Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda má někdo podobnou zkušenost. Doktorka mi tvrdí, že dle ultrazvuku jsem 3-4 týdny těhotná, takže tak v 5.-6.tt maximálně. Já jsem si jistá, že jsem v 7.tt. Menstruací se neřídím, protože jsem ji měla po vysazení antikoncepce hodně nepravidelnou a dlouho chyběla ovulace. Po nějaké době jsem na sobě ovulaci konečně poznala, koupila si ovulační testy (ty mi to potvrdily), takže vím kdy jsem ji měla a hlavně vím, kdy jsem měla nechráněný sex 🙂 Odpovídá tomu i první pozitivní těhotenský test a koupila jsem si i Clearblue test, který se mnou počtem týdnů taky souhlasí. Byla jsem již na dvou kontrolách a doktorka je o stáří přesvědčená, nic nepočítá dle poslední menstruace, ani dle data oplodnění, jen sleduje ultrazvuk. Na první kontrole byl jen gestační váček, tento týden i žloutkový váček a vše je podle ní ok. Beru utrogestan na udržení. Ve středu mám další kontrolu a mám obavy, aby vše bylo ok a špatně se to nevyvíjelo, když mi doktorka pořád týden ubírá. Má někdo podobnou zkušenost? Díky.
Ja mela na prvni kontrole mladsi o tyden,to jsem byla v 7 tt. Na dalsi kontrole v 10. uz se to srovnalo a +- den odpovidame ovulaci 🙂
Někteří doktoři jsou bez ultrazvuku úplně ztracení a jsou ti schopní tvrdit, že když podle utz jsi v 6. týdnu, tak jsi v 6. týdnu, i kdybys třeba neměla styk. Já jsem si s tím taky užila svoje, ale hlavně ke konci, kdy jsem podle doktorů byla po termínu, ale ve skutečnosti ne. Ale já jsem jim řekla, co si o tom jejich měření myslím, a řídila jsem se sama sebou.
I mně doktor ze začátku tvrdil, že jsem otěhotněla dýl než jak jsem si myslela já. Zatím bych se tím rozhodně netrápila. v průběhu těhu, už přesně nevím kdy, najednou začal povídat o termínu porodu kdy jsem si to myslela já 🙂 A klaplo to, žádné září, ale už srpen🙂
já nechci strašit,ale takto jsem to měla já přesně jak píšeš,ale měla jsem být něco kolem 8-9tt a odpovídalo to ne 5-6tt pak za týden jsem měla i žloutkový váček a potom za další týden všechno zmizelo,protože mi rapidně kleslo HCG,ale tobě přeji aby to bylo všechno v pořádku ♥
@juliemichal no z toho mam prave strach, aby se to neprestalo vyvijet, kdyz je to podle ni tyden mladsi a melo by to byt teda vyvojove jinde :/ zas ale mam rozdil jen jednoho tydne a vic na zacatku jak si mela ty a ne rozdil 3 tydnu...diky za reakci...uvidime ve stredu jestli tam bude nejaky posun 🙂
@pm_novak moc moc držím palečky aby bylo všechno v pořádku,hlavně napiš jak jsi dopadla ju? 🙂
@juliemichal dekuju! Dam vedet! Treba to pak nekomu jednou pomuze...
@pm_novak není vůbec za co 🙂 a ano určitě to potom někomu pomůže,toho bych jsem se nebála 🙂
Mám něco podobného,mé těhotenství je oproti utz o dva týdny mladší. V době,kdy jsem šla na první ko jsme dle ms měla být 6+1tt,na utz však byl jen váček..testy mi těhu potvrdily dva dny po vynechání ms a clearblue taky na týdny seděl dle mého.....Dr řeší pouze utz s tím,že je vše v pořádku,plůdě se vyvíjí....zatím problém není aktuálně jsem 10+3tt a zatím vše ok...drž se,bude to dobrý 🙂
@pm_novak ono opravdu zaleži kdy byla ovulace a jak dlouho putovalo vajíčko vejcovodem. Ja nemam ovulaci 14 DC jako vetšina žen, ale az kolem 18-20 DC (pri cca 32 dnovem cyklu +-). Kdyz jsem otehotnela a byla u Dr, tak jsem byla podle MS 6+1, ale podle ovulace to bylo o tyden miň. Srdičko samozrejme nebylo! Ničim me nestrašil a řekl, at prijdu za 14 dni. Na dalsi kontrole uz srdičko tlouklo, mimi bylo porad o tyden mladši. Srovnalo se to až ve 13 tt na screeningu, kdy jsem mela byt dle MS 13+3 a dle UTZ jsem byla 13+0 takze bublina "dohnala" cca 4 dny. Takze klid! Věř, ze vsechno bude v pohode, nic vic stejne nezmužeš!! Aspon takhle mi to tenkrat řekl doktor, a mel pravdu! Držim ti palce!
