Ahoj, chtěla bych vědět, zda výsledky jsou opravdu tak špatné? Doktorovi se to nelíbilo, tak musím na triple test. Šíjové projasnění 1,6mm
Nosní přítomna
Volný beta hCG 68,4 IU/l ekvivalentní k 1,120 MoM
Papp-a 0,730 IU/l ekvivalentní k 0,500 MoM
Trizonomie 21, populační riziko 1:822, upravené riziko 1:2165
Děkuji
sice nedokážu přesně zhodnotit dané hodnoty, každopádně tripple testy jsou považovány za méně spolehlivý než kombinovaný screening 1.trimestru - tedy já osobně bych na tripple nešla - už kvůli časté falešné pozitivitě
já byla na tripl testu a vyšel mi 1:80 down takže v zápětí odběr plodové vody tak jsem nakonej kejvla a šla a vše nakonec ok +bonus pohlaví dítěte
Zalezi zda screening vysel jako pozitivni nebo negativni.... to je podstatne. Z tech hodnot co pises mas trochu hranicni PAPP, tak asi kvuli tomu ty triple testy
Ahoj! Urcite na Tripple test jdi..protoze spolu s 1. screeningem tvori kombinovany test, ktery je dost presny a budete mit doma vic jasno.
@keydance tvl, co by ještě ten doktor chtěl?? Podle mě (mám za sebou tento screening 4x) jsou výsledky krásné. Hodnotí se konečný výsledek.
Jak pise @mamamtbo , na triply jdi, kdyz se to zintegruje s temi vysledky z NT screeningu, tak je to opravdu nejpresnejsi... Me treba vysla hranicni zas ta druha hodnota (beta HCG), min.tyden jsem byla na krvi na triple test a zrovna ted mi volali, ze je to v poradku... a u tebe bude take ❤
Ahoj, není to nic strašného, samozřejmě to mohlo vyjít líp, ale vyšlo ti riziko, že kdybys 822x rodila, tak 1 dítě z toho může být nemocné (pozor - nemusí). Tady ty krevní výsledky jsou výsledky z tvé krve, ne z miminka🙂 Takže se tolik neboj...na triple bych šla, "falešně" pozitivní bývaly dřív. Teď už to moc neplatí, jelikož se triply integrují s výsledky prvního screeningu. Pak to vychází snad na 98-99% ta jistota..držím palečky🍀 jinak třeba mně vyšel takto integrovaný triple test daleko líp, než prvotrimestrální screening (ten byl myslím nějak 1:1100 , triple 1:16000 )
Screening mi vyšel negativní, i tobě a triple jsem šla a všechno v pořádku. Je mi 31. A jsem ráda že jsem šla.
@vanea 822 je populační riziko, tj. jaké má riziko vzhledem k věku. Přímo její konkrétní výsledek je ten 1 :2165.
@pampeliska1 jé no jasně, blbě jsem to četla! díky🙂 tak tím spíš je to v pohodě ten výsledek! 🙂
Ahoj ja jsem nela prvni screening negativni a stejne moje doktorka delala i tripl. Ale rikala ze berou ohled spis na screening. Tripl mi taky vysel negativne. Neboj, vse bude dobre. 😊
@lachtanice86 taky půjdu, snad to dobře dopadne 🙂
@keydance no vidíš, mně bylo loni taky 27 a výsledek jsem měla horší než ty a mně zase říkal, že je to pořád v normě, že tu krev ovlivňuje strašná spousta faktorů, pro začátek je důležitá ta kůstka a projasnění, které máte v pořádku ❤ držím palečky, ať vyjdou triply dobře🙂 budu na vás myslet🍀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zapomněla jsem ještě napsat věk, je mi 27.