Špatný screening. Měl někdo a genetiku měl v pořádku?

stepankova2
22. únor 2021

Dobrý den, je tu někdo kdo měl v prvním trimestru špatný screening a na genetiku šel a zjistili mu ze je vše v pořádku. Byla jsem dneska a tím že neviděl pořádně obličej nemohl rozpoznat nosní kustku proto si myslí že tam není a vychází vysoké riziko douwnuv syndrom 1v 56. Dítě se prostě nechtělo otočit a tak nemohl nic vidět. Děkuji

goovana
22. únor 2021

@stepankova2 tak to ja na ultrazvuku měla nosní kustku i obličej a riziko mi vyšlo 1:30 takže ještě min než tobě vyšla blbě krev
8.3 jdu na plodovku ale už teď mě doktorka na genetice ujistovala ze na ultrazvuku je vše naprosto v pořádku a ze s největší pravděpodobnosti je miminko naprosto zdrave
Takže buď v klidu určitě je vše tak jak má být

stepankova2
autor
23. únor 2021

@goovana doktor nemohl vidět nos mimčo bylo špatně položené nebo měl ručičky před obličejem jdu dneska ke své doktorce tak jsem zvedava co mi řekne. Děkuji nejdřív jsem brečela ale pak jsem si říkala že určitě bude všechno v pořádku

goovana
23. únor 2021

@stepankova2 určitě bude miminko naprosto v pořádku 🙂

stepankova2
autor
25. únor 2021

@goovana jdu ve středu do Ústí na konzultaci vyšetření a ultrazvuky na plodovou vodu bych měla jít až 18. 3. Furt si říkám že určitě je vše v pořádku

ircza007
25. únor 2021

@stepankova2 Při nejhorším si vždy můžeš zaplatit tzv. Druhý názor, tedy jít na nějakou specializovanou kliniku, kde ti udělají znovu UTZ, porovnaji s výsledky krve a vypočtou celkové riziko. Držím palce.

madamas
25. únor 2021

Tomu nerozumím. Já byla na screeningu včera, miminko mělo ruce na obličeji takže také nezměřil nosní kůstku. To ale neznamená že tam není, jen nebyla přes ručičku vidět. Prostě musím počkat na krev, žádný závěr z tohoto utz nevyvodil.

fifinka2020
25. únor 2021

@stepankova2 Take mi to prijde divne... pokud kustku nemohl zmerit, myslim, ze tam bude nejaky udaj pro tento stav - zpetne jsem nasla, ze u prvniho mimca mi to nezmerili (byla to takova rychlovka v nemocnici, nikdo nic nevysvetlil) a vysledky byly ukazkove - cili nezhorsilo mi je to. A on ti rekl, ze je to proto, ze to nevidi? Nepozval te treba znovu?

stepankova2
autor
26. únor 2021

@fifinka2020 ano řekl mi že tím že to nemohl změřit tam prostě nic neviděl, neozval napsal do papírů nosní kustka nepřítomna. A prý ikdyby byla vycházelo by mi riziko pořád špatný. No uvidím ve středu věřím v to že je všechno v pořádku.

stepankova2
autor
26. únor 2021

@madamas já tam musela ten den 4 vždy po 20 minutách abych se miminko otočilo a prostě nechtělo vždy zády nebo na boku a přes obličej ručičky a prostě mi na konci sdělil tento verdikt

madamas
26. únor 2021

@stepankova2 Tak můj lékař (dělá zároveň i screeningy) to vůbec neřešil, řekl jen že dnes prcka asi nepřemluvíme a že to změří ve 20 tt. Z čeho vyvodil že i tak by vyšel screening špatně? Bylo tam něco jiného v nepořádku? Protože jinak mi to přijde jakobych se vyfotila s rukama za zády a ten kdo tu fotku uvidí by řekl že nemám ruce. Nejsem lékař, takže se neodvažuji něco posuzovat, jen se tomu snažím porozumět protože jsem to měla s tou viditelností stejně a nic špatného se z toho nevyvodilo.

stepankova2
autor
27. únor 2021

@madamas nene všechno bylo v pořádku jen že nemohl změřit nosanek uvedl že je nepritomen rozhodl z fotky která nebyla přehledná, prý ikdyby viděl riziko tam bylo kvůli věku taky mi to hlava nebere z krve vyšel negativní a riziko 1:320

ircza007
28. únor 2021

@stepankova2 A s tímto rizikem to nechali být? Jen se ptám, mě vyšlo riziko 1:500 a jdu na CF DNA test a dva ultrazvuky navíc. Taky je možnost zaplatit si Trisomi/Panorama/Prenascan test, ale stojí okolo 10 000.

stepankova2
autor
28. únor 2021

@ircza007 z té krve mě poslali na screening a tam kvůli špatné přehlednosti mě posílají na genetiku

stepankova2
autor
28. únor 2021

@ircza007 já měla možnost jít na nějakou krev ale 12500 opravdu nemám abych si to zaplatila

ircza007
28. únor 2021

@stepankova2 Tak třeba na té Genetice, já byla v Gennetu a tam mě poslali na ten DNA test z krve na pojišťovnu. Každopádně držím palce, ať je vše v pořádku.

stepankova2
autor
23. bře 2021

@goovana mě také na ultrazvuku řekli že je vše v pořádku, dneska mi přišli výsledky z krve a ty jsou pozitivní takže na plodovky budu muset jit

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru