Sedí to? V kolikátém tt jsem?

nat99
13. led 2021

Ahoj holky, nějak nemuzu spocitat tydny tehotenstvi.
Ms 4.12.202
Ovulace 30-31.12.
11.1.2021 clear blue 1-2 tydny
Pomuzete mi ? V kolikatem jsem tt?

michaelarousova
13. led 2021

@nat99 cca 4tt

nat99
autor
13. led 2021
seba17
13. led 2021

Podle data poslední menstruace jste víc než 4.

nat99
autor
13. led 2021

@seba17 no to vím právě ale tim že ovu byla tak zpožděná tak nevim jak si to spocitat:/

michaelarousova
13. led 2021

@nat99 no jako oficialne se bere od ms ale kdyz ted zavolas doktorce hned te objedna ale videt nic nebude☺️ Ta ovulka byla fakt pozde...takze vlastne ted se to bere od posledni ms ale ultrazvuk to pak zmeni☺️ Na netu jsou ruzny vypoct porodu kde zadas kdy doslo k poceti ☺️

nat99
autor
13. led 2021

@michaelarousova dobře dekuji, u dr jsem byla vzal mi krev , nešlo nic videt jeste, tak pujdu zas pristi tyden, moc dekuji za vysvětleni

klpoiu
13. led 2021

5+5 Tedy 6. tyden.

kami2262
13. led 2021

@nat99 pokud pak u dr zjistí, že nesedí poslední MS se stářím plodu, tak ti v těhotenské průkazce datum poslední MS můžou posunout.

andelka
15. led 2021

Podle ms jsi víc než podle ovulace. Podle ovulace jsi ukončeny 4 tt. To na utz opravdu nic není. To až tak za 2 týdny.

nat99
autor
16. led 2021

@andelka no prave on si to spocital a objednal mě na 20.1 to budu 4+5 teprve ale rikal ze se musi vyloucit mimodelozni tak ze me bude kontrolovat dokud se neco neukaze tak mam strach

klpoiu
16. led 2021

@nat99 podle ovulace se těhotenství nikdy nepočítá!! Vždy dle posledni ms! Termín porodu se pak jen upraví dle utz! Srdeční akce je vidět od velikosti 6mm embria coz odpovídá 7tt. Dnes si 6+1 tedy 7 tyden. 20.1. budes 6+5 A to uz by mělo být vidět i srdíčko! Zapomeň na ty týdny podle ovulace! Ovulace ikdyz je hlídána nerozhoduje o délce těhotenství. Vždy od zacatku poslední ms pak utz. Jen si v tom delas zbytecne chaoz!

nat99
autor
16. led 2021

@klpoiu jenze to by pak znamenalo ze kdyz jsem byla v pulce 5teho tydne tak to ani test nerozpoznal, na utz neni jeste vubec nic, ani tecka, protoze ovulaci jsem mela az 28.DC, tzn o 10dni pozdeji .. plod je o 10 dni mladsi

mona91
16. led 2021

@nat99 zatim v klidu. Ja jsem mela ovulaci 33DC v den kdy jsem mela dostat MS. Počkala jsem po ovulaci myslim 28 dni a volala jsem ze mam pozitivni test ale ze ovulace byla dyl stejne me chtěl vidět týden na to. Do 1.screeningu je ofiko termální podle MS a az při prvním.screeningu se upravuje termin porodu kdyz tam je vetsi rozdil nez týden. Ja mam rozdil 16 dni- dle MS terkin 2.2. Dle ultrazvuku 18.2. A od té doby se řídíme pouze podle ultrazvuku který je přesnější.

andelka
16. led 2021

@nat99 před časem jsem byla na utz v 4+4 podle ovulace ( podle ms by to bylo o 4 dny víc) a fakt tam takřka nic nebylo. Nic jistého. Nejlepší bylo,když jsem u jednoho z dětí šla na první utz až 8+0 to bylo ideální. U ostatních se do 6-7 akorát tak hledaly dutinky, bez srdíčka, tečky atd,a k ničemu to moc nebylo.

andelka
16. led 2021

@klpoiu jenže pokud udá termín poslední ms správně,tak velikost plodu nebude sedět. Já jsem už 2x udávala jiné, upravené datum ms,aby to sedělo a nikdo mě nestresoval. Normálně jsem od ovulace odecetla 14 dní a to datum řekla. A všechno sedělo. Jinak by plod byl už od začátku o víc jak týden menší a v 7 tt podle ms by srdíčko rozhodně nemělo,protože bych byla o víc jak týden míň těhotná reálně.

klpoiu
16. led 2021

@andelka Jenze od toho se prave dela utz! Udávat vymyšlené datum.?? Proč proboha!?? Termín se upravuje po prvním velkém utz, tedy screeningu. Ze na začátku nebude sedět?? S tím se proboha počítá, proto se to pocita o od prvního dne posledni ms A termín se definitivně stanovuje s velkým utz! Posouvat si termín mi vazne prijde už jako zhovadilost a jen tim blbnes hlavu nekomu kdo v tom moc chodit neumí. A mimochodem, ty dva týdny ktere sis ukrojila mohli být na konci těhotenství fatální! Protože dva týdny přenášení se může například pekne zakalit voda a mas průšvih. Celé tehu si totiž pokratis o dva týdny. Takže dle tebe budes 40tt,ale správně uz 42! Což uz je přenášení jak hrom. Tohle ti asi ale nedošlo. Ono to počítání týdnu totiz neni jen tak ze srandy ale ma to vše důvody.

