Silná únava v těhotenství. Co pomůže?🙏🏼

4. črc 2022

Hezký den, holky, pomoooc.🙏🏼 Jsem podruhé těhotná (dítko 1.5r máme doma), momentálně cca 6 týden těhotenství a jsem totálně unavená.🤦🏻‍♀️ Ráno vstanu a už cítím, že jsem k.o., pořád bych jen spala, což samozřejmě nejde, musím se věnovat synovi. Máte některá nějaký tip nebo znáte něco, co proti únavě v prvním trimestru zabralo?🙏🏼

hani_na
4. črc 2022

Mně pomohlo železo, doktorka mi ho předepsala podle výsledku odběrů krve ve 12 tt a fakt ze dne na den mi to pomohlo.

moonulka
4. črc 2022

U mě to bylo stejné, v roce a půl dcery jsem otěhotněla, do toho jsem ji v noci kojila i 10-15x, protože jí rostly zaráz tři stoličky. Jediné co, tak vše odložit a odpočívat kdy to jde. Šla jsem spát s ní a ráno se budila s ní. Přes den jsem jí pouštěla pohádky a snažila se nalákat na klidné aktivity, u kterých jsem mohla ležet - knihy, kostky, skládačky. Když došel manžel z práce, šla jsem si na hodinu až dvě lehnout, někdy ji vzal ven.

fazolkazuzka
4. črc 2022

Jsem 30 tt a únava ještě nepresla. Naopak mám každou chvíli jiný problém. A 2 roční slečnu ktomu. At žije nejkrásnější období ženy. Těhotenství 😂😂😂😂😂😂😂😂👨‍👩‍👧‍👧

jako_mala_holka
4. črc 2022

Já byla ze začátku strašně unavená, spala jsem klidně půl dne, když to šlo... Teď budu začínat 16tt a je to trochu lepší, ale radši jsem si koupila železo a zkusím i to, třeba to zabere... Hlavně jsem taková otrávená, zdechlá, nic se mi nechce... A ještě to horko do toho, to je trefa opravdu 🙄

vikysek0987
4. črc 2022

Nepomohlo nic,také máme 1,5 dcerku,takže na odpočinek nebyla příležitost a bohužel se to zlepšilo kolem 3.měsíce, únava se zmírnila s vymyzením nevolností....Železo beru od začátku a vliv nemělo 😖

lenerka1
4. črc 2022

Hořčík, napomáhá i správnému metabolismu železa ze stravy (borůvky, červená řepa, červené maso, vývary atd.), v tabletách doplňovat železo je dost riskantní, protože případný přebytek nedokáže tělo vyloučit a v těle se ukládá na místech, kde nemá, a dělá "binec" (a to i v případě, že ho máme laboratorně málo z důvodu, že ho nedokážeme zpracovat). Hořčík ve formě malátu dokonce působí nabíjejícím dojmem, threonát povzbudí neurologické pochody, glycinát pomůže uklidnit nervy případně i při nespavosti. Dvě těhotenství jsme skoro prospala, furt vyčerpaná, unavená, v poledne problém udržet oči při hlídání dvouleťáka, teď poprvé beru celou dobu hořčík a ta extrémní únava se mi úplně vyhla. Jen doufám, že má nebývalá aktivi ta v těhotenství nebude mít vliv na miminko, to bych si přála tak spavé jako ty předešlé 2 😀

autor
4. črc 2022

Děkuji moc za tipy🙏🏼

autor
4. črc 2022

Jsem ráda, že v tom nejsem sama.🤣 Všechny těhulky okolo jsou aktivní, podnikají různé výlety,dovolené a já jsem ráda, že žiju.🤦🏻‍♀️

honatko092
4. črc 2022

Horčík a železo. Nejlepší zkušenost mám se železem Globifer (připlatíš si, ale vyplatí se, mrkni na recenze) a s hořčíkem Magnosolv na předpis 👍🏻

katula94
13. črc 2022

Me nejvic pomohl pobyt v chladive vode na sterkaci. Fakt. I na nevolnosti. Uplne zdechla se zavirajicima se ocima a zaludkem na vode jsem se prekonala, nechala se odvezt na sterkac, a jakmile jsem vlezla do te osvezujici vody, najednou jsem preplavala sterkac tam a zpatky, jakoby nic. Sama jsem byla prekvapena. Chce to zpocatku se fakt prekonat, protoze pri te unave se cloveku nechce ani zvedat, ja vim, ale pak staci fakt jen do te vody vlezt a strasne se ulevi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru