Ahoj holky, jsem 40 DC běžný cyklus mívám 33-35 dnů. Jelikož jsem měla spozdeni udělala jsem si test a nemohla jsem uvěřit výsledku. Jasně pozitivní..přidávám foto hned po papírovém jsem dělala I digital..a taky samozřejmě pozitivní. Další mimi opravdu není plánované a ba naopak bohužel i ze zdravotních důvodů partnera velmi nechtěné, prostě teď si miminko nemůžeme absolutně dovolit mít, vím že jsme se měli více chránit a bla bla bla.. Ale prostě stalo se. Můj dotaz je.. Je možné, že by to ještě mohlo odejít s ms? občas mě poboliva břicho..v pondělí budu volat na gyndu a pokud dr potvrdí těhotenství budu řešit další postup. Máte někdo zkušenosti s potratovou pilulkou? Dalo se to? Jsem 5tt + 3. Doufám že se to případně stihne do toho 7 tt ať nemusím na normální miniinterupci. Děkuji moc 😇
Taky bych na to nespoléhala, to už jsou dost jasný testy.. Mně od začátku těhotenství taky bolelo v podbřišku, i v kříži, jako vždy před MS, proto jsem se i bála uvěřit, že jsem těhotná.. Jsem zatím na konci 10tt a občas mě v podbřišku bolí pořád.. Jinak s tabletkou zkušenost nemám, ale co jsem někde četla, nemusí zabrat a pak se přistupuje ke klasický revizi..
No já jsem si to myslela, že to je už dost pozitivní na to aby to ještě mohlo odejít s ms.. Hned zítra volám. Já se přiznám že u mě i psychika je úplně šílená teď.. Nemám o tom s kým mluvit kromě partnera protože to nechceme nikomu říkat ani oznamovat radši ani rodině..😞 takže proto jsem se obrátila tady na vás.. Ono je vlastně ještě i otázka jestli vůbec bude vidět srdíčko nebo jestli to vůbec je v pořádku těhotenství a ne třeba zamlkle..
@2op čarky jsou silne,na srdičko je ještě brzo,to je většinou až tak 6tt-7tt.Mrzí mě vaše situace,ale zase čim dřiv to začneš řešit tim lepe.Hlavně se neobviňuj,prostě se stalo a žadna ochrana neni 100%.Držim palce ať to zvladnete a mužeš kdykoli napsat i do IP (pokud budeš chtít)
@l01991 děkuji hrozně moc. Tohle jsem přesně potřebovala slyšet. Ano snad mě nebude Dr přesvědčovat o tom že si to mám nechat atd.. Když neví v jak složité situaci jsme 🙈 a doufám, že mě pošle ještě tento týden pro pilulku do nemocnice..prý je to nejsetrnejsi metoda tak uvidíme.
@2op nemá právo tě jakkoli přesvědčovat,ani tak ani onak.Je to čistě tvoje volba a on za to dostane zaplacene,a jako profesional by tě měl naopak podpořit... držte se,jak ty tak i partner.Je to těžká volba ale v jistých situacích nevyhnutelná.A ani nikdo jiný,kdokoli ať už tady nebo z okolí-rodiny vás nemá právo soudit.Nikdo není ve vaší situaci a nikdo jiny jako vy by se o dítě nepostaral.
@2op nikdo nemá právo vás nutit si mimco nechat ale asi bych to opravdu řešila už zítra aby jste stihla mini přerušení tabletku bych si na vašem místě nedala je to pěknej hnus a hlavně není 100 jistý že vše odejde jak má a stejne můžete jít na revizi či hodně krvácet když už je plod větší tak ta pilulka nemusí zabrat není nejšetrnější je to pěkná naložená tělo držím palce vše je na vás kdy si vše vyridite s lékařem lékař nemá jak určovat kdy vás jak pošle vy když řeknete že chcete v týdnu mít vše vyřešené je to na vás vše držím palce
@lencaa11 omlouvám se ale,, kdy jak vás Dr pošle ,, že záleží na zakladatelce že to chce mít v týdnu vyřešené . Vážně si myslíte že je to tak jednoduché ? Od kdy pacient určuje kdy mu bude proveden zákrok to nejde si dupnou já to chci a oni se poserou a hned to udělají ? To bych chtěla mít vaše lékaře u nás se na blbého kožní nebo urologii s akutním případem čeká měsíc . Nebo pokud máte tajný trumf jak na ně tak by mě to zajímalo 🤔
@agneska7 každá žena si může zajít sama do nemocnice mít peníze lékař ji pošle na test HCG udělá ultrazvuk a může dát pilulku tak proč by si paní /slečna nemohla říct že by to chtěla mít během týdne když kazdy týden navíc není dobré když třeba pilulka kde jen do 6-7 TT proto píšou malá interupce a pak je větší jinak gynekolog jeden den udělá testy + vypíše zádost a odešla pacientku do nemocnice
@2op a co přímá adopce nenapadla vás tahle možnost?
@carolineg1 to bych opravdu nedala porodit dítě, cítit pohyby vidět miminko na utz a pak ho dát pryč až se narodí. Teď je to alespoň podle dr. zatím jen shluk buněk
Dokud v děloze nebude vidět plod, tak interupci nikdo neudělá. Kamarádka to teď řešila a protože dlouho nebyl vidět plod, na první kontrole vlastně skoro nic, měli obavy z mimoděložního, na druhé kontrole jen dutina a celkově to působilo divně a ačkoliv byly testy pozitivní a ona chtěla interupci,tak ji doktor žádanku nevypsal, vyčkávalo se, co se z toho vyvrbí. Bylo mi ji hodně líto, protože z toho byla psychicky hodně na dne. Nakonec to bylo zamlklé a odešlo to samo, ale ta kamarádka i díky dovolené svého dokotra, čekala tři týdny než se situace sama vlastně vyřešila, i když na revizi nakonec stejně musela. Nebude to tak rychlé, je potřeba se připravit na to, že to ještě chvíli potrvá než třeba i najdou termín v nemocnici, čímž nechci strašit, jen upozorňuji. Držím pěsti, ať to všechno dopadne jak potřebuješ 🍀
Ahoj, je to přesně tak jak píše codal. Dokud není těhotenství jednoznačně diagnostikováno v děloze, nemůže ti dr. nic vypsat. Já řeším podobnou situaci, čekáme třetí miminko, které se povedlo i přes ochranu. A mohli bychom mu dát všechno...jediný problém je moje zdraví. Nicméně, praktické info: doktorka mi nic nerozmlouvala, naopak byla skvělá. Doporučila mi, ať si s partnerem sepíšeme pro a proti, ať je to černé na bílém a nic si potom nevyčítáme. Spíš než pilulku mi doporučovala klasickou miniinterupci v narkóze. Já jsem měla poslední MS 9.6. a přesto minulý týden ještě nebylo na utz nic vidět. HCG z krve mám ale pozitivní, na kontrolu jdu zítra. Já vím, že je to šok, ale nespěchej. I když víš, že potrat 100% bude, dej si čas to zpracovat, já s tím sice srovnaná nejsem vůbec, ale je mi už líp než minulý týden touto dobou, to jsem se regulérně rozsypala už jen při objednání na gyndu, neumím si představit jít v takovém stavu do nemocnice na zákrok.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nespolehala bych na biochemicke těhotenstvi/potrat.Co se stalo,stalo se ale hned zitra bych to řešila s tvoji Dr... s potratovou pilulkou ti neporadim,snad někdo bude vědět. Ale fakt,na nic nečekej a zitra volej dr.