Stop sexu v 1.trimestru, nedokážu si pomoct!

kkacenkkast
17. črc 2018

Ahoj holky, celkem se stydim a jde o dost intimni dotaz! 😁☺️ Jsem v 11tydnu a uz od zacatku tehotenstvi beru utrogestan a ascorutin, jelikoz me trapilo obcas spineni, pred tydnem jsem byla u dr. Podle ultrazvuku je vse v poradku, ale dr. Mi preventivne rekl, co mohu a nemohu v tehotenstvi. A rekl mi, ze bych nemela mit sex nejlepe do 13. Tydne tehotenstvi kvuli - Otresum. Ale! To je ten problem, jelikoz nam to s partnerem proste neda. A kdyz uz se snazim byt sakra zodpovedna telo si rika samo. Takze misto na nevilnosti trpim na hypersexualitu🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ To znamena ze prozivam orgasmy ze spani a kdyz to reknu hodne s nadhledem, kdyz se na me partner jen usmeje😂🙏 trpim na bolesti v podnrisku a bojim se aby stahy delohy neuskodily. Ale deje se to skoro 2x denne:(

xkalisto
17. črc 2018

Pokud nemáš nějaké komplikace na které by tě doktor specifický upozorňoval nechápu proč by ti měl zakazovat sex. Není to nic proti ničemu

kkacenkkast
autor
17. črc 2018

@xkalisto no prave ze jsem dost spinila a jednou lehce krvacela v 5 tydnu😞

nikolspace
17. črc 2018

A řekla jsi to otevřeně doktorovi? On sám by třeba dokázal přimhouřit oko 🙂 ale závidím ti, já to mám třeba naopak, sex je pro mě teď dokonce celkem nepříjemnej, občas i bolí.. snad to přejde 😆

priefi
17. črc 2018

@kkacenkkast ja spinila v 6tt, resp.zacala 5+5, duvodem byl hematom, jak se pozdeji ukazalo. Do 10tt jsem brala ustrogestan a ascorutin a pak mi dr.dala.zelenou, ze muzeme, ze z jejiho pohledu jsem naprosto ok

lavender21
17. črc 2018

@kkacenkkast ja som pred mesiacom začala krvácať v 12tt, ležala som v nemocnici a odvtedy máme tiež zakázaný sex. Veľmi ťažko to zvládam, mám vkuse chuť vrhnúť sa na muža... Ale teraz som zas začala krvácať a som v nemocnici tak asi to nie je sranda, musím počkať kým to bude úplne ok, ale teda vôbec si neviem predstaviť ako to zvládnuť... ☹ úplne ťa chápem...

lucy1994
17. črc 2018

@kkacenkkast Tak jestli máš takové chutě, tak za 1. závidím 😀 a za 2. to jde přeci i jinak než že by musel do tebe a trpěla by si tak na otřesy, ne? 😀 A jestli to není ono, tak si udělejte trochu romantiky a "třeste se" opatrně 😀 😀
(Já osobně bych do toho nešla a zvolila bych ty jiné způsoby) 🙂

xkalisto
17. črc 2018

@kkacenkkast tak jestli to máš takhle a ještě na to bereš léky tak to pak jo. To bych se raději omezila úplně.

hribek
17. črc 2018

holky a vadi otresy pri tom a nebo orgasmus a stahy?

kkacenkkast
autor
17. črc 2018

@hribek presne nemyslim si ze by jsme se u toho trasli😂 spis ty stahy pak to boli, ale jak rikam nekdy to neovlivnim

pintule01
17. črc 2018

@kkacenkkast ,oni lékaři celkově moc nedoporučují sex v prvním trimestru no,ale plně tě chápu,já mám to samé,teď budu končit 33TT a mohla bych pořád...
Někdy s tím nic neuděláš,můžou za to hormony,jen se musíš rozmyslet,co je důležitější,jestli být ukojená a nebo aby byl prcek v pohodě.
Holt teď ještě týden a něco vydrž samovolné orgasmy a pak si to s přítelem vynahraďte 😉
Mimochodem,druhý trimestr je snad ještě horší,co se hormonů týče

hribek
18. črc 2018

@kkacenkkast a rikal ti dr co vadi vic? Zajimalo by me to nedavno jsme to resily s kamoskou... protoze me minule dr taky zakazal sex akorat sem nevedela jestli kvuli pohybum a nebo jestli vic nevadi pri orgasnu ty stahy....

kkacenkkast
autor
18. črc 2018

@hribek ja jdu az ted 25. Na ultrazvuk tal se ho na to zmusim nejak sikovne zeptat 😂🙏🤦🏻‍♀️

priefi
18. črc 2018

@lavender21 a nemas vcestnou placentu? Pokud ano se sexem se rozluc 😕
@hribek nekde pisou otresy, nekde pisou stahy 😉

hribek
18. črc 2018

@priefi no prave, a ted si vyber.... pokud otresy, da se to vyresit manualne ze 🙂 ale pokud stahy hmm tak to holt clovek musi vydrzet...
@kkacenkkast tak pak dej vedet, zajimalo by me to...

lavender21
18. črc 2018

@priefi nemám vcestnu placentu. Je uložená nízko ale že sa ešte vytiahne. Hlavne mám veľký hematóm a kvôli tomu to mám zakázané :-/

tortojs
20. srp 2018

V prvním trimestru může být sex rizikový kvůli stahům dělohy a otřesům, to ano. Ve výjimečných případech můžou způsobit krvácení a potrat. Pakliže už je miminko vyvinuté a výživované ne děložní sliznicí ale placenou, tak naopak otřesy mohou miminko uklidnovat a stahy orgasmu jsou pro něj jako objetí. Navíc se vyplavuje hormon štěstí který prochází placenou do krve dítěte.
Pozor ale na časté vyvrcholení muže do tebe. Ejakulat obsahuje hormony které mohou způsobit děložní aktivitu 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru