Ahojky..mám dotaz. Teď sem nějak v devátém týdnu těhotenství.. již třetí..ale nejhorší...od začátku nevolnosti po celý den zvracení..až později odpoledne teprve něco málo sním..od doby co jsem těhotná jsem zhubla asi čtyři kila..já vím že to k tomu patří a při dceři mi taky bylo blbě ale né tak..mám dvě děti pět a tři..a je pro mě velice těžké fungovat..no má otázka zní..je ti ještě v "normě"nebo už radši zajít k lékaři? kontrolu mám za týden..22.2. ale nevím jestli to ještě vydržím tak dlouho..máte některá stejný problém?
Možná zkus zavolat dr, jestli máš přijít driv, případně ta nemocnice... Já právě byla u dr, když to začalo cca ten 7tt a ten říkal, že když bude hůř, tak radši rovnou do nemocnice... Přeju, ať je lip
@mikosa Jsem tehotna poctvrte a bylo mi ted nejvic zle, zvracela jsem denne. Prvni trimestr jsem jedla prakticky jen rohliky, banany, suche brambory a zmrzlinu, ktera mi delala dobre na zaludek. Zle mi bylo az do 15tt, u predchozich mi bylo dobre uz koncem prvniho trimestru. Pokud v sobe neudrzite nic, tak radeji zavolejte.
Blbe mi zaclo byt asi v 8.týdnu, zvracela jsem porad. Do 14.tydne jsem byla v praci, to doted nechapu, jak jsem zvladla, pak kvůli krvaceni pn. A jak jsem byla doma, tak to uz bylo jedno bliti obloukem za druhym. Uplne si pamatuju to naprosty zoufalstvi. Skoncilo to ve 25.tydnu 😑 zhubla jsem 6 kilo misto pribirani. Ale všechno bylo v poradku...😀 nastesti to bylo prvni tehotenstvi a nemusela jsem se o nikoho starat. Podruhe uz mi bylo dobre.
Já můžu jen napsat že v tom nejsi sama. Brala jsem teď Torecan ale moc nezabral, zoufale jsem v pondělí volala MUDr. že už to nedávám a napsal mi jiný lék, ale kupodivu mi je už 3dny lip ( ikdyz pořad zvracim) tak jsem si ho zatím nevzala. Muže to být ale jen klid před bouři :( být tebou taky zavolám ať ti zkusí něco napsat. Bude ho určitě zajímat že hubneš. Snad to fakt nebude trvat dlouho ani jedné z nás 🙏
Já to mám zase opačně v pondělí jsem zjistila že jsem těhotná a nebýt bolestí v podbřišku ani nevím že jsem v tom 🤔
Mě bylo doslova na umreni celé těhotenství a vysvobozeni byl porod, nic nepomáhalo bohužel.
mě na nevolnosi moc pomáhali grehamové krekry (takové ty plátky) ukusovala jsem. Držím palce a kdyby se něco nezdálo tak volat DR,
Ja teda nezvracim ale je mi hrozne zle cely den, mam taky 2 male deti a cely tyden se mnou byl manzel doma, nezvladam se postarat ani o sebe, ani nedokazu jasne myslet :( jen se modlim at to uz prejde. Snazim se jist ovoce, rohliky, pit vodu, k obedu si davam polevku.
Já jsem obě těhotenství extrémně prozvracela až do porodu. Každý den v průměru patnáctkrát. Nepomohlo mi nic bylo to peklo. Držím palce, ať je ti od druhého trimestru lépe.
Ahojky já měla to stejné u třetího děťátka, bylo to peklo na zemi, nepřála bych to nikomu, když jsem už fakt nemohla dostat se z koupelny do pokoje, tak mě manžel okamžitě odvezl do nemocnice, týden v nemocnici, dali mi kapacky, já se jaksi uklidnila a jak jsem přijela domů, už to nebylo tak hrozné ale tehdy mi to pomohlo. Měla jsem taky torecan. Teď čekáme čtvrté děťátko začínám 10 týden, že začátku zle ale ne jak u třetího a teď to odezní a ale ráno zvracím a odpoledne jaksi nemůžu vstát z postele a to jsem akční docela dost. Pojidam horkou čokoládu, spíš cucam, pomáhá mi i prášky antimetil, mají se užívat dva denně ale já beru i večer a žaludek se mi uklidnil. Myslím na tebe, je to hrozně já vím, uvidíš sama, kde máš hranice k tomu odjet do nemocnice, kdy už vážně nebudeš moci. Přece jen si v ty nemocnici i odpočineš od dětí na chvíli, i když zas covid, že. Držme se holky!! ❤️
Já u druhého syna zvracele celé těhotenství, až týden před porodem se mi udělalo dobře. Byly dny kdy jsem do sebe nedostala nic krom pepsiny. Ale váhově jsem furt byla v normě. Doktor říkal ať si hlídám, kdy se mi třeba motala hlava nebo začla být malátná, tak do nemocnice na kapačky.
No momentálně je mi teď docela dobře.. jakž takž..ale bolí mě hlava...včera sem měla migrénu..dnes se to dalo..ale zvracela sem za dopoledne asi šestkrát...hlava se zatím nerozjizdi tak uvidíme zítra...
@mikosa ahoj, minulý víkend jsem začala řešit to samé. Jsem stejný týden dokonce 🙂 nebyla jsem schopna normálně fungovat. Zkusila jsem koupit homeopatika a od té chvíle jsem v pohodě. Není to na 100%, ale o tak na 80-90% lepší. Přikládám screenshot článku, podle kterého jsem vybírala. Těch 5 kuliček ráno neberu pravidelně, ani ty dvě tabletky. Přijde mi, že ty dvě tabletky fungují mnohem lépe a déle. Beru si tak jednu tabletku denně a vydrží mi být dobře do druhého dne 🙂
@mikosa Podobně to nemám, ale měla jsem před 3 lety. A začátku těhu jsem zhubla 9 kg. Neustálé zvracení, 2x hospitalizace s kapačkama, zvracela jsem třeba ráno na lačno 8x a neudržela ani vodu. Zvracela jsem intenzivně asi do cca 16-17tt, pak to z denodenního ubylo na párkrát v týdnu, párkrát za měsíc..... A takto to byli až do porodu. Bohužel jsem zvracela i v porodnici. V těch úplně nejhorších stavech od cca 10 do 14tt nepomohla lízátka, homeopatika, Cola, zázvorové bonbóny, ani dát si ráno po probuzení piškot. Nic. Prostě hypermesis gravidarum = čekat až to přejde. Přeji vám, abyste měla leosi průběh. 🙂
Jak to tu tak čtu tak mě čeká ještě peklo..i když to už je to teď.. zítra jdu k doktorovi tak snad mi pomůže..už mi dochází síly
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, měla jsem to podobne asi od 6-7tt, do nemocnice jsme jeli v 9tt, když jsem v sobě druhý den neudržela ani vodu, byla jsem tam dve noci na kapačkách... Zhubla jsem na začátku asi 6kg, pak jsem začala přibírat... Nejhorší byly první 3-4 měsíce, pak už to bylo lepší, zvracela jsem třeba jen ráno a v autě a tak... Na začátku jsem měla i torecan v cipkach, s ním jsem zvracela míň