Screening v 1. trimestru je v pořádku - může se potom objevit DS?

zetpee
7. kvě 2019

Holky dnes jsem byla na screeningu, podle ultrazvuku je všechno v pořádku, prostě v normě. Je možné, Že by testy na Downův syndrom byli pozitivní z krve ale z ultrazvuku bylo všechno v pořádku? U prvního jsem to nějak moc neřešila, ani jsem si nepřipouštěla, že by mohlo být něco špatně. Ale teď se prostě bojím. Děkuji.

krasna_neznama86
7. kvě 2019

Pokud Ti delali kombinovany screening, tak se do nej krome sona pocitaji vysledky krve, vek, mozna vaha... A dle toho pocitac hodi to riziko... Hodne to riziko zvysuje vek...

ange_de_la_morte
7. kvě 2019

Pokud mluvíš o kombinovaném screeningu pak se hodnotí UTZ + krev - matematický mechanismus vyplivne určitě riziko - tento způsob diagnostiky se považuje za nejpřesnější ... někteří lékaři ještě dělají Tripple Testy ( pouze krev) a ty vychází často falešně pozitivní proto je kombinovaný test brán jako směrodatný .... Z krve vám vyšly výsledky jak blbě ? co říkal lékař ? Velmi důležité je aby na UTZ byla přítomna nosní kůstka a pak se hodnotí šíjové projasnění ( NT) - pokud je toto vpořádku , pak je to dobré znamení že je miminko vpořádku

zetpee
autor
7. kvě 2019

@ange_de_la_morte no první mi brali krev ale je hloupost, aby výsledky měli už po půl hodině co mi jí odebraly. Pak jsem šla na ultrazvuk a NT - 1,7mm NB + to je všechno co mám ve zprávě. Dr mi nic neřekla z toho jsem usuzovala, že je všechno asi v pořádku. Ale mám strach o výsledky z krve které ještě nemám.. Jinak je to moje 4 těhotenství, 2x potrat a je mi skoro 24 let.

ange_de_la_morte
7. kvě 2019

@zetpee : aha já myslela že máš už špatné výsledky krve ... nee bude to dobré, jinou možnost si ani nepřipouštěj 🙂

pipi_puncocha
7. kvě 2019

@zetpee a máš si tam volat jak ta krev dopadla? Ono se to riziko, jak psaly holky, vyhodnocuje počítačovým programem z kombinace výsledků krve, parametrů z ultrazvuku, věku, plus mě se ptali na váhu a na sledované nemoci jako např. cukrovka atd. Tu velikost NT (šíjové projasnění) máš v pořádku a nosní kůstka je (to je to Nb - což značí, že UZ byl v pořádku. Ale celkově se to musí hodnotit i s tou krví, no.

zetpee
autor
7. kvě 2019

Nikdo mi právě nic neřekl tak uvidíme, snad to bude dobrý 🙂

krasna_neznama86
7. kvě 2019

@zetpee ja mela vysledky krve za dve hodiny... Pokud jsou v poradku, nase genetika nevola, kdyz spatne, vola... to sono vypada dobre...

zetpee
autor
7. kvě 2019

@krasna_neznama86 doufám, že mi taky volat nebudou :D Děkuji za uklidnění 🙂

krasna_neznama86
7. kvě 2019

@zetpee u nas volaji po tech dvou hodinach

marketa1218
8. kvě 2019

Ano, je možné, že ta krev to rozhodi. Já měla ultrazvuk v pořádku a právě krev mi to rozkopla, taky nervy, ale miminko je zdravé. Nestresuj se, bude to dobré.

larascont
8. kvě 2019
Uživatel larascont je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od larascont.

kamarádka byla na screening a ten se skládal z ultrazvuku a odběru krve a to pak porovnávali a z toho ti řeknou jestli je to v pořádku. Takže pokud máš za sebou jen ultrazvuk tak ti krev může vyjít špatně a budou tě posílat na další vyšetření jako je genetika

zetpee
autor
8. kvě 2019

Zatím nikdo nepsal ani nevolal takže doufám, že ani volat nebudou a bude všechno v pořádku. Děkuji.

kopretina_
28. čer 2019

Milé maminky,
právě sepisuji článek o prvotrimestrálním screeningu a v rámci toho bych velmi ocenila Vaši pomoc. Bude o tom, jak se ty výsledky vlastně počítají (jsem matematička) a taky o tom, jak jsou v praxi výsledky screeningu (dez)interpretovány.
Hledám ty z vás, které mají zkušenost s kombinovaným screeningem v 1. trimestru (takovým tím placeným, který se skládá z odběru krve a ultrazvukového vyšetření, přičemž výsledkem je riziko Downova syndromu aspol.) a které na základě výsledků tohoto screeningu podstoupily nebo jim bylo doporučeno podstoupit další vyšetření (např. amniocentézu). Moc by mi pomohlo, kdybyste si našli chvilku na vyplnění tohoto anonymního dotazníku týkajícího se Vašich zkušeností. Děkuji!

https://forms.gle/JU1Ze9AJeLwZZ7cR9

zetpee
autor
12. črc 2019

Tak dávám hlášení, sice později ale to nevadí.. Všechno dopadlo na výbornou. Už máme za sebou i druhý screening a čekáme chlapečka 💖 Děkuji všem za odpovědi 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru