Ahoj, včera se mi (poprvé v životě) podařilo sníst kus laku na nehty (asi 3×3mm). Jedla jsem jahodu a nechtěně si ho zubem zeskrabla z nehtu, nebyl ještě úplně zatvrdly. Než sem si to uvědomila, sousto jsem spolkla.
Jsem v 6+4tt a mám obavy, jestli to nemůže vyvíjejícímu se embryjku ublížit? Dávám si pozor na vše co jim a piju a pak se mi stane taková věc… :(
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
@leniczka23 dekuju za uklidneni. Je to me první těhotenství a jsem vyjukanejsi, než bych sama u sebe čekala. 🙂
@calwen5 já měla takovou kamarádku, ta si nedala ani černý čaj 😁 ne opravdu nemusíš mít strach.
@calwen5 ja teda nechci rýpat a nemyslím to vůbec zle, ale za mě než toto je horší lakovani a odlakovavani nehtů kdy vdechujes ty chemikálie. Jasne ze to tak spousta žen děla a nic se nestane, to jen taková poznámka 🙂 ja si nehty v tehotenstvi nelakovala.
@hvezdicka09 mě to popravdě vůbec nenapadlo, je to pro mě všecko dost nový. Ale už jsem na tento názor taky natrefila. Díky! 🙂
Přestaň panikařit, nebo se do konce těhu zblázníš 😊
Jasně, že kousek laku neublíží. Ale protože v konvenčních lacích jsou pěkný břečky a nehet je docela velká vstřebávací plocha, začla jsem v těhotenství používat “7free” laky a používám je do teď, ačkoliv jinak moc nontoxic nejsem
Hele taková perlička, viděla jsem dokument, kdy byla holka závislá na pití laku. Několik let prostě klopila laky na nehty. Měla oblíbené barvy a říkala, že to tak příjemně štípe…
@keksik002 přesně tak,to musí být hrozne vyčerpávající sledovat se takhle🙈,tělo a mimco si samo rekne nač má chuť.
@hanynka1704 asi tak, barvila jsem si vlasy, lakovala nehty, koupala se a opalovala a ujizdela na pořádně pikantním grilovanym hermelínu a játrech 🙂 hlavně, za mě si těhotenství a vše kolem pořádně užít, protože ať bude jakékoliv, nakonec na něj budeme rády vzpomínat 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ne nic se nestane, už když si psala 3x3mm ti to mohlo napovědět 😉 a lahvičku si do sebe nenaklopila takže úplně v klidu.