Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Mám mobilní aplikaci dle které jsem dnes v 7+6 tt. Termín porodu vychází na 23.10.2018. Dle UTZ termín porodu vychází na 24.10.2018. Liší se tedy pouze o 1 den od termínu dle PM. Nicméně doktor uvedl, že jsem 7+4 tt. Proč se to tady rozchází o 2 dny? Nechápu to. Vysvětlí mi to někdo? Co to znamená? Děkuji.
Neřešit! Vy to máte podle poslední MS, nebo podle OVU, nebo podle sexu, ale spojení buněk mohlo dojít i jiný den... Doktor to zas bere podle toho, co naměří, ale nikdo nezaručí, že se trefil úplně přesně... Berte to orientačně, rodíte někdy v posledním říjnovém týdnu a to samé platí o dnech těhu 😉. Ale úplně vás chápu, já na začátku taky koukala na kalendář každý den... Teď vím, že jsem někde v 8.m a že rodím cca na sv. Jiří. 😂
Teď si užívejte jiné starosti a radosti🍀
Ty aplikace nejsou úplně spolehlivé, každá se o nějaký ten den liší i se stejným zadaným datem. Dle PM: není úplně směrodatné, protože počítá s folikulární fází 14 dní, tedy ovulace 14. den cyklu, ale většina žen má ovulaci trochu jindy. Dle utz: plod se vyvíjí ne vždy úplně dle tabulek, někdy trochu pomaleji, někdy trochu rychleji, a měření není vždy úplně přesné, protože záleží na přístroji, pohybu, natočení atd. Takže +- o ten týden se to může běžně lišit 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To je úplně normální. Já měla termín porodu podle PM stanovený na 27.7,podle UTZ mi to vycházelo 22.7(podle velikosti plodu) a rodila jsem 25.7 😀