Sex v prvním trimestru. Jaký máte názor a zkušenosti?

jan1242
12. únor 2022

Ahooj holky, prosím vás o vaší zkušenost a názor na sex v prvním trimestru. Já konkrétně jsme v 6tt a nemáme sex. Přítel by chtěl,ale já mám strach. Jsem těhotná ihned po spontánním potratu,kdy potrat začal v 5tt. Tudíž mám strach,aby se mě ze sexu nerozjel potrat nebo tomu nenapomohla. Jestli mi rozumíte 😔 jsem ráda, že jsme teď dál než u předchozího těhu v týdnech. A nechci si to pokazit 🍀 děkuji Vám.

veroniqess
12. únor 2022

Pokud těhotenství je a bude prosperující, sex mu nijak neublíží. Pokud nebude prosperující, absence sexu to nezachrání.

chlapecektehu
12. únor 2022

@jan1242 taky jsem potratila v 7 týdnu a pak otěhotněla po 2 letech a sex jsme měli normálně ale mě pak od 18 týdne tvrdlo břicho a zkracoval se mi čípek tak jsme ho hodně omezili až pak zase ke konci jsme ho měli

klokanka31
12. únor 2022

@jan1242 Já měla taky samovolný potrat ale pak v dalším těhotenství jsme měli sex od začátku až do porodu, a nic se nestalo. Jestli nemáš nějaké problémy, tak se toho neboj 🍀

lenerka1
12. únor 2022

Dobře založené těhotenství jen tak něco neohrozí. U prvního jsem to vůbec neřešila, u druhého jsem po sexu 2 dny špinila, tak jsme si pak pro jistotu dali 14 dní pauzu, u třetího jsme raději hned nechali mimi klid, ať se kvalitně zavrtá, a v sexuálním životě pokračovali od cca 8tt. Ale šlo spíš jen o můj dobrý pocit.

themuffin
12. únor 2022

@jan1242 já loni taky potratila v 6tt, zítra budu začínat 7tt a mám taky strach co se sexu týče. Snažím se manžela uspokojovat jinak, ale ze začátku jsem to chtěla pořád 🙈 manžel už je taky pro jistotu opatrný, tak nejde moc hluboko.

guliii
12. únor 2022

Pokud nemáš nějaký hematom nebo tak a je všechno v pořádku, sex neublíží. Můžete zvolit takové polohy, aby manžel nešel tak hluboko. A jestli máš i ty chuť tak neboj, tělo není hloupé. Dělej to co je ti příjemné.

jjasmina
12. únor 2022

@jan1242 Měla jsem samovolný potrat, pak když jsem zase otěhotněla sex byl max 2x za celé těhu, nic sme nechtěli riskovat a bylo to i na radu dr. Ale chápu, že každý to může mít jinak. Manžel teda ani nechtěl a kor , když viděl na ultrazvuku malou, tak sexu řekl adios 😀

jan1242
autor
12. únor 2022

@guliii mám cystu 1,5cm na jednom vaječníku,zapomela jsem to zmínit 😔

mishulka26
12. únor 2022

@jan1242 cysta na vaječníku v tomhle případě nevadí problém by byl jen hematom, ale ten asi nemáš. Jak píšou ostatní pokud má být těhotenství v pořádku tak bude v pořádku se sexem i bez a pokud to nemá dopadnout tak ani absence sexu tomu nezabrání. Tohle si stejně musíš rozhodnout sama jak se cítíš.

jan1242
autor
12. únor 2022

@mishulka26 děkuji 🥰

jan1242
autor
12. únor 2022

Děkuji moc všem za rady 🥰🙏🍀

guliii
12. únor 2022

Jak už bylo řečeno, cysta nevadí. 😉

martiniquest
12. únor 2022

Sex v prvnim trimestru byl uplne uzasny. Soulozili jsme denne a dost jsme si to uzivali.
A potratit se z toho fakt neda. Potraty v prvnim trimestru byvaji z důvodu geneticke chyby oocytu nebo spermii. Priroda neni blba a nenecha vyvinout plod, ktery je prilis poskozeny, proto jsou tyto potraty tak caste.

mikynka93
2. bře 2022

Mně doktor řekl, že se v prvním trimestru nedoporučuje. Takže máme třeba jen 1x za týden (dříve každý den, ob den).

jjasmina
2. bře 2022

@martiniquest můj gynekolog mi to v prvním taktéž nedoporucil, ale kdoví, ale je fakt, že jsem prvně donosila, ikdyz bez sexu celé těhotenství

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru