Ahojte, poprosila by som vás o radu, alebo skúsenosti. Momentálne som 8tt+4. Od 6tt+3 (babo malo 7mm co zodpovedalo týždnu, srdiecko ešte nebolo vidno) som začala spinit. Špinenie je iba hnedé alebo bledoružove, bolesti pri nom žiadne. Vždy ho nájdem iba na WC papieri.Hneď v ten deň som išla doktorke, zevraj špinenie je normalne, nasadila mi duphaston na udržanie tehotenstva. Je normalne, že spinim aj keď beriem lieky? 3 dní som spinila, dva dni nič, zase som 2 dní spinila, 4 dni nič a takto dokola... Je to dosť stresujúce... Tehotenske príznaky mam, bolia ma prsia, kríže, zvraciam každý deň... Doktorka povedala ze mam prísť jedine keby začali bolesti alebo bola jasná krv. Inak som na sono objednaná až 9+1..
@kattien17 Rada se pridam k teto diskuzi. Me to v 6tt+0 nedopadlo. Spinila jsem obcas cca 5 dni (jen na wc papiru) a pak zacala najednou hodne jako pri ms par hodin. Nic jsem neuzivala. Dr. mi telefonicky rekl, ze si to priroda rozhodne sama, a ze by stejne nejake udrzovani mohlo byt “nezadouci”. Pri pristim pokusu asi budu dost nervozni...i kdyz jsem si prisahala, ze uz nesmim stresovat! Delali vam treba krevni testy, kolik mate progesteronu? Anebo jen dali leky na zaklade spineni? Jste treba “rizikove” - vek, jina onemocneni, ze vam jej dali? Diky moc za rady.
@levandule85 mám za sebou 2 CS s priemernou delkou tehu 28 týdnu, takže asi riziková jsem. A tobe bylo na sone už i srdíčko a až pak si o to prišla? Musela si jít i na kyretáž? Je mi to moc líto, já stále doufám, ale nevím jak to dopadne...
@miska071985 Ne, na sono jsem mela jit az v 7tt. Z krve jsem to mela potvrzene v 5tt+1 hcg 260, test digitalni taky ukazoval 2-3, priznaky nevolnosti, prsa, nafoukle bricho. Pak zacalo jednou spineni po sexu. Pak lehce po par dnech. A v 6tt+0 krvaceni a 6tt+1 mi jiz lekar rekl, ze neni potreba “cisteni” a ze hcg klesa (volali odpoledne, ani nevim kolik, byla jsem trochu “mimo”). Ale citila jsem, ze uz se zase zacinam citit “normalne”. Mela jsem treba opet chut na pivo, ktere mi behem teh. vubec nechutnalo. Je mi 35, lecim se se stitnou zlazou a bylo to me prvni tehotentsvi... Vidim to ale celkem “optimisticky”. Jsem rada, ze uz vim, ze to vubec jde. A doufam ze zkusenosti od kamaradek, ze uz je ted “pohnojeno” a pujde to brzy opet. Jen ty obavy nevim, jestli ovladnu nemit a byt v pohode. A uvazuju, jestli se tomu dat nejak predejit.
@levandule85 ahoj, lieky boli nasadene skrz to ze mam iba jeden vaječník a teda môže produkovať menej progesteronu. +znížená funkcia štítnej žľazy... Zajtra idem na kontrolu, tak dúfam, že všetko bude vporiadku aj keď spinim 🙂
@levandule85 ak chceš aby sa vám to podarilo čo najskôr, skús inofolic. Za tých 10 mesiacov v 2 tehu v nemocnici, som sa fakt stretla s veľa prípadmi, kde tento liek fakt zabral i keď holky mali za sebou napr. 7 potratov, či 7 rokov hormonálnej terapie a aj tak nič. Je asi o niečo dražší, ale z toho krízového nemocničného prostredia som mala naň len dobré ohlasy.
Obdivujem ako si mohla mať tehotenské príznaky za 7 týždňov. Fakt v oboch tehu som cítila až tak v 3 mesiaci že mi bolo zle, kiež by som to tak mala aj ja. Aspoň by som teraz vedela na čom som 😪😪😪 Teraz špiním vždy len ráno, ale do piatku stále dúfam. Že aj tak sa to podarí...
@kattien17 já jsem spinila často hlavně na začátku a vše dobře dopadlo. Zkus být v klidu a hodně odpočívat.
@miska071985 Dekuji za tip. Nastuduju si to. No, s temi priznaky to bylo o to horsi...uz jsem se citila opravdu tehotna, rychle si na to zvykla a zacala se tesit. Prislo mi to uplne ukazkove a pak se stalo toto. Nejsem zadna citlivka, ani hypochondr, ale priznaky jsem mela v 5tt+1 takove, ze jsem se az smala, proc jsem si predtim vubec delala testy 🙂 Mohla jsem usetrit. Ze dne na den jsem nemela chut na kavu, pivo, bricho se nafouklo, nemohla jsem dopnout kalhoty, prsa nalite, unava silena, v noci nespavost...a pak to odeznelo ze dne na den. Aspon si ted stihnu uz predem koupit tehu leginy. Chodila jsem jen v teplakach a nemela energii ani jit do obchodu 🙂
Tak dnes kontrola, bábätko sa krásne vyvíja, má cez 2cm a srdce tlklo ako zvon 🙂 ❤️
@kattien17 💞💞💞💞 som precitlivená, tak si ma rozplakala 🤣🤣🤣🤣 gratulujem
@levandule85 no tak to ja mám iba 2 príznaky, bolia ma 🐐🐐 a furt by som spala 🤣🤣🤣🤣
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kattien17 ahoj. Bohužiaľ som na tom podobne. Z rozdielom že som teraz 5 +3. V stredu som bola u Dr, dal mi dufaston, ale špinenie stále. Rekl mi že mám jen ležet, ale to se s 2 detma úplne nedá... Další kontrolu mám 5.6. ráno, ale budu ráda když tam neco uvidí. Bojím se mimodeložní ho. Tehu príznaky zvracení ani nič podobný ho nemám. Ale to jsem nemela ani u prvních 2 kluku... Poslal ma na krv a HCG bolo 199.