Ahoj holky,včera jsme byli s přítelem na screeningu,podle utz bylo vše ukázkové a v pořádku,dokonce nám řekli,ze to bude na 60%kluk,měli jsme obrovskou radost..pak mi nabrali krev a řekli,ze když bude něco špatně,ze se ozvou ještě ten den. Za dvě hodiny volali..výsledky krve spatne- 1:60 Downův syndrom...dnes jsem byla na odběru choriovych klku,výsledky budou až v úterý...strasne se bojím..ještě mám rizikové tehotenstvi,takže po tom zákroku dnes daleko vyšší riziko potratu,musím jen ležet nejlépe 3 dny,pak se pomalu hýbat...je to hrozny pocit,je to našem první miminko,které jsme si vymodlili...otěhotněla jsem až po x lécích,doteď beru hormony...v pátém týdnu jsem prodělala laparoskopii v celkove narkoze,krvacim a spinim,ale pořad bojujeme a teď tohle :'( má někdo zkušenost?
Neplaš!! Já měla výsledky 1:85.Byla jsem na plodovce a čekám zdravou holčičku..😊
Nene,byla jsem 12+5..vím,četla jsem plno příběhu,jak vše dopadlo dobre,ale mne vyšly oba hormony úplně mimo tabulky,nelíbilo se jim to vůbec...
@aneta49 ahoj, a jaké máš ty hodnoty? a ultrazvuk pohledově byl v pořádku? NT a kůstka? Ono ta krev je hrozně lehce ovlivnitelná léky, nějakým výkyvem, geneticky taky..ale pořád to určuje jen tvoje šance na nemocné mimčo, kdybys 60x rodila.. neříká to nic o tom v bříšku=) chápu že jsi vynervovaná, já bych taky byla..ale nic to neznamená!! jsou to jen hodnoty...věř že to bude v pořádku, musíš=) i v daleko horším poměru se rodí naprosto zdraví kulíšci, tak si počkej na úterý a do té doby se snaž tolik neplašit, držím palečky 🍀
Děkuji moc..prave když jsem dnes byla na konzultaci,tak jsem se ptala,jestli to nemohl ovlivnit Utrogestan,který beru na udržení a řekli mi,ze v žádným případě..přitom jsem četla x diskuzi,kde psali,ze to klidně ovlivnit muže..nejhorší je to čekání,ještě nám to vyšlo takhle blbě na svátky...snad to bude dobre,děkuji za povzbuzení!
To bude dobre, utz je dulezity a ten byl v poradku, tak se neboj. Take mi vysla spatne krev a moje gyndarka mi to dost nesoucitne rekla, ze je to spatny a mam zdrave mimi☺
@aneta49 moc držím palce! To čekání je nejhorší! U mě to dopadlo špatně, ale doktorce se nezdál už ultrazvuk, krev taky špatný a klky to bohužel potvrdily. Ale my ten poměr měli snad 1:2, takže to bylo víceméně jasný...Tvůj výsledek dává velkou naději, že to dobře dopadne! Po odběru klků jsem taky malinko špinila, to je normální. Hlavně zkus být co nejvíc v klidu, i když je to těžký.
Holky,jste strasne hodně všechny,děkuji...
@marki00 to je hrozne,to mi je líto ☹ teď koukám,ze čekáte další miminko,tak moc držím palce! 👶
@jade85 tak to je mi líto..přeji ať se vám co nejdříve zadari ❤
Pořad si tak říkám,ze holky,co fetujou,chlastaji,porodí pomalu někde v kontejneru mají zdravá miminka a ani si jich neváží,ne ze bych jim přála,aby měly nemocné deti,ale nám,holky,taky ne 😔
Utrogestan nemá vliv, brala jsem u první dcery a screening jsem mela v pořádku. Naopak ted jsem nic nebrala a krev špatná... Riziko teda 1:260 takže pozitivní... Utz. v pořádku ale oba hormony špatný... Amc jsem odmítla a nechala si udělat NIPT ( test z krve matky) Už mi volaly, ze je test negativní ale nevím riziko. Oproti amc nebo chór. Klkum je to opět jen výpočet pravdepodobnosti ale já jsem přesvědčená ze když je utz v pořádku tak je naše druha holčička zdravá ;) Pokud mate utz. v pořádku tak verim ze je mimco zdravé. Do úterý se hlavně nestresujte, snazte se zamestanat mysl a verte miminku... Ja čekala tři týdny na vystreni a dalších 14 dni na výsledek a bylo to nekonečné. Vybírejte třeba kočárek nebo něco pro mimco ať vám to uteče a vůbec si nepropouštějte ze by mohlo byt něco spatne... Držím palecky, hodně trpělivosti a síly ať vám to čekání uteče ;)
No vidíš a mě vyšly výsledky úplně ukazkove. Riziko na Downův syndrom 1:37000 a narodila se mi holčička s Downovým syndromem...Chci tím říct, že se testy mohou plést...Bude to v pořádku. Držím pěsti 🍀
@rottentocore Máte nádhernou holčičku❤
Četla jsem moc hezký článek,ale bohužel nemohu dohledat.....
Byl o ukončených těhotenstvích ,někdy v podstatě zbytečných,protože screening ani amnio nebo klky nejsou 100%.Někdy testy vyjdou špatně i kvůli vadám,které se dají snadno operovat jako různé rozštěpy a jiné "kosmetické" vady,které dítě neohrožují na životě...
