Sex na začátku těhotenství 6.tt. Mohla bych miminko ohrozit?

22. lis 2020

Ahoj ženy . Minulý měsíc jsem samovolně potratila ( asi skrz tetanovku ) a hned se nám podařilo otěhotnět znovu . Teď jswm v 6tt , ale jsem teď o to víc opatrná , celý den nic nedělám ( namahavého ) nechodim do prace a beru vitamíny na podporu . Nemám žádné bolesti . Jen se tak trochu bojím sexu s přítelem . Aby nedošlo opět k potratu . Jaký na to máte názor ? Mohla bych miminko nějak ohrozit ? ( žádnou divočinu ) 😀 dekuji za názor .

zelenaesmolda
22. lis 2020

Myslim,ze pokud ti to dr nezakazal tak neni duvod abys nechodila do prace a nevedla normalni zivot.Meli jste hlavne pockat po sakovolnem potratu a ne hned znova otehotnet.
Jak souvisi tetanovka se samovolnym potratem?

lachtanice86
22. lis 2020

Těhotenství neni nemoc, normálně funguj.

autor
22. lis 2020

@zelenaesmolda ale ja se neptala zda mam chodit do prace nebo ne .. jsem doma se synem .. pisi ze nedelam nic co by ohrozilo tehotenstvi .. proc bych mela nejak cekat ? Byl to samovolny potrat bez revize .. a vy jste copak doktor ? Odpovidate uplne na neco jineho nez se ptam .. ze me to tady neprekvapuje 🙄

autor
22. lis 2020

@lachtanice86 taky že funguju .. jen se ptam na ten sex .. na internetu je to 50 na 50 . Tak mě zajímal někoho nazor .

zelenaesmolda
22. lis 2020

Cele dny nic nedelas ale jsi doma se synem?Starat se o male dite je namahave dost.Proc bys mela cekat?Protoze se to po potratu doporucuje,aby se deloha mohla vzpamatovat a mela vetsi sanci donosit zdrave dite.Dost si protirecis.Na jednu stranu pises,ze nejsem doktor ale zajima te nazor ostatnich mamin,ktere taky nejsou lekari.Kdyz ti lekar eex nezakazal a nemas rizikove tak muzes normalne fungovat.

autor
22. lis 2020

@zelenaesmolda tak syn ma 4 roky , takze to není mimino . Po samovolnem potratu ve 4-5 tt se opravdu nemusi na nic cekat , kdyz tam ani nic nebylo a vse odneslo krvaceni . Ptam se na osobni nazor na sex . Nikoliv zda mam cekat nebo proc nepracuji . Na tohle jsem se opravdu neptala ;)

michaela666
22. lis 2020

Zeptala bych se u doktora. My těžko odhadneme jestli je plod správně umístěný a jak ho to může ohrozit.

autor
22. lis 2020

@michaela666 to chapu , byla jsem na kontrolu ve ctvrtek a vse bylo v poradku . Doktorka nic nezakazala , jen se setrit . Jen sem tak trosku chtela utisit , ze se neni ceho bat 😀

zelenaesmolda
22. lis 2020

Osobni nazor je ti k hovnu.Dulezite je co ti reknr doktor.

michaela666
22. lis 2020

Pokud to nezakázala, tak bych fungovala normálně jak jsem zvyklá. Ve všech ohledech. Nepřeju ti nic zlého, ale jestli se má něco stát tak se to může stát kdykoliv. Když budeš celé dny vyvalená v posteli, lítat kolem domácnosti nebo s partnerem zkoušet divočinu z kamasutry.

autor
22. lis 2020

@zelenaesmolda trošku slušnosti by to chtělo ;) děkuji a už se tady vyjadřovat nemusíte ☺️

lachtanice86
22. lis 2020

No u dr si byla, zákaz ti žádný nedala, nekrvacis, tak kde je problém?

autor
22. lis 2020

@lachtanice86 spis jde o pocit a strach

tynulaa
22. lis 2020

Já osobně bych pockala chvilku ještě 🙂

evelin1251
22. lis 2020

Ahoj, musím si, že si sexu a partnerem užívat můžete, pokud tedy nešpiníš nebo tě něco neboli. Asi ne žádnou divočinu, a taky jsem někde četla, že by se měl používat kondom, že je možnost přenosu nějaké infekce od chlapa...a také, že spermie obsahují nějaké prostanglandin (snad to píšu dobře) ty mohou zpusit porod. Proto se pak take, když žena přenáší doporučuje hodně sexovat s ejakulaci do pochvy. Ale já když jsem byla těhotná, tak jsme to dělali úplně normálně dovnitř ☺️

autor
22. lis 2020

@tynulaa
@evelin1251 dekuji moc holky za osobni nazor . Prece jenom jsem minulý měsíc potratila , takže tam nějaký strach je . 🙏🏽

zelenaesmolda
22. lis 2020

tak se ti teda omlouvam.Osobni nazor je ti k exkrementu protoze to jestli muzes nebo nemuzes mit sex ti rekne pouze tvuj gynekolog.Nikdo tady ti nic neporadi protoze nezname tvuj zdravotni stav.
To se opravdu budes ridit nazorem cizich lidi na netu?Kdyz ti nekdo rekne,ze jecto v pohode a ty potratis tak co?Reknes,ze uzivatelka xyz ti rekla,ze je to cajk?Podas na ni TO?

