Špinění. Máte zkušenost?

linducha90
27. zář 2024

Dnes u doktora potvrzené srdíčko, podle ultrazvuku jsem 6+6. Jenže neustále špinim, po utření tam mám tmavou krev, někdy světlejší podle doktora to nic není, mám nasazenej Ascorutin, ale i přesto mám strach že to nedopadne 😔 měla jste to tak některá?

martulka88
27. zář 2024

@linducha90 Měla jsem špinění od 10tt do 20tt. První 3 měsíce je to buď a nebo. Jinak nějaké to špinění je normální - prostě se to všechno prokrvujuje a zvětšuje. Při bolestech a nebo krvácení ihned lékař.

rosalindamelinda
27. zář 2024

Tak ale na špinění se dává Progesteron - Utrogestan, Amelgen apod. Viděl lékař na Uz nějaký hematom??? Ascorutin se totiž dává na vstřebávání hematomů.

linducha90
autor
27. zář 2024

@rosalindamelinda jsem po transferu takže progesteron beru od začátku...hematom tam žádný není, vše čisté...

rosalindamelinda
27. zář 2024

@linducha90 pak není důvod brát ascorutin... zbytečné. V tomto případě, pokud špinění neustává, zašla bych na kontrolu hladinu Prg, pokud jsi po ET je to norm.postup a pokud bude hladina nízká, lze zvážit zvýšení Prg., poradit se taky s Carem, nejen s OG.

linducha90
autor
27. zář 2024

@rosalindamelinda vše řeším s CAR progesteron zvýšen na 2-2-2, doktor řekl, že mám brát i Ascorutin, tak se s ním přece nebudu hádat, že ho brát nebudu. S OG nic neřeším, ani neví že jsem těhotná

rosalindamelinda
27. zář 2024

@linducha90 Počky, ale když žena otěhotní po IVF léčbě, tak si ji pak do péče přebírá normálně zpátky OG??? Jako OG ti vystavuje pak Těhotenskou průkazku a odesílá tě na všechna další vyšetření...to už Car nedělá. S Car se možná tak může udržovat komunikace a můžeš s nimi konzultovat všechno možné, ale v péči tě už nemají...tak zvláštní no. Progesteron máš tedy vysoko, tj asi Utrouš že? Utrouš je slabý, zvolila bych raději Amelgen a ten Ascorutin je zbytečný, přečti si to tom i v online poradnách. Ascorutin se dává, když žena krvácí z hematomu, je to na vstřebávání hematomu. Ale jak chceš samozřejmě, já bych se o to víc zajímala a víc se ptala, nemusíš se s nikým hádat.

linducha90
autor
27. zář 2024

@rosalindamelinda zatím jsem pořád v péči kliniky, ještě mě do péče OG nepřidali, příští tyden jdu ještě na jeden ultrazvuk a pak už bych měla jít ke svému OG. Beru Progesteron Besins,

rosalindamelinda
27. zář 2024

Ok, tak ať se ti daří. Každý se o sebe nakonec musí postarat sám a rozhodnout se sám co bude dělat, já jsem ti nějakým způsobem poradila, moc to nebereš, pak se ale příště v diskuzi neptej, když nevěříš odpovědím, ale pouze svému Caru, tak se ptej jen v caru.

klpoiu
27. zář 2024

@linducha90 Ver doktorum, ne diskuzím. Mas nasazano vse co je třeba. Bohuzel je to opravdu bud a nebo. Ale hlavu vzhuru. Kazda treti zena se potýká s nejakou formou spineni. Kamaradka prokrvacela cele tri těhotenství. Těhotenství jinak vzorové a bez problemu.
A mimochodem Ascorutin se podava i na posileni krevních cév. Tedy jeho podání je v poradku.

linducha90
autor
27. zář 2024

@klpoiu věřím doktorům, vím, že se Ascorutin v těchhle případech dává, takže mě diskuze fakt nerozhází, mě jen zajímalo, jestli neměl někdo to stejný ohledně špinění s krví, a ne jak mám brát léky...uklidňují se tím, že tam je srdíčko tak to prostě musí dopadnout dobře 🍀

dejvitka
27. zář 2024

@linducha90 U me bylo spineni spatne i dobre. Mela jsem tedy prirozene poceti, ale v prvnim tehotenstvi jsem spinila, nasazen v 7tt Utrogestan a Ascorutin, skoncilo to v 9tt zamlkle tehotenstvi. Druhe tehotenstvi opet spineni od 7tt, opet nasazeno to stejne, spinila jsem az do 2.trimestru, pak obcas i ve 3.trimestru, na pricinu se neprislo a tehotenstvi jinak probihalo dobre, narodil se mi syn. Jediny rozdil ve spineni byl ten, ze u zamlkleho jsem spinila stale, spineni bylo svetle, nekdy ruzove. U druheho se spineni objevovalo a zase mizelo a bylo velmi tmave. Hematom jsem nemela ani v jednom pripade. Nezbyva nez cekat. Ale drzim pesti at to dobre dopadne.

linducha90
autor
28. zář 2024

@dejvitka samozřejmě vím, že je to buď a nebo, ale jelikož špinim skoro pořád někdy víc někdy míň, tak počítám se vším...stejně to nikdo neovlivní, snažím se odpočívat, nemyslet na nejhorší, ale je to těžké

felis
28. zář 2024

@rosalindamelinda Ascorutin se dává na podporu srážení krve... viz příbalový leták: "k léčbě zvýšené lomivosti a propustnosti krevních vlásečnic"... takže se dává ano při hematomu, ale ta krev nemusí být jen z hematomu.

linducha90
autor
28. zář 2024

@felis já vím, když si ho vezmu krvácení se zastaví, tak nevidím důvod proč bych ho měla vysazovat...

felis
28. zář 2024

@linducha90 přesně tak 🙂 držím palce, ať je vše v pořádku 😊

linducha90
autor
28. zář 2024

@felis děkuju, doufám že bude vše v pořádku 🍀

dejvitka
28. zář 2024

@linducha90 ja te chapu, taky jsem se bala.

linducha90
autor
29. zář 2024

@dejvitka u mě se špinění, po zvýšení léků zatím zastavilo, tak snad bude vše už v pořádku 🍀

dejvitka
29. zář 2024

@linducha90 moc drzim pesti 🙂👍👍

anetacoufalova
2. říj 2024

@rosalindamelinda proč ta hnusně a arogantně proboha 😱😱😱 já bych věřila víc doktorům, než někomu tady v diskuzi paní chtěla radu od maminky, která to měla stejně či podobně.. až mi ji je z vašeho vyjadřování líto.. takovej "lynč"...

linducha90
autor
2. říj 2024

@anetacoufalova díky za zastání, já jsem si z těch jejich rad fakt nic nedělala, paní si myslela, že budu ohledně léků asi věřit víc jí než lékařům, nepochopila jsem to...asi si jen potřebovala na někom něco dokázat 😂

anetacoufalova
3. říj 2024

@linducha90 no vůbec není za co... Já se jen u některých ženských nestačím divit.. 🤦🏻‍♀️ držím každopádně palce, pěsti vše co můžu, ať je všechno v pořádku! ♥️

vendulis
5. říj 2024

@linducha90 Sama jsem si všimla, jak hrozný lidi se tady v diskuzích objeví. Když jsem měla slabé krvácení, mně nedali nic a řekli, že to je v pořádku

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru