Slabé nevolnosti jen 2 týdny. Je to normální?

sofi183
5. zář 2024

Ahoj holky, jsem nějaká nesvá, mám strach a potřebovala bych se poradit.

První těhotenství, přesněji 1. a část 2. trimestru, bylo opravdu náročné. Velké nevolnosti, nechopenka, zvracení, jen jsem ležela a zhubla jsem asi 6kg. Nejedla jsem vůbec nic, dokonce i voda mi dělala zle. No holky, co jste to zažily, tak asi chápete.. Pak mi bylo super a jinak těhu bez problému.

Dneska jsem začala 8tt, od začátku 6tt mi je zle, ale ne nějak hrozně. Jeden den jsem měla křeče v žaludku, druhý den pálení žáhy, pak nevolnost - ráno ji něčím zajím a večer si jdu lehnout. Přes den, když jím na co mám chuť (to je dost omezené), tak je mi taky fajn.

Celkově mi příjde, že se to lepší, i když v tom 9-10tt to má být nějaký vrchol? Mám strach, jestli je vše vpořádku a taky jestli se to nemůže ještě zlomit a být hůř.

Dneska mi je asi nejlépe ze všech dní, ráno mi zle bylo (od hladu), občas mě pobolel podbříšek. Na prohlídku jdu za 2 týdny přesně, naposledy jsem byla 2 týdny zpět.

Holky je to normální?🙁🍀💕

1pomnenka
5. zář 2024

Nechápu, co je na tom nenormálního. Někdo nemá nevolnosti vůbec, někdo zvrací až do porodu. Se zdravím dítěte to vůbec nesouvisí, tak bych se tím vůbec nezaobírala.

andelka
5. zář 2024

U kluků jsem neměla nevolnosti skoro žádné. Spíš nechutenství a nejedla jsem výrazná jídla. U holky mi bylo blbě, stavy na zvracení, na omdlení, únava hrozná. Naštěstí když to bylo nejhorší 6-9 TT tak jsem byla na nemocenské s úrazem.

anniej
5. zář 2024

S první mi třeba blbě nebylo ani trochu. S druhou jsem zvracela od prvního dne příznaků až do porodu. Ještě dvě hodiny po porodu jsem vrhla jídlo, které jsem dostala po porodu. Každé těhotenství je fakt jiné a strachováním se tomu moc nepřidáš.

hennrietta
5. zář 2024

V prvním těhotenství jsem nezvracela ani jednou. Občas nějaká nevolnost.
V druhém jsem jednou denně nebo obden zvracela asi 3 týdny od 11tt. Pak se to uklidnilo.
Každé těhotenství je jiné.

telios
6. zář 2024

@sofi183 chápu otázku a obavy. Já se ptala sama sebe taky zda je vše ok. Prvni tehu cely 1.tr. Nechutenstvi atd… ted jen mirne dva tydny taky cca od 6tt. A v tomto tydnu je mi fajn az na nejake chvilkove momenty. Verim ale ze je vse ok a proste telo si na to treba privylklo mebo to snasi lepe 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru