Ahoj holky, dnes mi vyšlo na screeningu v 1. trimestru riziko DS 1:158. Všechny vyšetřované parametry byly vporadku kromě přítomnosti trikuspudalni regurgitace, což mi to riziko takto zvýšilo. Mate s tim prosím někdo zkušenost? Zítra jdu na odběr klku a doufám v dobre výsledky. Pokud by to dobre dopadlo a DS by byl vyloučen, mam jít ve 20. týdnu na uz vyšetření kardiologem prave kvůli te regurgitaci. Měli jste to někdo podobně? Jaké problémy miminku hrozí? Moc dekuji za zkušenosti 😊
Měli jsme u dcery to samé. Byla jsem na odběru klků, který naštěstí všechny vady vyloučil a později v těhotenství jsem byla u kardiologa a u něj také vše v pořádku - regirgitace byla už jen stopová a srdce zdravé. Jinak se prý jedná o docela běžnou vadu, kterou má spousta lidí ani o tom neví, ale takhle v rámci toho screeningu to pak samozřejmě zvyšuje to riziko. Držím palce, bude to v pořádku! 🍀
Měli jsme na 1. screeningu taky a navíc ještě něco k tomu, riziko nám teda takhle vysoké nevyšlo - něco málo přes tisíc. Zaplatili jsme si Panorama test a vše ok, na 2. screeningu ok, pak jsme byla ještě na kardiologii a úplně v pořádku. Teď mám 3měsíční zdravou holčičku.
@krtikkrtovaty holky moc diky všem. Jsem po odběru klku a v pondělí budu znát výsledek. Dekuji za zkušenosti 🙂
Měli jsme to podobně, riziko DS 1:249, šli jsme na neinvazivní testy z krve. Na plodovku jsem odmítla. Testy vyšly v pořádku. Na UTZ ve 20 TT vyšla regurgitace na trojcípé chlopni 1. stupně. Pak jsme byli ještě na dvou UTZ srdce, regurgitace přetrvala, ale zmenšovala se. Zůstala stopová i po narození. Byli jsme na kontrole na kardiologii po porodu a ničemu tu nevadí, srdce je v pořádku. Budou to sledovat.
@vendes dekuji za zkušenost 😊
@hvezdicka09 Dobrý den ,ahoj ,řeším nyní podobný problém jako vy .Riziko Downův syndrom 1:125, Trikuspidalni regurgitace.Kromě toho mám ještě mírně zvýšené volné Hcg ,ale to říkala Mudr ,ze muže byt krvácením z hematomu ,který jsem měla na začátku těhotenství . Chtěla jsem se Vás zeptat ,jak jste dopadli po odběru klků? Věřím ,ze dobre 😉. A následně pokud se down vyloučil ,tak jak dopadlo vyšetření srdíčka ?Zda již bylo poté vše v pořádku ? Moc děkuji za odpoved .A.
@alicce29 ahoj, prave chovám zdravého dvoumesicniho chlapečka 😊 odběr dopadl tedy vporadku stejne jako následná kontrola srdíčka, kde už bylo vše v normě. Drzim pěsti ať je to u vás stejne 😊
@hvezdicka09 Moc děkuji za rychlou odpověď a také gratuluji ke zdravému chlapečkovi 😉 Pevně věřím ,že to u nás dopadne stejně .Moc děkuji ,mějte se hezky 🍀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@hvezdicka09 Zrovna včera jsem se o tom bavila s kamoskou. Říkala ze první screen. Měla taky podezření na DS, potom výsledky měla oka. A ted má úplně zdravého chlapečka.