Zdravím,
v poslední době mám docela depku z toho, jak přibírám. Začínala jsem na 61kg při 169cm. No teď na začátku 13tt jsem na 64kg. Je pravda, že ze začátku jsem se fakt cpala, protože jsem prakticky ze dne na den kvůli těhotenství sekla s kouřením, ale říkala jsem si, že když mě ty chutě přejdou, že se váha zase ustálí nebo i ubyde, zatím mi ale přijde, že pořád naskakuje víc a víc. Mám obavy, abych s takovou nevylítla až bůhví na kolik. Dřív jsem bývala hodně, opravdu hodně silná, tudíž představa, že budu muset zase hubnout z nějaké extra vysoké váhy mě fakt děsí. Na červen plánujeme svatbu a i tam bych nerada vypadala jako velryba. Je možné, že přibírání se trochu zpomalí nebo mám raději počítat s tím, že budu prostě patřit k těm, kteří přiberou XY kil?
Ja jsem přibrala 18 kg a to jsem se necpala, ale mela jsem velky dite a vše jsem měla v břiše. 12 kg šlo dolů jako nic, 6 kg mi jeste chybi temer 5 měsíců po porodu. Měla jsem císaře a nekojim, takže hodně blbá kombinace na ztrátu váhy. Myslím ze se moc nedá ovlivnit přibírání v těhotenství (pokud se teda neprejidas). Můžeš mít velký dítě, hodně plodovky a hned to jde nahoru. V 5.měsíci jsem vypadala jako bych měla rodit a to jsem chtěla pribrat max 12 kg 😂 plán nevyšel
Já jsem za celé těhotenství přibrala 36kg. A to jsem měla cukrovku. I když jsem jela podle jídelníčku tak to prostě jelo nahoru a za 2 týdny jsem přibírala o 4kg. Takhle jsem to měla od druhéhu trimestru. Ani teď 7m po porodu nejsem na své původní váze. Pořád mám 10+- kg nahoře i když se snažím hodně procházkovat a všeho tak to prostě nejde. Na začátku tějotenství bych se opravdu nestresovala tím kolik přiberu. Moje švagrová třeba přibrala jen 4kg. Tobě se to teď může zastavit a už prostě přibírat "tolik" nebudeš 🙂
@lenka253 Ahoj, ja mela vychozi vahu 56, pak to slo nahoru a to jsem se necpala vubec, naopak jsem byla rada, kdyz jsem.do sebe naladovala alespon rohlik a i ten pak nevyhodila. Predporodni vaha 75kg, poporodni 61 (mimco melo 3,24kg) a po necelem roce kojeni 48 kg a to se me drzelo nez jsem prestala kojit. Do 2 mesicu po ukonceni kojeni 56kg. Takze klid. Telo si musi udelat zasoby na kojeni, to je prirozene, roste v Tobe prcek, ktery sice jeste moc nevazi, ale pribyva i plodova voda.
Já na začátku přibrala asi 3kg a pak šla váha dolů teď končím 26tt a mám ještě pořád o 1kg míň než když jsem otěhotněla. A to čekám 3 mimčo u prvního jsem nabrala 12kg u druhého jsem jela rodit s - 2kg a teď se pozná. Ale je pravda že nabírání váhy je můj velký strašák
@mlynkova85 a jakto, že ti začala váha ubývat? Jsem ráda, že píše někdo, kdo se ztloustnutí také děsí. Dneska jsem zkusila poprvé cvičit, říkala jsem si, že to největší riziko je za mnou, ale neudělalo mi to asi moc dobře :-/
Tak bacha,ja sekla s kourenim a nabrala jsem 10kg za dva mesice (bez tehotenstvi)ted to davam dolu ve fitku a potim krev..Po pul roce jsem zacla zase kourit a mam uz 5kg dole.
