Slabé srdeční ozvy. Máte zkušenost a vedlo to k prosperujícímu těhotenství?

abc123412
27. led 2025

Zdravím všechny,

stalo se někomu, že by měl mene časté ozvy plodu v 6-7tt (okolo 50-60), a přesto to vedlo k prosperujicimu tehotenstvi? Je ještě nějaká naděje?

Děkuji.

merope
27. led 2025

Zkušenost nemám, ale jenom mě napadá, že vlastně vůbec nevím, jak to srdíčko "naskakuje" - tak zda to není zrovna ve stavu mezi "žádné ozvy" a "vše už funguje". Zrovna 6+2tt jsem měla "nic" a 7+2tt bijící srdíčko.

1pomnenka
27. led 2025

Nešla bych takhle brzy na gyndu, proč se nervovat. Nejdříve 8. týden a srdíčko je tutovka.

abc123412
autor
27. led 2025

Doktorka chtěla monitorovat od začátku vzhledem k předchozím komplikacím.

corry21
27. led 2025

@abc123412 no akorát by jim neměla stejně jak zabranit 🤷 to sem píše často někdo jak má nakazany jít na kontrolu pomalu hned po prvním testu ale reálně je to úplně k ničemu, takhle brzo... Nikdy sem nechápala k čemu ty brzký kontroly můžou být dobrý a užitečný. Samozřejmě drzim moc palce aby to vyslo 🙏

kubesovaadelka
27. led 2025

@corry21 souhlasím a díky bohu za naši gynekologickou ambulanci, nemám žádné špatné zkušenosti, nebo jsem je nepostřehla (jakože jestli jsem těhotná a odešlo to samo, neboť i to povedené těhotenství jsem si uvědomila až snad 14dni po zmeškané ms 🙈🤣) nicméně já když už zavolala na gynekologii, že mám pozitivní těhotenský test tak mě objednali tak, abych byla +-9tt aby to byla tutovka
Chápu strach maminek, které touží po miminku a nejdu to, několikrát to nevyšlo, ale podle mě je první návštěva ten 8-9tt ideální

abc123412
autor
28. led 2025

@corry21 Tak minimálně muze zjistit polohu plodu. Zde je v děloze či mimo..

corry21
28. led 2025

@abc123412 jasně, to může, taky mě kvůli tomu zvala brzo, protože to v její ambulanci prostě tak dělají. Ale i kdyby nevidela (což je ve velikosti 3 mm třeba dost možný), tak ti mimoděložní stejně tak brzo diagnostikovat nemůže...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru