín o den dřív a zatím průkazku ani nemám, takže asi není kam spěchat ;)
Me zas sestricka pise blbosti🙂 - treba jinej tt, nebo ze jsem nebyla na ekg a tak..
@petulles Ne, nic nevypisuj 😀 Sestřička si vše potřebné vyplní..
Já jsem 38.tt a doteď tam nemám zapsaný termín porodu 😀. Nedopisuju sama nic.
Holky a vám tam fakt zapisuje sestra? U mě má pod palcem průkazku jedině doktor. Sestra max objednává na další kontrolu (má u sebe diář a s doktorem se domluvíme na dalším termínu podle volného místa), ale datum do průkazky zase píše doktor. Nic bych tam každopádně nedopisovala, je to přece jen lékařský dokument.
Taky sestra. Dr vyplní vždy jen nálezy co zjišťuje ona, např. fundus, crl, polohu atd. Spíš mě udivuje, že tam holky máte věci jako krevní skupinu otce a RČ otce? To já vůbec nemám a ani jsme jeho krevní skupinu nezjišťovali. Je to důležité?
Vychozi vahu a vysku bych si tam dopsala klidne. Nebo se zeptej za ten mesic a spolecne to tam se sestrou doplnte. Prukazka je stejne jen informacni, aby to pripadne jiny osetrujici lekaz mel hezky pokupe a nastavajici matka nemusela tahat stos papiru z labiny, utz nebo screeningu. Neni to tak, ze bez ni neporodis 🙂
@hlasimse v podstatě není. Oni stejně berou u všech že otec je neznámý. Já jsem Rh- a to jediné je důležité. Otcové dětí byli oba Rh+, to jsem věděla,ale doktory to nikdy nezajímalo,oni to musí brát že otec je vždy nejistý, nemůžou se podle toho řídit. Důležitá je ks a rh matky.
Jinak u nás Dr píše jen výsledky vyšetření,vše ostatní sestra. Průkazku dává brzo,kolem 8 tt,když je srdíčko. Mně to přijde dobře,i když tu poslední jsem musela v 19 tt vracet. Jestli v 8 nebo po NT mi přijde fuk,co se má stát se stane a přece jen je to doklad o těhotenství.
@andelka Souhlasím s tím, že je dobře, když dá lékař průkazku dříve. Pokud těhotná v nějakém desátém týdnu někde zkolabuje a má u sebe průkazku, tak je aspoň šance, že někdo zjistí, že těhotná vůbec je. Kamarádka takto omdlela v zahraničí v knihovně u výpůjčního pultu a naštěstí to teda těsně předtím, než se složila k zemi, stihla říct.
Mě teď do průkazky vložili výsledky krevního testu na skupinu a je tam napsáno: B Rhd pozitivní = B+, sérum protilátek NEGATIVNÍ. Můžete mi ve stručnosti napsat co to pro mě znamená? Protože sestra mě řekla, že s tou krví se budeme s MUDr. domlouvat příště 🙄
Jen doporucim. Ke konci tehotenstvi si prukazku okopirovat. Budete mit hezkou vzpominku. Kolik jste vazila, odhad vahy ditete atd. Prukazka se pri porodu totiz odevzdava.
@andrejkabarankova To je zvláštní, moje mamka ji má stále...
@hlasimse nevim kdy rodila Vase maminka ale ja rodila pred 6 mesici. Prukazku jsem musela odevzdat, priklada se k dokumentaci.
To je škoda! To si tedy určitě okopíruju! Mamka rodila ještě v komunismu 😀 tak to asi bylo jinak.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky, do tehu prukazky bych sama nic nepsala. Podle me Ti vse dopíší. Krevní skupinu až budou mít výsledky krve. Můj gynekolog vystavuje průkazku až po prvním ultrazvuku ve 12. týdnu, určo vše dopíší. Alespoň si to teda myslím