Ahoj holky. Prosím stalo se vám to někomu a pak to dopadlo dobře? Měla jsem nechráněný styk jen 25. a 26. 12. (mám problémy s imunologií, takže se smíme snažit jen při ovulaci a jinak kondom styk), na UTZ před 2 týdny miminko odpovídalo 6+1, tedy na den přesně podle pohlavního styku. Teď jsem byla po 14 dnech na UTZ znovu a miminko odpovídalo jen 7+0 a správně by mělo být 8+1. Srdíčko bije, dr. tvrdí, že to není možné, že jsem musela otěhotnět později, ale já jindy prostě nechráněný styk neměla. Navíc jsem začala krvácet, k čemuž prý není příčina, že se placenta neodlučuje, hematom ani polyp žádný. Mám strašný strach, už jsem po dvou ZT!
@alpinka1 jej, doufam, ze to budes mit dobre! Ja nekrvacim ani nespinim, ale doktorka me taky presvedcuje, ze sem otehotnela o tyden az dva pozdeji nez bylo ve skutecnosti (coz neni mozne)...ja jdu na kontrolu ve stredu a doufam, ze uvidim srdicko a budu klidnejsi...nejaky vacek, ktery zatim videla me neuklidnil, i kdyz je podle ni vse v poradku (na ten tyden ktery rikala, ale ja vim, ze je to starsi a tak by asi mela videt vic uz na minule kontrole)...snad to bude v poradku, drzim palce!
@alpinka1 myslím, že nejde jen o styk, ale taky o to kdy je vajíčko oplodněno. Ono je to tak malinké že když to dr změří o malinko jinak bude to hned menší týden. Pokud srdíčko bije embryo prosperuje asi bych se velikosti nebála. Krvácení může být např hormonální výkyv. Prohlízela tě i vaginálně? A na krvácení ti dala a řekla co? Samozdřejmě ZT může být kdykoliv v tomto stádiu to člověk nijak neovlivní.
@lucykal vaginálně mě vyšetřovala, viděla jen krvavý hlen na čípku, ale neotvírám se. To mi dr. taky říkala, že pokud bije srdíčko, tak miminko prosperuje, že kdyby neprosperovalo, tak odumře. a taky mi říkala, že mohly spermie čekat třeba 4 dny a pak se teprve oplodnilo vajíčko, ale pak mi nejde do hlavy, proč minule to odpovídalo přesně. Tak snad je to tím měřením.
Minuly tyden to bylo 5tt a 6 dnu, dnes je to 6tt a 2 dny. Minule byl videt jen gestacni vacek, ted i "zloutek". Chytam nerva. Mam prijit zase v utery. Urcite jsem mela posunutou ovulaci, ale nejsem zdrava, tak mam strach.
Holky, tak já dnes na potvrzení těhotenství. Miminko bylo tam, kde má být, dokonce i se srdíčkem. Ale doktorovi se přesto nelíbilo, že je menší. Bohužel mám delší cykly cca 36 dní a on mě vyděsil, že to není dobré otěhotnět s takovými cykly. Nevím proč... Vím, kdy byla ovulace a podle té to přibližně sedí, ale stejně nasadil Duphaston. Uff, to bude dlouhých 18 dní do další kontroly ☹
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nejsem lékař, ale až tak mě to nepřekvapuje. Když jsem byla těhotná se synem, měla jsem těhotenství mladší než odpovídalo poslední menstruaci a také asi tak o ty 2 týdny. V mém případě to tak, na rozdíl od tebe, pravděpodobně i bylo, protože mívám ovulace až ke konci cyklu. Co chci ale říct: během několika týdnů zárodek ten rozdíl dohnal a pak už jeho velikost i vývoj odpovídaly stáří, jaké by měl dle posl. menstruace. Tak si říkám, proč by to nemohlo být i naopak, že třeba ze začátku je ten vývoj trochu pomalejší, takže se těhotenství zdá mladší. Pak to třeba dožene. Z hlediska doktorky je asi pochopitelné, že se řídí tím, co vidí. Z toho pak odvozuje další sledování a vyšetření, takže ji až tak moc zajímat nemusí, kdy fakticky byla ovulace.