autor
22. lis 2020

@zelenaesmolda jezis dobry .. bez sw vyjadrovat nekam jinam , uz o tvuj nazor nestojim

lachtanice86
22. lis 2020

Sex zdravému těhotenství neublíží, to špatné odejde i když budeš doma jenom ležet

zelenaesmolda
22. lis 2020

No,to me neprejvapuje.Je totiz snazsi rict,ze se nemam vyjadrovat nez se nad tim zamyslet a nedejboze si priznat,ze se ptas na blbosti.

fyii
22. lis 2020

Ahoj, z vlastni zkusenosti.. co se ma stat stane se, i kdyby jsi delala nebo nedelala cokoliv. Ta tetanovka byla blba, me rekla Mudr. kdyz jsem byla tehotna taky nejak v zacatku, ze mam prijit az se mala narodi a nebudu kojit... vic jsem nezkoumala, ale v tehu se pry neockuje, tak jsem ti vzala jako fakt. Po samovolnym potratu bez revize mi nikdy zadny omezeni nedali, po ZT mi rekli at necham probehnout 1 MS. Tady je to co doktor to nazor, takze babo rad. Spis je to na tobe jak se citis. Kdyz se budes trosku setrit, urcite to nemuze uskodit,ale taky bych to neprehanela. Priroda je mocna a vi co dela. Drzim palce.

autor
22. lis 2020

@fyii ano , urcite je to tetanovkou a namahavou praci . To jsem ale nevedela , ze jsem tehotna ( jinak bych na tetanovku nešla ) . Byla to celkova zatez na telo , takze proto se ted setrim . Celkove se citim skvele .. ani nevim , ze jsem tehotna . Ale od doktorky mám nakázano se setrit a nic netahat . O sexu se nezmínila a já blbá jsem taky na to nezeptaka 🙄 me tady nejde o rady co mám a nemám dělat , spíš mě zajímal osobní názor , kdyby někdo byl v mé situaci zda by se bál nebo ne ..vím od doktorky , že jsem se mohla s přítelem snažit hned po krvácení , jelikož jsem byla celkově pročištěná a bylo to fakt na začátku , takže to nebyla ani velká zátěž pro tělo .

autor
22. lis 2020

@zelenaesmolda pro vas je to blbost , ale kdyz se snazite o miminko rok a potratite .. a zazrakem se vam podari otehotnet znovu , Tak má clovek trosku strach . Takze pro me to urcite blbost neni

zelenaesmolda
22. lis 2020

Kdyby jsi nesmela mit sex tak se doktorka urcite zmini,tohle by si nevzala na triko.Nas na to upozornili.Jinak jak souvisi s potratem ta tetanovka?Me v tehotenstvi ockovali tou kombinaci tetanus-cerny kasel-zaskrt a to jsem na zacatku tehu mela hematom.Mala je naprosto v poradku 🙂

autor
22. lis 2020

@zelenaesmolda na každého tetanovka působí jinak v těhotenství . Nejsem první .. já se naočkovala a šla do práce tahat 8 hodin 10kg krabice .. a to vše za celý den byla příčina potratu . Na druhý den jsem začala krvácet . Celkově za ten jeden den to byla fyzická zátěž na tělo a neudrželo se to .

fyii
22. lis 2020

Hele my sex meli i nemeli a cim vic jsem se setrila, tim to vetsinou neklaplo, ale u me az kolem 10-12 tt. Takze si zitra doktorce pro klid duse zavolej, ale jak rikam co se ma stat stane se. A pak, kdyz jsem k tomu pristoupila volnym a neupirajicich pohledem, tak to vsechno bylo v klidu. Stres a strach a obavy jsem mela snad do 20tt, pak uz jsem se tesila. Plne rozumim, ze se obavas.

zelenaesmolda
22. lis 2020

Ja se obavam,ze by to tehotenstvi skoncilo i bez te tetanovky.Spis za to muze to tahani bremen a pravdepodobne bylo s plodem neco spatne.Potraty v prvnim trimestru jsou bezne,kolikrat ani nevis,ze to byl potrat protoze odejde s ms.

dowla
22. lis 2020

Ja spis přemýšlím nad tím, jak zakladatelka napsala, ze o těhotenství nevěděla, šla se naočkovat pak do práce a následující den začala krvácet, tak kdy přišla na to, ze je těhotná ?

autor
22. lis 2020

@dowla po tetanovce se mi udelalo spatne a pak znovu po po praci , na vecer jsem si udelala test a dalsi den rano jsem zacala krvacet .

autor
22. lis 2020

A jinak muj potrat tady probirat nemusime , stalo se .. to neni na co se ptam . Dekuji ☺️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru