Ahoj,
mám dotaz, dnes mi gynekoložka potvrdila těhotenství. Cyklus mám cca 35 dní dlouhý a ovulace proběhla +-1 den 11.9. Podle dne poslední MS (začátek poslední MS 20.8.) jsem na začátku 7. týdne těhotenství a dnes mi gynekoložka říkala, že je vidět gestační váček a staří je 4 a půl týdne, což mi nevychází podle ovulace. Objednala mě za 14 dní znovu. Myslíte, že je to ok? Počítám něco špatně? Měl jste to někdo podobně? Děkuji!
Kalkulačka nebere v potaz délku tvého cyklu, takže vlastně podle tabulek jsi jakoby o týden jinak (cyklus cca 28 dní, ovulace 14 dní od poslední menses atd.), proto ti vzniká rovnou ten posun stáří plodu. U ovulace 10./11.,9. ti to teď vychází na stáří plodu přelom 4. a 5. týdne. To dle nálezu gyn odpovídá.
@lentilka246
Ahoj. Ovu máš později, ne 14 dc ale až 22 dc, to je o týden později ( já to tak mám taky). Čili když počítáš ode dne začátku ms, plod je o týden mladší. Po zadání do těhotenské kalkulačky mi vychází 5+0. Takže začátek 6tt nebo konec 5tt ( kdyžtak mě opravte).
Pokud je na ultrazvuku rozdíl pár dní ( odhad 4+x tt), nepříjde mi to nic strašného. Naopak co jsem tady četla v diskuzích tak zcela běžné 🤷♀️
Hlavně se nestresovat 🌼
Moc děkuji všem za odpovědi! Čím jste se pak řídily, např. při oznámení těhotenství rodině a v práci, termínu podle menstruace nebo podle ultrazvuku? 🤔
+-2tyzdne je bežný rozdiel aspoň tak mne povedal Dr. Najpresnejšie ti to povie na 1 veľkom UTZ okolo 12tt a ja som sa riadila podľa UTZ
@lentilka246 do 1. Screeningu se řídíš podle MS a pak podle utz cca od toho 12tt
@mickey100 to máte velký rozdíl jeden termín září a druhý v listopadu ,nebude to špatně ?
@ivkasolavova mám zřejmě 39 denní cyklus, takže to trochu ujelo 😂 každopádně nám celou dobu všechny výsledky měření odpovídají skoro přesně k termínu.
@lentilka246 já měla poslední MS v únoru, ale otěhotněla jsem až v dubnu, termín porodu a nástup na MD se tedy počítá dle data z prvního velkého UTZ 😉
@mickey100 tak to je dobrý to jsem ještě neviděla takový skok 🙂Ale hlavně že mimco je jak má být ♥️
@lentilka246 já bych tak nepředbíhala, první trimestr je nejrizikovější. Oznamuje se většinou až v druhém trimestru 13tt a víc 👍👍
@reeeza To já počkám, jen mě zajímá, jestli to počítat tak nebo onak, je to rozdíl dva týdny a kousek, tak ať nepřebíhám 😊🤔
@lentilka246 po prvnim screeningu se stari plodu upravi dle ultrazvuku, s oznamenim bych pockala tedy az po nem. Do te doby je to vzdy takove nejiste
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lentilka246 je to v pohodě 🙂 podle menstruace se to počítá asi na těch 28 dní. Já mám taky mnohem delší cyklus, takže termín dle PM 30.9. A podle ultrazvuku 5.11. 🤷😀