Zdravím maminky,chci se zeptat..na prvním screeningu mi vyšlo vyšší šíjové projasnení 2.8..celkově byl sreening negativni,ale dr se to nezdá,takže 2.10.mám jít na kontrolní ultrazvuk s tím,že kdyby vyšel špatně,tak mi rovnou odeberou plodovku..Měla jste to některá podobně a mimi bylo zdravé? Jsem z toho nervózní,dr zněla jako že jsou možné všechny varianty..☹😢
@alishka111 děkuji za odpověď,hned jsem klidnější..už u minulého těhu synovi více sledovali srdíčko,ale zjistili to až u druhého screeningu..nakonec je to v pořádku..🙂 vam přeji rychlý porod a ať jste zdravi..😉
miminko může být zcela v pořádku, kamarádka měla NT 3 mm a bylo to ok, ale také si připlatila pro lepší pocit tu volnou fetální DNA z krve matky.
Měli jsme NT 2,7 a synek je zcela zdráv. Taky jsem kolem toho zbytečně vyšilovala. V zahraničí je údajně hranice NT 3 a výše. Do plodovky bych nešla, kdyby se jim něco nezdálo toho 3.9. Pro klid duše bych zaplatila neinvazivní test z krve např. Prenascan.
Cim je Nt vyssi tim "horsi"?? Nevite??
Kamarádka měla u dítěte hodnotu NT 3, objednala se do Prahy na podrobný UTZ a vše ok. Chlapeček je zdravý.
Malá mala 3,1 a je úplne v poriadku. Ultrazvuk bol robený až 14+0 takže podľa mňa to bola príčina...
@kikinavratilova Mohu se zeptat jak vam to dopadlo? Dnes mi vyšel prý hraniční 2mm a mam jít na genetiku a nevím co me čeka.
@andreaseda určitě zachovej klid, u nás je hraniční 2,5 a v cizině 3
obnovuji diskuzi 🙂 máme šíjové projasnění 3, asi průměrem, doktorka mi ukazovala i 3,2 v papírech máme 3. Riziko 1:873. Zítra jdeme na genetiku. Už jsem přečetla hodně diskuzí. Nevíte, jak to na té genetice chodí? Vyplnili jsme papíry. Jdeme do HK.
@digklariska na genetike sa len podrobne spytaju na rodinnu anamnezu a vysvetlia vam dalsie moznosti vysetreni a daju nejake doporucenie
@vladienka to je všechno? čekala jsem ještě jednou ultrazvuk. Říkala mi, že asi možná budou brát krev. Tak jsem na zítra zvědavá. Děkuju ;)
@digklariska mne robili rozsireny utz hned na tom screeningu. Kazdopadne u nas bola genetika v zmysle kancelarie s jednou pani za stolom 🤷🏻♀️
@digklariska Genetika je jen o povidani s genetickou/genetikem. Ti zadny utz nedelaji, ani nenabiraji krev.
Nicmene vas hned muzou odeslat na dalsi vysetreni (choriove klky, neinvazivni test z krve, plodovka).
Ale oni sami (genetici) jsou tam jen od toho aby vam rwkli rizika a doporuceni jak dal postupovat.
@ema90 byla jsem tam dnes a opravdu jen pohovor odber placenty mi nedoporucila jen amnio,to jsem zatim nechtela.Zaplatila jsem si test z krve a vysledek budeme mit za 14 dni,snad v poradku.Kdybych se nezeptala,tak mi o nem ani nerekne,hned by chtela jen plodovku
@digklariska No tak oni vi co rikaji. V nekterych pripadech je lepsi amnio, protoze jedine plodovka je 100% a zvladne odhalit daleko vice vad nez neinvazivni test z krve.
@ema90 jo ja vim ale jeste je na to casu dost zase tak velky riziko nemam oproti odberu plodovky
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kikanavratilova dcerka měla 4.2 a je ve svých 3 letech zcela zdravá, miminko, co se mám má každým dnem narodit, mělo 3.9, bylo důsledně sledováno, podstoupili jsme i free cell dna test a zatím vše vypadá ok. Plodovku mi ale lékařka již důrazně nedoporučila, kvůli riziku potratu. Podrobné utz sledování ale určitě doporučuji, protože tato hodnota muže signalizovat i jiné, např. srdeční potíže, které je dobré odhalit prenatálně...