Ahoj, předem se omlouvám a za otevření nové konverzace, ale na toto téma jsem našla konverzaci už hodně starou a obávám se že by mi na ní už nikdo ani neodpověděl.
Případ: jsem těhotná po ivf 7 + 5 a na UZ jsem byla, vše v pořádku, srdíčko je, velikostně je taky v pořádku. Cítím se dobře, břicho mě nebolí, ale co mne opravdu rozčiluje, je že od začátku prostě slabounce hnědě špiním. Vyjímečně se stane že je trochu růžová. Myslím že špiním tak to průběžně stále jen někdy málo nebo vůbec- asii. Můj dotaz zní jestli jste to někdo měly taky a jak dlouho to u vás trvalo. Protože já beru Ascorutin i Utrogestan a stav je stejný. Vím, že někdo má špatně položenou placentu, nebo hematom ale to v mém případě není. Lékař mi pouze řekl že jsou drobné korpusluteální cisty cysty po stimulaci jelikož jsem to i VF ale že pry produkují hormon, a že je to v pořádku?
Doufám, že mě za toto otevřené téma neukřižujete a odpovíte mi vaše zkušenosti děkuji.
Já s tím dokonce letěla někdy 6+2 do CARu. Ale bylo to nějak jenom úplně ze začátku, doktorka mi místo anopyrinu dala ascorutin a pak to vymizelo - tuším už někdy právě kolem potvrzení srdíčka. Ale teda ve stresu jsem byla šíleném a obavy byly silné. Dost jsem snížila pohyb, pak to bylo slabší a já tak neplašila. Určitě když mě pak převedli ke gynekoložce (kolem 9 tt), tak už všechno ok.
Já jsem spinila hnedka od začátku těhotenství a snad každý týden litala na gyndu, až snad v 10tt mě řekla že mám nízko placentu a dala mě utrogestan. Jak mile jsem ho přestala brát zase jsem spinila a občas i ve 3 trimestru. Momentálně mám doma 3 měsíčního chlapečka 🍀😊
Asi takhle. Čtyřikrát jsem přirozeně otěhotněla. Vždy jsem splnila. Dvě těhotenství nedopadly a že dvou mám dvě šikovne děti. Takže myslím, že prostě u některých tehotenstvi to tak je a nemusí to znamenat nic špatného. Já taky brala ascorutin, u těch dvou to samozřejmě nepomohlo. Z těch ok tehu to u jednoho pomohlo a zase začalo, jak jsem ho přestala brát. U toho druhého jsem úplně mírně spinila i přes něj a cca tak ty dva trimestry.
@biciklissie a kdy ti ty dve odesly?
@saraca ja jsem spinila ve 2 tehotenstvich, jedno z toho nedopadlo, v 9tydnu zamlklo, druhe tehotenstvi spineni v kuse od 6. az nekdy do 14. nebo 15. tydne a pak 2x ve 3.trimestru. Doktori na pricinu neprisli. Brala jsem Utrogestan a Ascorutin, nevim zda to melo efekt. Zajimave je, ze u obou tech tehotenstvi mi to zacalo presne 6.tyden skoro na den presne. To, ktere nedopadlo ale melo spineni se zesilujici tendenci. To, ze ktereho mam syna bylo narazove spineni, ktere odchazelo a prichazelo, den bylo, dva dny ne, pak 3 dny jo, tyden nic a tak stale dokola. U toho zamlkleho to bylo denne a pak pred koncem sililo a musela jsem na revizi. Bylo to stresujici, ale zadny hematom, zmeny na cipku, chyba v placente, nic.
@saraca Vlastně hned na začátku se přestaly vyvíjet. Pak se ještě docela dlouho čekalo, jestli se přece jen něco nestane, protože mi pořád hodne stoupalo hcg. To splnění se spíš zhoršovalo v těchhle pripadech...
@saraca moc drzim pesti at je to v poradku. Treba je to opravdu jen po IVF. Ja mela tehotenstvi prirozene, takze nic se nezjistilo. S tim spinenim jsou to strasny nervy. Doktor mi doporucoval lezet, ale zadne tehotenstvi se nevylezi k dobremu vysledku, obzvlast v zacatku. Takze jsem normal fungovala, abych prisla na jine myslenky, jen litat kontrolovat na wc jestli uz zase bylo hrozny. Moc ti preju at to brzy odezni a vse je v poradku. 🙂
Ahoj, tak hlasim, ze spineni ustalo asi okolo 9 tydne, nebo 10 a do ted v poradku. Uz taky v poradku. Tak snad to dotahnu do zdarneho porodu po ivf. Uz jsem tomu venovala spoustu casu, sve prace. Tak snad budu mit ted stesti a vyjde mi to.