Počítejte s nejhorším, doufejte v nejlepší 😉 Každé tělo funguje jinak, ale co do něj vložíte, to vám vrátí. Jezte podle potřeby, ale zdravě. Buďte v pohybu tak, jak jste byla zvyklá. Pokud budete i přesto přibírat, věřte, že to má nějaký důvod, může to být příprava na kojení, může to být zadržená voda, kterou po porodu ztratíte. V prvním těhotenství jsem měla touhle dobou možná už 5kg nahoře, v tomhle jsem sotva na váze před otěhotněním. Nemám pocit, že bych něco dělala jinak. Jsou věci, které ovlivníte, jako třeba, co jíte. No a věci, které ne...hlavu vzhůru, jděte do toho bez obav, ono si to nějak sedne 😉
@lenka253 no ze začátku těhotenství jsem měla hrozné chutě na sladké asi do 11tt pak se něco zlomilo a sladké jsem nemohla ani vidět. Teď si něco málo dám, ale je to minimálně a také už nejsem schopná sníst takové porce jídla co na začátku. A také jsem měla problém, že když jsem měla v práci nervy tak jsem žrala pak se to uklidnilo a uklidnilo se i přežírání. Ale každá to má jinak i každé těhu může být jiné.
To ti bohuzel nikdo nerekne, kolik priberes🤷♀️ Ono to jde stejne ovlivnit jen castecne — ja u prvniho pribrala 23 kg, zrala jsem (jinak se to napsat neda), pracovala v kancelari, takze i malo pohybu, nemela vubec nevolnosti, takze se to jaksi dalo ocekavat. Zacinala jsem na 58 kg na 164 cm, sla rodit pres 80. U druheho jsem se takoveho prirustku chtela vyvarovat, davala si pozor na jidlo, nerikam, ze to bylo stoprocentni, ale fakt jsem jedla celkem dobre, navic jsem prvni tri mesice prozvracela a cele tehotenstvi behala za batoletem a i tak jsem mela 20 kg navrch🤷♀️ Dobra zprava je, ze v obou pripadech to slo krasne dolu, neni to jak klasicke hubnuti.
Tak ja asi nepotesim😃Pribrala jsem 22 kilo a to jsem se opravdu nejak necpala a pohyb jsem celkem mela. Jsem po porodu rok a pul, porad hodne kojim a mam stale cca 5 kg nahore. Ted jsem se na to opravdu zacala soustredit, cvicit a dodrzovat jidelnicek, tak snad uz se to pohne. Ale je to vse se vsim, kojeni, nevyspani, pak unava. Ze startu to slo krasne, dlouhe prochazky s kocarkem, ale jak dite povyroste, tak chce chodit a ne se vozit😊Aspon teda u nas.
Ahoj. Tez jsem prestala ze dne na den kourit a v prvnim trimestru pribrala 5kg. No ja se desila kolik priberu. Nakonec jsem sla rodit "nastesti" se 17kg nahore. V sestinedeli jsem 12kg shodila a ted pul roku po porodu mam stale 4kg nahore a to kojim. Proste se ta vaha zastavila a uz to samo dolu nejde 😀
@lenka253 Jsem v 10, týdnu, nevím, kolik mám nahoře, ale na rozdíl od prvního těhotenství prostě musím jíst každé 2 až 3 hodiny. Jinak je mi strašně zle, chce se mi zvracet, jdou mi křeče do žaludku. U prvního jsem měla klasické nevolnosti, toto jsem neznala a jsem z toho zoufalá, protože prostě pořád že.u. Jo a když to chci zajíst jen třeba ovocem, je mi ještě hůř :/ fakt potřebuju alespoň rohlík nebo něco hutnějšího, peklo :/
No obávám se že tohle je pravdu hodně individuální a zas tak moc s tím nenaděláš, pokud teda nebudeš držet nějakou drastickou dietu. Asi je to hodně o individuálním metabolismu a hormonech. V prvním těhu jsem přibrala 15 kil a zůstalo mi to prakticky všechno (resp. v šestinedělí jsem přibrala zpět na porodní váhu) a opravdu to šlo špatně dolů, nekojila jsem, shodila jsem pracně jen 5 kil a otěhotněla znova. Teď jsem 27tt a mám nahoře jen 2 kila, a to nedělám nic jinak! Mě přijde že to prostě řídí hormony, samozřejmě je potřeba se necpat sladkým a obecně se necpat, ale to je asi tak vše. Já vím že někdo v těhu hodně sportuje, ale já jsem byla vždy tak zničená, že jsem to nedávala. V prvním těhu jsem při každé námaze hned špinila, takže jsem měla strach a teď napodruhé mám už doma batole, takže čas na sebe moc nemám, takže pro mě je to nereálné a stejně si nejsem jistá nakolik to tím ovlivníš a za jakou cenu.
