ahoj holky, mám takový problém :( když jdu na malou tak mi krev neteče ale jen jak se nějak rychle pohnu tak mi vytéká z vagíny krev je taková tmavá ne jasně červená :( zítra jdu na kontrolu ke gynekoložce nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti :( jsem v 7 týdnu
fofrem k doktorovi, na co čekat ?
mám strach aby to nebyl potrat
@mimi1619 urcite mazej k doktorovi, radeji zbytecne nez si to pak vycitat. Ja jsem po umelem oplodneni take krvacela ale vzdy jsem radeji zasla k lekari.
Tmavá krev nevěští nic dobrého, to chceš potratit doma nebo na co myslíš?
S každý krvácením by si měla jít hned, aspoň mně tohle říkal doktor. Pokud už není tvoje doktorka v ordinaci tak běž na gyn. pohotovost. Já jsem taky v 1. trimestru krvácela, naštěstí jen z děložního čípku, ale znám ten strach když nevíš důvod (a tady ho opravdu nenajdeš) a i to že jsem možná působila jako poplašená prvorodička, ale pro klid duše jsem vždy šla hned!
Já jsem také takto slabě krvácela na začátku těhu, lítala jsem po pohotovostech, tam se ve mně doktoři pěkně "porýpali" a pak jsem krvácela ještě víc. Stejně mi nikdy na to nic nedali a řekli že je to buď a nebo. Tehdy jsem si říkala, že v druhém těhotenství už takto lítat po doktorech nebudu, protože mi stejně na na to nic nedali, akorát jak říkám mně to tam vevnitř ještě víc rozvrtali (nemluvě o neohleduplných doktorkách na pohotovosti, kdy mě břicho ještě po vyšetření dost bolelo)
V 7tt nevidim duvod proc plasit na pohotovosti, stejne s tim nikdo nic neudela... Takze pokud to neni mnozstvi, ktete by cloveka ohrozovalo, tak bych zustala doma.
@j.a.n.i daji se nasadit podpurne medikamenty napr.na zpevneni cevicek, nebo doporuci pozorovani a hospitalizaci. Nerikam ze vzdy se to da zachranit...
Já nekrvácela ale špinila v 6tt, mazala jsem hned na pohotovost (byla neděle večer), doktorka mě důkladně prohlídla a napsala utrogestan.. Miminko se udrželo a všechno bylo dobré i když jsem pak špinila v následujícím týdnu ještě dvakrát.. jela bych vždycky! 🙂
@absintka19 Ano, podpůrné medikamenty na podporu psychiky dané ženy... a pozorovaní či hospitalizaci v 7tt k čemu?
@j.a.n.i byla jsem na tom stejne, napr.leky na vstrebani hematomu a posileni cevnycj sten, ne na psychiku...a take chteli hospitalizaci 3 krat v 8tt, 11tt a 13tt takze jsem podepisovala reverz jelikoz jsem na rizikovem doma. A ty se ptas naco? Nechci byt sprosta ale pro tebe na hov*o, nikdo te nenuti. Vim jak podporili mne a jak se starali...neni pravda ze nikdo s tym nic neudela. Ano, jak jsem psala a opakuji ne vzdy se to zachranit povede...ty klidne pri krvaceni ci spineni zustan doma a usmivej se, ale neber lidem jejich nazor a hlavne zkusenosti...mozna pro nas je lepsi k lekari zajit nez se trapit otazkou co se deje....
já jsem po třech zamlklých potratech,takže jsem o tom nikdy nevedela,ted v poslednim tehu jsem zacala krvacet v 9tt a na pohotovosti jsem byla driv nez bych napsala nejaky prispevek na net. Vím,že pokud to je potrat,nic nezachrani (a taky jsem pocitala s tim,ze tam zustanu a nemine me dalsi revize),ale taky to potrat byt nemusi a lepsi byt 100xza hysterku nez to jednou podcenit
Také jsem taklhe špinila, neli slabounce krvácela, byla jsem taky v začátku, hrozně jsem se bála, ale prostě jsem to nějak neřešila, bylo to jen jednodenní a pak už nic 🙂 Pokud je plod silny tak to bude OK, pokud je slabý odešel by s MS .
@absintka19 v 7tt si fakt nemá co vyčítat i kdyby došlo k potratu, za to nemůže, prostě se to stává a pokud je něco špatně a stane se to tak s tim stejně ani doktor nic neudělá ..
@absintka19 Ano, ptám se k čemu, ano pochopím to tak u někoho, kdo je po x potratech, případně má dítě z několikátého IVF, ale u přirozeného otěhotnění bez předchozích potratů nebo třeba s jedním opravdu nevidím důvod, proč v 7tt šílet a snažit se cpát do sebe nevím co, v tomhle týdnu je celkem normální, že když se něco nepovede, tak plod odchází (a pokud nebude životaschopný, tak odejde i když budeš v nemocnici viset hlavou dolů) a dokud každý nešílel s testem v termínu MS, tak to žena ani nezjistila, zkonstatovala, že měla týden až 3 zpoždění a život šel dál.
@tretera vis, kdyz vim ze bych nikam nesla trapila bych se a ten stres je jeste horsi. Kdyz jsme za ten pokus zaplatili cca 50 tis czk tak jsem si nechtela vycitat ze jsem neco zanedbala a k lekari jsem tedy sla. Minimalne pro ten pocit ze na mimi nekaslu...nejsem v tom sama, je v tom i manzel takze myslim, ze postup radeji k lekari a zbytecne nez pozdeji litovat nebyl spatny. Preji vsem at to jde hladce, at se nikdo netrapi....
@absintka19 To samozřejmě, já říkám, ať jde, ale rozhodně si nic nevyčítat a být hlavně v klidu ... vždyť se stačí podívat kolik žen to řeší a u kolika to fakt neznamenalo nic .. u většiny ...
@tretera presne, souhlasim. At jde aspon bude vedet co to bylo a nebude se uzirat otazkama 👍
Být to moje dcera, vezmu ji za ruku a místo psaní na "moníka", kde je expert každá druhá, ji odvezu do nemocnice. Když nejde o to embryo, to jsi psala ty, jde mi o ni. Kdybych to neviděla doma, tak jsem taky v klidu. Ono když tetě praskl vejcovod a doma málem umřela, tak se pak každé její špinění řešilo víc v halo duchu.
Nikdo tu není lékař, soudíme dle sebe. Nedávno - asi 2 dny zpět - tu byla podobná diskuze, kde holku chlácholily a ona, sotva odeslala poslední post, tak potratila v sanitce. Spoléhala se na holky, které to kdysi neřešily. Tady nejde o takt, tady jde o zdraví.
Ahoj holky,jsem cca v 7tt včera jsem celý den lítala a vyřizovala vše nutné přišla jsem domu a zjistila jsem že špinim a taky mě večer trochu pobolíval podbřišek a pořád mi krundá v břiše,dnes jsem šla na planovanou kontrolu a dr mi řekla že tam plod nevidí 😢 jen že vaček trochu povyrostl a taky že ta krev tam je a že jde o zamlklé těhotenství 😢 poslala mě na kontrolu v uterý po svatcích a že to bud odejde samo nebo mě pošle na revizi,jsem po 1 umělém potratu před 4 lety a ted když jsme si miminko moc přáli tak přijde tohle,jsem na dně..myslíte že je ještě nějaká šance že se v ut ve vačku něco objeví? Za jak dlouho muzu zkouset znovu? Dr mi řekla po dvouch MS.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zavolej si na gyndu hned...tohle není dobrý podceňovat... Může to být prkotina, treba prasklá žilka, může to být hematom....necekala bych do zítra