nat99
autor
16. led 2021

@klpoiu chapu jak to myslis , ja to chci asi jen pro sebe vedet trosku presne protoze ten tyden, dva na začatku hraje velkou roli, kdybych byla sedmy tydena. Na utz ani tecka tak bych z toho asi šílela strachy,

fifinka2020
16. led 2021

@klpoiu ale to prece neni pravda... menstruace se udava jen jako stycny bod (vi se urcite, kdy byla), ale ty jejich vypocty (i ruzne tehotenske kalkulacky) pocitaji s jakymsi prumerem a ten je, ze cyklus ma cca 28 dni a ovulace byva 14.den. Jenze kdyz si ses jista, kdy byla ovulace, a mas ji treba az 25 DC (tudiz i cyklus delsi), tak pak logicky jim "nezapadas" do tabulek. Ovulace je ve skutecnosti dulezitejsi nez menstruace, jen se s ni tolik "nepocita", protoze rada zen nevi, kdy byla. Ale prave prece v dobe ovulace dojde k oplodneni...

andelka
16. led 2021

@klpoiu uklidni se. Odecetla jsem si zhruba týden. A syn se narodil dřív o pár dní, nikdy jsem nepřenášela. Naopak kamarádce stále psali tp podle ms, nikoho nezajímalo,že má ms párkrát za rok a hnali ji zbytečně brzy na sekci kvůli poloze plodu, dodnes si myslí,že ho mohli ještě týden,14 dní nechat. A bohužel doktoři plaší zbytečně i na začátku. Nesmyslně baziruji na datu pm a hledají na utz co tam nemůže ani být. Možná máš jinou zkušenost,ale je i spousta těch,co píšu já.

andelka
16. led 2021

@nat99 přesně tak. Aspoň můžeš být v klidu, že opravdu není mimino pozadu. Doktoři zbytečně pak straší neprosperujícím těhotenstvím. Přitom mnohdy stačí jen počkat.

fifinka2020
16. led 2021

@klpoiu Jejda nezlob se, ale nerozumis tomu ty... to co pise @andelka je naprosto v poradku a setkavam se s tim casto. Jde o to zjistit, jak funguje tvoje telo, to je cele... A prijde mi, ze zakladatelka to vi...
Vem si to z druhe strany - doktori jsou casto dost arogantni a neposlouchaji, co jim rikas a ani ti neveri (mam zkusenost). Pokud jim budu tvrdit, ze mam ovulku pozdeji, stejne si budou myslet sve a stresovat me, ze je mimco o tyden mladsi nez by melo byt. A v konecne fazi me budou nutit do vyvolavani, ale ja budu vedet, ze podle dne oplodneni jsem teprv 38.tyden treba a oni budou zaryte tvrdit, ze podle ms jsem uz 40.! To mi teda prijde daleko horsi a vetsi stres... doktori casto koukaji jen na cisla... Kdyz si sem jista, kdy doslo k oplodneni, nevidim duvod, proc s tim nepocitat... datum MS nemusi nic znamenat prece...

fifinka2020
16. led 2021

@andelka Presne, mam tu samou zkusenost... doktor je peclivy a sikovny, proto u nej jsem, ale pekny jesita, ktery vubec neposloucha, co rikam. Minule me sprdnul, ze na tehotenskem testu nemuze byt duch (takovy vysledek pry neexistuje) a kdyz jsem se ptala, proc mi vychazi ovulacni testy pozitivni pred MS, vysmal se mi, proc si je jako delam... Jo a po porodu jsem dostala hodinovou prednasku o tom, jak si pro jistotu musim delat tehu testy, ze jsem strasne nezodpovedna, ze uz muzu byt tehotna... no nenechal me rict, ze nemuzu, protoze jsme v tu dobu zadne pokusy proste nemeli... Takze s timhle clovekem pak debatovat o tom, ze vim, kdy byla ovulace... dokazu si to zive predstavit!

fifinka2020
16. led 2021

@nat99 Jinak pphledej na netu, jspu tam kalkulacky i podle data poceti nebo ty, co berou v potaz delku cyklu... tam si muzes zadat svoje udaje a dostanes vysledek

nat99
autor
16. led 2021

@fifinka2020 moc děkuji za odpoved 😍

klpoiu
Autor odpověď smazal
Zobraz
klpoiu
16. led 2021

@fifinka2020 🤣 jj nerozumím, 4 deti doma a vubec tomu nerozumím. A doktoři dle vás evidentne taky ne. Jaj

andelka
16. led 2021

@klpoiu no očividně.

nat99
autor
16. led 2021

@klpoiu rikas teda že jsem 7tyden tehotna presto ze jsem ve 4tydnu jeste ani nemela ovulaci?

andelka
16. led 2021

@nat99 počítáno od poslední ms ano.

andelka
16. led 2021

Podle pm to dneska vychází na 6+1 asi, a podle ovulace na 4+3.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru