Muze se nejaky lek na bolest zubu nebo proste musime trpet? 🙂 To jsem necekala, ze me postihne migrena a bolesti zubu. Auvajs :(
Nejlepší bude zajít k zubaři. Při bolestech zad se dává např i analgin, novalgin, aulin do žíly. Takže by neměl být problém dostat i něco víc než paralen. Ale jiný lékař než gynekolog vám ho zřejmě nedá, většina se těhotných boji a nedala by nic.
O tehotenstvi tu neni zminka,takze me pomohl Tralgit
@katka_nedo 😀 to je pravda 👍
@katka_nedo Az na to, ze je to v kategorii prvni trimest.
@erickaf Ahoj mě pomohlo, krom zubaře samozřejmě, cucání hřebíčku a pokud ti to bolest dovolí tak ještě lepší ho je rozkousat, působí protizánětlivě a docela mi to pomohlo. Ale ne každý dá jeho chuť, já měla nevolnosti celé těhu (jen v osmém jsem měla pokoj), tak když me chytil v prvním trimestru zub, tak jsem se asi víc soustředila na to, abych se nepozvracela. A když me v práci šíleně bolela hlava, tak ke mě kolegyně přiskočila a tak mě štípla do ucha, az mi vyhrkly slzy, kupodivu mě bolest hlavy přešla, jen ucho jsem měla červené jak Mach ve večerníčku 😂. Kolegyně mě pak se smíchem vyprávěla, že ji vzdycky tatínek povídal, že jedna bolest vyhání druhou .. něco na tom bylo.
Co jsem mela prehled leku, tak treba Ibalgin/Brufen byl psany, ze lze uzit v 1.+2.trim. na doporuceni lekare v co nejnizsich davkach a co nejkratsi dobu. Takze bych si lupla jeden brufen a dosla si k zubari, pokud jde o kaz/zanet, at to spravi at mas klid
@j.a.n.i No tak to jsem si nevsimla.😊Jsme jen lidi
Me pomahalo vyplachovat salveji a paralen (byla jsem dokonce i tehu a dala si brufen, ono se taky nic nestane, kdyz se neji jak lentilky, dohromady jsem mela myslim 3) jinak k zubari, ani umrtveni nevadí.... Akorat pokud by by byla potreba a musel tahat nervy tak to nesmi dotahnout do konce, pokud bys byla tehu.... V tehu se nesmi pouzovat ta vypln
na bolest zubu bych zkusila zubare... nekde jsem slysela, ze to pomaha 😀
Hřebíčkovy olej k dostání v lékárně nebo v těch obchodech kde mají přírodní produkty jako kosmetika atd.Uživam už dlouho místo prášku když bolí zub i v těhu. Namaže se zoubek i dáseň a ono to "umrtvi"Jinak jeden ibalgin prý neuškodí říkala gyndařka.
Už jsem to tu psala, ale proti bolesti zubu je dobrý konopný/CBD olej, popřípadě kapsle. Pomáhá to na uklidnění a nemá to vedlejší účinky, takže za mě supr🙂 Snad pomůžu.
Konkrétně bych zkusila tyhle:
https://www.canatura.com/alpha-cat-cbd-konopny-olej-10-30-ml?utm_source=modrykonik&utm_medium=link
https://www.canatura.com/enecta-cbd-konopny-olej-24-10-ml?utm_source=modrykonik2&utm_medium=link
Měli by mít v lékarně aspoň jeden z nich, nebo ve specializovaném obchodě, ale kdyby ne tak tady jsou odkazy no...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@erickaf ahoja, maximalne Paralen. Vic bohuzel nelze. Soucitim s tebou, zbam to. Musela jsem pretrpet zanet okostice jen s Paralenem, byla jsem tehotna. Drz se a at je brzy lepe.