@lenka253
U obou deti jsem pribrala skoro 30kg a nerekla bych ze bych se precpavala. U syna jsem jedla hodne zdrave-varila jsem doma pro dceru a stejne vaha nahore.Posledni dva mesice tehu to bylo co tyden,to kilo nahore.Ale do roka a pul to odeslo samo s kojenim a behanim kolem ditete.
@lenka253 Celkem jsem přibrala 17 kg, s tím, že ale 6 kg během prvního trimestru, šlo to nahoru hodně rychle. Poslední trimestr jsem nepřibrala prakticky nic. Každý to má jinak. Teď mám pět týdnů po porodu a zbývá mi nahoře pět kilo, zatím se cpu a pohyb nic moc. Tak snad zbytek vycvičím, až to půjde 🙂
Já myslím že se nemusí držet drastická dieta, aby se tolik nepřibralo. Já přibrala 10 kg a domů jsem si vezla 5. A to to fakt nemám v genech. Doporučuju prostě nevalet se doma, chodit na procházky, můžete plavat, cvičit jógu, jist zdravě, nepřejídat se..
@lenka253 cauky ... Ja pred otehotnenim 59 kg fyzicky narocna prace +min.3x v tydnu fitko jinak celkove aktivni ... Kourila jsem krabicku denne ...co jsem tehotna tak PN takze zavrena doma pohyb nula kourit jsem prestala jsem 8tt a mam slusnych 5 kilo nahore a to jsem se dneska jeste nevazila ... Jsem z toho uz nestastna ... Modlim se aby se oteplilo aby se dalo jit aspon na dlouhou prochazku ....
Ahoj, zatiaľ sa tým netrápte. Ja som v prvom trimestri pribrala 3 kg a celkovo len 8. A tie zostali viacmenej v pôrodnici.
Ono je možná lepší přibírat pomalu od začátku, nakonec to nemusí být moc velký přírůstek, než jako já, zhruba od 22. týdne do 36. jsem přibrala 15kg. A to mi v těchto týdnech bylo dost špatně a moc jsem jídlu nedala. Je to na břiše dost poznat, strie mám od pupku dolů. V porodnici jsem nechala 8 kg a od té doby (4m) jsem nedala dolů kojením ani deko. Takže mě čeká dost práce. Už začínám po císaři cvičit.
@lenka253 ahoj,chci se zeptat,jak jsi na tom aktualne...taky mam v prvnim trimestru zravou (jsem 11+1) a bojim se moc velkeho pribirani...Jinak moc zdravim a preji pohodove tehulkovani🙂
@clementina82 Teď jsem na 69 kg. Ale jsem 22+3tt a malý má skoro půl kila, takže už přece jenom něco v bříšku je. Myslím, že teď už nabírám jen těhotenství a tuk už ani ne. 🙂 Na tuku počítám že mám nahoře tak 4-5kg což už mi zase tolik nevadí. 🙂 Snad se to nějak hrozně nesplaší. Teď jsem začala jíst normálně, jako dřív a těch 69kg se mi drží už třeba 2 týdny, což je super. 🙂
@lenka253 Tak parada a at vse dal dobre pokracuje!
Me tohle taky uprimne desi. V prvnim jsem zacinala na nejakych 68 a pribrala jsem asi 20kg..v prvnim trimestru hned 3kg nahore -to jsem si asi fakt vyjedla:/ Po porodu jsem mela do roku vsechno dole, jeste i o par kg vic, kojeni me drzelo krasnou vahu.. No a ted bum,druhe tehotenstvi,prvni dite furt vecer kojim a po prvnim trimestru 5 (!!!) kg nahore! A to bych rekla ze to jidlo zas az tak neprehanim.. mam teda teorii, ze telo ted uklada jak muze,protoze ho “vysavaji” dve bytosti.🙂)) nejak si to omluvit musim, ze jo;) ale fakt se bojim na jake vaze skoncim!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lenka253 Ahojky, během těhotenství normálně přibereš cca 13-15kg. Když to rozpočítáš na 9 měsíců je to cca 1,5kg na měsíc. To tak prostě je🙂 V prvním trimestru se přibírá míň, pak malinko víc, ale zhubneš jen těžko (i když i takové jsou). Mám kolem sebe víc maminek a každá, která to měla takhle (že přibrala cca do 15kg), to do půl roku prostě "stratila". Bez cvičení a diet... Některé i dřív. papej vše na co máš chuť, pak chutě malinko ustoupí anebo se změní... Buď v klidu, ať je mimi v pořádku...