V dnešní době je žádoucí "dokonalost".Žila jsem ve Španělsku a tam k tomu mají úplně jiný přístup.Dítě je dar.V tomhle bychom si z nich měli vzít příklad.
@pitrisek87 Děkuji,mne krev ani nedoporucili,ze ty hodnoty,co mi vyšly,vyžadují už invazivní metodu dalšího vyšetření.. také vám přeji,ať je vše v pořádku ❤
@rottentocore musím říct,ze tvůj příběh mě dojal,četla jsem ho a Koukala na fotky a Kristynka je sikovna,krásná holcicka...já jezdívala za dětmi s různými postizenimi přímo do domova a nakonec jsem se začala stýkat s jednou rodinou,kde mají postiženého chlapečka,zkratka jsem cítila potřebu nějak "pomáhat",nelíbilo se mi,jak to na tomhle světě chodí,každý,kdo se nějakým způsobem vymyká "normálu" je okamžitě společnosti vyvrzen a je terčem posměchu..no hrozne proste..ale nikdy mi nenapadlo,ze by se to mohlo tykat nás,ze budeme mít nemocné miminko...😔
Moc vás obdivuji! A děkuji..
@soyevita ano,také jsem o tom slysela..něco na tom určitě bude 😔
@aneta49 ahoj, mne se bohuzel potvrdil Patau, dva hormony ze tri blbe a riziko Down 1:45 a ultrazvuk špatný, ale jsem ted uz 19.tyden.Takze cekam uz jen na vyvolani. Prvotrimestralni screening vysel dobre, takze docela sok. V minulem tehu holcicka 1:12000 a zdrava.
Drzim palce...
Podle mne je mnohem dulezitejsi UTZ nez krev. Kamaradka mela u obou deti UTZ OK, ale krev spatnou. Sla take na odber klku a obe deti zdrave. Docela mne zarazilo, kdyz je pozadala, zda by ji neudelali znovu UTZ a nevzali krev - dva dny po tom, kdy ji brali krev a delali UTZ, ze ktereho vyvodili pozitivni vysledky; a bylo ji pry receno, ze to nema vyznam, protoze uz by to mohlo vyjit uplne jinak. Uprimne nechapu - 2 dny od sebe a mohlo by to vyjit uplne jinak? Nejste treba ve vyssim veku kolem 35 let?
@rottentocore Váš příběh si pamatuji. Řešila jste to tady na MK. Tu diskuzi si velmi dobře pamatuji, svíralo se mi ještě nějakou dobu srdce z těch negativních reakcí lidí. Velmi jsem Vám fandila, ať už by Vaše rozhodnutí bylo jakékoli. Jsem moc ráda, že jste se nakonec rozhodla s dcerkou zůstat. Přeji mnoho sil i nadále!!!!!!
@zuzajulie tedy to mě moc mrzí,musí to být hrozne ☹ mne prave neřekli poměr k těm druhým dvoum syndromum,ale co jsem tak vzděla v jejich papírech oba byla trojmistna čísla,takže nevím,jak je to u nich,jestli také špatně nebo ne ☹ takže v prvním trimestru bylo vše OK a teď jste šla znova a dopadlo to takhle hrozne? ☹
@jujatko Nene,je mi 24 let..mne to přijde taky divné,co píšete i nad tím přemýšlím,proč nemůžou udělat znova testy..teď zvolí rovnou metodu odběru klku nebo vody,což na jednu stranu je dobre,ze to na 100%vylouci chromozomalni vady,ale na druhou stranu ten strach a zvýšené riziko potratu,nevím...😕
@aneta49 Ahoj, moc držím palce, ať jsou výsledky v pořádku. Prošli jsme si teď něčím podobným. Screening 1:66, utz ok, krev úplně špatně. Dozvěděli jsme se to těsně před Vánocemi a na cvs jsem čekala do 29.12. Byl to snad nejhorší a nejdelší týden v mým životě. Naštěstí výsledky negativní a následně byly v pořádku i další kontrolní ultrazvuky. Nerada bych to zakřikla, ale zatím vše probíhá v pohodě a čekáme, doufám, zdravého chlapečka.
@aneta49 mne taky neřekli jine pomery, jen ze hcg melo byt max 1 a bylo nejak 2.5 a neco melo byt 1 a bylo 0.38 a hranicni bylo 0.5. Na utz byly videt nepomery a vady, ja uz jasne vedela, ze plodovku jo. Nebylo to tak hrozne, jsem rada, ze to zjistili, a doufám, ze co nejdriv to bude pryc. Dnes jsem zacla 19.tt, ze jo... Do toho Velikonoce, to zdrzujou.
Já měla pozitivní krevní screening. Krev vyšla špatně, utz dobrý nosní kustka přítomna a šíjové projasnění 1,9. Riziko Down 1:106. I přes rizikové těhotenství jsem podstoupila odběr plodové vody. Nakonec všechno v pořádku a čekáme zdravého kluka 🙂 jen velmi v málo případech se postižení potvrdí. Přeji hodně štěstí.
Holky,moc děkuji všem za podporu..výsledky dopadly dobre!!! Čekáme chlapečka 🙂 jen ještě mám strach,aby i ty ostatní chromozomy byly bez vad,to prý pošlou výsledky do dvou týdnu...snad už to bude v pořádku..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nebrali ti tu krev pozde? Mohlo to zkreslit výsledky.