Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Jsem v sedmém týdnu těhotenství a šíleně mě bolí záda v kříži, občas se k tomu přidávají i křeče v podbřišku. Je to normální? Máte to některá? Popřípadě jak to řešíte? Můžu jít na masáž?
@mrskato já právě ani pomalu nevydržím sedět.... v leže se mi to zdá trochu lepší 🙂 já si tam pro jistotu zítra zajdu, nechci nic podcenit.... takže protahuješ? Nic víc? Napadlo mě třeba plavaní, jestli by trochu nepomohlo 🙂
Já to zatím moc neřeším, dělá mi to potíže jen v leže, takže špatně spim. Snažím se fakt protahovat a lehce cvičit. Mě moc plavání nebere, takže mě ani nenapadlo. Ale můžeš zkusit hopsat na míči (prý se ale nemá moc dlouho)...Přemýšlela jsem, že ho taky vytáhnu a vezmu si ho do práce.
Když jsem pátrala po internetech, četla jsem něco o magnesiu, že prý na to může pomoci, ja se na to chystám zeptat až v pátek u doktora...
@mrskato mě plavání právě taky moc nebere 🙂 tak uvidíme :D
Jestli chceš, můžu ti dát v pátek vědět, co mi na to doktor řekl 😀 😀
@mrskato fajn 🙂 to budeš hodná 🙂
Ahoj holky, mám stejný problém ☹ Jsem teprve na začátku (5týden), ale už 14 dní mě bolí záda reps. v kříži. Jsem se sehla pro boty a už to bylo a od té doby pořád - převážně při sezení, vleže je to lepší. V práci se snažím i na míči aspoň chvilku 🙂 Jednou týdně chodím na jogu tak to malinko povolí a pomůže, ale ty další dny je to otrava, tudíž budu taky ráda za radu. Přemýšlím o masáži, ale těžko říct, zda pomůže 🙂
Mňa v prvom trimestri tiež záda dosť boleli, najviac za volantom, alebo keď som dlho sedela napríklad v autobuse, to bolo peklo. Teraz to už trochu povolilo a bolieť prestali - i bez magnézia a bez cvičenia.
Tak jsem pro jistotu k doktorovi zašla, povídal, že to bývá normální takhle ze začátku.... že může děloha, která se roztahuje, tlačit do kříže a proto to tak bolí. A moc mě neuklidnil slovy..... a bude hůř :D
Řekl, že je určitě dobrý plavání, ale zase hrozí plísně a podobný bordely a nebo cvičení na míčích atd 🙂 tak aby si člověk vybral :D
Díky za info 😉 Mě právě přijde uplně ujetý, aby ty záda tolik bolely, když se roztahuje děloha a to škvrně má zatím asi 2 milimetry... U první dcerky mě pobolívalo akorát v podbříšku, asi do 4 měsíce, a to mi doktor říkal, že to je roztahováním dělohy.
Včera večer jsem si v posteli dala pod zadek polštář z paměťový pěny nebo z čeho to je, docela to pomohlo, vzbudila jsem se až v půl 6 😀
Jinak ty bolesti zad ke konci těhotenství nemusí být tak hrozný, já třeba skoro žádný neměla 😎
😀 takže vlastně budou bolet 😀 to je dobré vědět 😉 snad aspoň ta moje joga uleví 🙂
No mě ty záda v kříži taky dost bolí... jsem ráda, že v tom nejsem sama 🙂
V prvním těhu mě hned na začátku tak bolela záda, že jsem některé noci vůbec nespala. Kolikrát jsem až brečela. Trochu pomohlo cvičení, ale žádná sláva. Přešlo to až kolem 11tt. Pak celou dobu nic. Až na konci jsem opět trpěla, tentokrát cvičení pomohlo, hlavně těhu jóga a taky jsem si dávala pozor, abych moc nevystrkovala břicho dopředu a neprohybala se tak v zádech.
Ahoj, mě bolela po KET (IVF) záda v kříži asi týden, vůbc na to netrpím takže mi to bylo divné a myslela jsem že to mám nachlazené a bylo to zahnizďování. inulý týden mi doktor potvrdil těhu. Teď mám jiný problém - protože je to po IVF a beru strašně moc hormonů 4 x denně estrimax a 4-2-4 utrogestany, tak mám pořád strach jestlli se něco nepokazilo...do další kontroly asi strachy nevydržím, máte to tak některá?
@sistr Ahoj,ja se klepu kazdou kontrolu,je to nekonecny☹ v cekarne jsem se normalne trasla a bylo mi na zvraceni.Ted jsem si poridila angelsounds a po tydnu hledani jsem konecne nasla srdicko,na uklidneni je to super,ale je to slyset az pozdeji,ja jsem ted 9+4,ale nektete holky pry slysely srdicko uz od 8tt.
Ahoj, a co je to angelsounds?
@sistr to je domácí odposlech srdíčka, mrkni https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=angelsounds
je to boží 😀
@mrskato to je blbost... Nejdrive muze byt srdicko slyseno v 10-11tt a to pouze u malo divek... V 8tt a drive je to ta nejvetsi blbost a holky slysi akorat sve ozvy...
@bibinka2208 súhlasím, navyše i podľa odporúčania výrobcu by sa nemal používať skôr ako v 12 - 13 týždni. Je to doppler, nie je to úplne neškodné, takže by som to s jeho používaním rozhodne nepreháňala (byť ho sama doma mám).
@bibinka2208 já nevím, četla jsem to, ale také si myslím, že slyší, takhle brzy, svou tepnu, já ho poprvé slyšela včera, každopádně když pak najdeš srdíčko, je to hned poznat. I když na youtube jsem viděla nějaký video, kde holka psala, že je v 7tt a bylo slyšet. Je mi to celkem jedno, hlavně, že ho slyším já 😀
Doporučuji zajít na těhotenskou masáž. Při prvním jsem nechodila a bylo to peklo. Teď jsem si řekla, že opravdu nemá cenu na tomhle šetřit. Chodím pravidelně každý měsíc k paní fyzioterapeutce a je to fakt rozdíl. Velká úleva.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, zrovna včera jsem zadavala stejné téma, mám tytéž potíže, jsem teď v 5+4tt...Podbříšek sice nebolí, ale ty záda, to je děs, většinou jen když ležím...teprve 4. den záda protahuji, trochu to polevuje...Bojím se toho, protože jsem před 4,5 měsíci spontálně potratila a záda mě bolely také, ale do toho jsem měla teda i velké křeče do podbříšku (v době potratu). Mám ještě 4 letou dcerku a s tou bylo těhotenství absolutně bez problému...K doktorovi jdu až v pátek, dřív to asi nemá cenu, kdybych se nebála, pujdu k němu až v 8-9tt 😀