Hezký večer. Maminky chtěla jsem se zeptat, jestli vám bříško rostlo rychleji při druhém těhotenství, nebo ne. Mně se zdá, že to do Vánoc neutajíme 😂 a to jsem 7+6
@koko123 myslím, že hodně dělá i tvůj pocit. mám to stejně, osobně bych řekla, že to musí jít vidět, cítím jak břicho porostlo dle kalhot, ale zatím se nikdo nahlas nezeptal :D možná si všichni myslí, že jsem prostě přibrala a narostl špek :D ale rozhodně to jde rychleji, u prvního jsem břicho začala mít až začátkem 6měsíce, ted už mě vše tlačí a to jsem 13týden.
Taky asi záleží, jak je kdo štíhlý. Jinak u mě u všech těhotenství stejný průběh, do 4. měsíce na mě nejde nic poznat, až 5. měsíc začne bříško vykukovat (ale stejně ze začátku vypadá spíš tlustě). A samozřejmě je rozdíl ráno a večer, ráno nikde nic a večer bříško vždy víc vykukuje. (ale to mám i normálně netěhotná 😉)
Jo u každého to šlo pak dřív, u prvního začlo břicho být vidět někdy v 7. Měsíci, u druhého v šestém, u třetího už ve čtvrtém. V 8tt nemáš těhotenské břicho, to ještě nemá co břicho dělat, budeš jen nafouklá a pak ještě splaskneš :D
U prvního už ani nevím, každopádně teď jsem 25tt a břicho mám docela malé, na ogtt jsem si musela sundat mikinu, ať nevypadám mezi ostatními úplně blbě🙂
A to podotýkám, že nejsem ani štíhlá ani tlustá. Poprvé určitě rostlo rychleji, až mě to teď znejisťuje.
U mě to tak bylo, že podruhé to vyběhlo dřív... A jarní bundu jsem nedopla už někdy v 8tt 😄 ale teď na konci (34tt) si připadám stejně jak minule
@uzivatelkapetra já zas na OGTT byla jediná, co vypadala opravdu jako těhotná, taky jsem si připadala divně a chvíli přemýšlela, jestli jsem tam správně 😄 ale nevím přesně, v jakém týdnu byly ostatní, já byla až 28 a 30tt
@krisstina93 já už nesplaskla, bylo to jen horší 😄
Ano, kazde dalsi tehotenstvi bylo viditelnejsi driv. Ale dneska je v mode oversized obleceni, tak to snadno schovas.
U me jo, i jsem driv musela vymenit kalhoty. Ale jsem stihla. Kazdopadne bricho bylo vic povolene, i jsem nakonec mela bricho vetsi nez minule. Jako do konce 1. Trimestru bych to ve volnem obleceni i utajila, dyl urcite ne
Rozhodně jo 😃 Břicho co mám teď ve 22. týdnu jsem u dcery měla tak na začátku 7. měsíce 😃
Jsem 9 týden a vypadám jako v 5.mesici,takže to utajit moc nejde
@martinka0209 ty jo, můžeš hodit foto, to by mě zajímalo 😮
@koko123 kolem mě všem kamarádkám rostlo při druhém rychleji, ale mně třeba ne. U prvního jsem měla velké břicho dopředu, zezadu ani nebylo poznat, že jsem těhotná. U druhého mi začalo růst až ve 20.tt. a spíš do šířky 😁 navíc mi u druhýho těhu bylo strašně špatně a na začátku jsem 10kg zhubla, tak jsem jen všude poslouchala, jak je super, že jsem začala hubnout 🤣🤣 a pak🤰
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@koko123 já jsem 14+4 a v upnutém oblečení to vidět trošku je, ale jinak nezasvěcení netuší 😂 jsem těhotná po 6 letech a mám zatím stejný průběh jako u prvního..to mi bříško vyskočilo až v 5. měsíci