ahoj mam dotaz prvni odber krve byl zjisten pozivitni test na protilatky pri druhem odberu meli urcit jake to jsou krev byla odeslana do nemocnice v ov a ted mi byli sdeleno ze krev z ostravy byla prevezena do prahy a mam cekat 4tydny na vysledky a uz jsem z toho zoufala jsem 11tt a mam strach myslite ze to muze byt neco vazneho ?
Ahoj, já zkušenost nemám, tak neporadím ale zkus pohledat pár diskuzí na toto téma už jsem tu zahlídla
Protilátky v krvi na krevbí skupinu a RH? nebo jaké?
ne prave ze ja mam ab pozitiv zadna zvlastni skupina takze vsechny diskuze zde jsou o rh proto se ptam takhle jestli to nejaka budouci mamca mela taky ☹
zdravíčko, jsem B Rh+ a mám protilátku anti-K
snažila jsem se taky zjistit informace od maminek a tak si píšu (skoro sama) tady: https://www.modrykonik.cz/forum/zdravotni-komplikace-v-tehotenstvi/zvysene-protilatky-rh-jak-dopadlo-vase-tehotenstvi/
my jsme zatím OK
přeji mnoho zdraví
zkráceně, co se bude dál dít:
pokud jsou pozitivní protilátky, tak se zjišťuje které protilátky to jsou
1) můžou to být protilátky, které neovlivňují vývoj mimča => pak je vše OK
2) pokud by to byly protilátky, které mají vliv na vývoj mimča (vznik anémie u mimča)
=> pak:
a) dělají se kontrolní odběry krve a sleduje se množství protilátek (tzv. titr) - dokud jsou protilátky nízké => pak je vše OK
b) když titr protilátek stoupne, tak je maminka převedena na poradnu pro rizikové těhotenství, kde se kontroluje ultrazvukem vývoj mimča (a měří se průtoky v hlavové cévě)
=> pokud mimčo prospívá, pak je vše OK
=> když by byl problém, jsou schopní to řešit
taky jsem se bála od 12.tt, ale už jsme bez potíží v 32.tt
přeju mnoho zdraví a ať to je protilátka, která vývoj mimča neovlivní
dekuji 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
nikdo? ☹