Ahojky, jsem ráda že jsem našla skupinu kde se tohle řeší a není to z roku 2008😅. Zrovna si prožívám přesně to samé. Taky čekám mimi díky IVF a díky bohu podařilo se nám to hned na první dobrou. No od začátku 5tt špiním, spíše k večeru. Někdy hodně někdy zas míň. Musím říct že jsou to děsný nervy už si připadám jako blázen protože neřeším nic jiného než jen to že o to příjdu a tisíc dalších myšlenek. Za 10 dní jdu poprvé na srdíčko to budu cca 8tt a už teď mám z toho hrozné nervy. Asi tím že furt střídavě špiním tak mám neustálí strach zda se něco špatného neděje. Pořád jen volám na kliniku a na něco se ptám ! Kdybych mohla tak tam každý týden chodím na ultrazvuk 😅 … Vím že se bohužel nedá teď nic dělat a je to buď a nebo ale i tak. Těším se až bude 1 trimestr za mnou :(
@sarahk88 ja spinila v prvnim tehotenstvi, zacalo to a uz neprestalo, malo, ale denne. Byl z toho ZT a revize. Ve druhem tehotenstvi jsem spinila taky, ale vzdy to ustalo a pak zase zacalo, treba ob den, ob dva dny a to bylo vse v poradku, z toho tehotenstvi mam syna. Na pricinu se neprislo. Je to tezke, obzvlast po IVF, ale nestresuj se, psychika je mrcha. Klidne muze byt vse v poradku.
Tak jinak ja jsem měla na začátku opravdu nízké hcg asi kolem 34 a špinila asi měsíc a teď mám už 3 měsíce malého zdravého cipíska. Porodní váha 4629g
Já dnes začla dokonce krvácet “růžovou krví” a to hodně. Jela jsem hned na kliniku a tam vše bylo v pořádku. Děloha a vše okolo je krásně čisté a nikde není žádný problém. Dokonce jsem dnes slyšela poprvé srdíčko. Na dotaz proč krvácím a co se děje mi bylo řečeno že prostě v první trimestru je to normální, tělo si prochází velkými změnami a každá žena na to reaguje jinak. Bohužel no … jakoo musím uznat že tohle mě stresuje. Prvně jsem jela k dr. Když jsem začala prvně špinit - to byly nervy. To bylo vše ok a uklidnila jsem se. Zvykla jsem si na to že to tak prostě mám a teď se vzbudím a v záchodě krev ! To už jsem si říkala že je prostě konec … a nakonec i tohle je vpořádku. Od začátku těhu beru ultrogestan a estrofen. Držte mi palce jsou to nervy🫣😊❤️
@saraca ❤️ už se těším .. jsem hysterka. Nikdo kolem mě to moc nechápe. Kamarádky otěhotněli buď omylem nebo prvním pokusem ale já se rok a pul snažila a pak podstoupila s přítelem celý ten šílený proces okolo ivf 😊 a teď když se to hned na první dobrou podařilo tak mám strach aby se prďola udržel a vše dobře dopadlo. ❤️
Ahoj, zrovna zažívám to samé..spineni přišlo docela nevinně, sililo postupně 4 dny. Mám pocit, jako by že mě měla téct voda, pak vytika hnědá tekutina... Jako star krev? Nevím, nepřijde mi...
Jsem v 8tt,za dva dny jdu na kontrolu. Dr. mi říkala, že mám cystu, tak abych neplatila, kdybych krvacela... Tak snad bude vše ok. Loni jsem. Měla v 6tt zamlklé. Lehká bolest v podbřišku lehoucke špinění...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, já sice jsem otěhotněla přirozeně, ale začala jsem špinit nějak okolo 8-9tt - doktorka našla malý hematom a to předtím bylo vše v pořádku bez hematomu. Ascorutin jsem měla také a Utrogestan jsem zaváděla tuším 3x2 nebo 3x3 - vždy jsem po zavedení 10-20minut ležela. Když jsem to snížila asi po 2 týdnech na 2x2, tak zase zhoršení.. Úplné úspěšné vysazení jsem měla nějak okolo 20tt.