Holky jak jste se cítily při prvním a potom při druhém těhotenství? Ja mam rozdíl šest let, takže jsem z toho taková zmatena zatím 😄😊
Já měla těhotenství podobné. U obou mi bylo zle v prvních pár měsících, jinak ale pohoda, žádné problémy ani komplikace. Co bylo odlišné byly chutě - u prvního jsem se mohla ujíst masa a na sladké jsem neměla ani pomyšlení. Za to u druhého jsem žila prakticky na čokoládě.
první těhotenství bylo super, na začátku trochu pocity na zvracení a únava, pak už nic. Až do porodu, kdybych se nepodívala dolů, ani bych nevěděla, že mám bříško. Všechno se mi dělalo lehce. V půlce sedmého měsíce výšlapy v Tatrách, pohodička.
Po třech letech druhé těhotenství. Začátek děs a hrůza, pocity na zvracení, křeče v žaludku a břiše, nemohla jsem se ani narovnat do stoje, jak mě celý den bolelo břicho. To trvalo první čtyři měsíce. Břicho mi hrozně tvrdlo, celý den jak šutr, doktorka z toho trochu vyděšená. Pak se to postupně zlepšovalo a od šestého měsíce jsem bez bolestí žaludku a břicha, zato mi ale břicho dost překáží a často bolí. Mám problém si zavázat tkaničky, popoběhnout nebo vyjít rychle schody atd. Když občas pár hodin o bříšku nevím, je to blaho. Většinou mám pocit, že mám v břiše pytel kamení.
Obe tehotenstvi byla jak pres kopirak. Od sesteho tydne navaly na zvraceni, paleni zahy, vadily mi pachy, nemohla jsem videt ani citit maso. U prvniho mi hodne tvrdlo bricho a zkravoval se mi cipek, u druheho nakonec cisar, protoze se mimco neotocilo.
Tak u me obe tohotenstvi temer identicke (deti jsou presne 3 roky od sebe). Prvni trimestr silene nevolnosti, od 12-13tt se to zacalo uklidnovat, od cca 16tt uz bez problemu. Pak naprosto bez komplikaci az do konce. Rozdil byl jen ten,ze podruhe jsem uz hur zvladala ten konec ( myslim, ze vek hral roli,prece jen uz jsem byla starsi a taky podruhe uz jsem se musela starat o starsiho).
Jen porody byl naprosto odlisne...ale oba bez komplikaci.
První dvě těhotenství byla hodně podobná (otěhotněla jsem 13 měsíců po prvním porodu). Bezproblémová 🙂
Nejvíc zabrat mi dalo to třetí, 5 let od druhého
Rozdíl necelé 4 roky. První bylo rizikové, kvůli častému krvácení, tak jsem ho proválela doma. Měla jsem skoro celý těhotenství žaludek na vodě, a kure*sky mě pálila žáha absolutně po všem. Neměla jsem GDM, neměla jsem streptokoka. Takže pohoda. Teď druhý jsem až do mateřský pracovala, užila jsem si GDM, na konci i toho streptokoka... U druhýho mi ani nebylo moc špatně. Prostě každý těhotenství bylo jiný.
První tehotenstvi bez komplikací, rychlý porod a všechno v pořádku.
Nyní druhé tehotenstvi, rizikové, krvacim a snažím se vydržet co nejdéle, zakončení bude SC.
Obe tehotenstvi identicke. Jen to druhe jsem si bohuzel tolik neuzila.
Prvni dve tehu stejne, tvrdila jsem velke nevolnosti, nejedla jsem 3 mesice maso, vejce, od 10.tt nevolnosti ustaly. Ted treti tehu a nevolnosti peklo, xkrat v nemocnici na kapackach, jeste ted ve 14.tt prozvracim vecery, nechutenstvi, nespavost. Modlim se, aspon at porod je rychly (2-3h) a stejny, jak ty 2 tehu. Jinak nevim teda. Ted jsem se zarekla, ze 4.ditko ani nahodou po tomto uvodu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Rozdíl 2 roky a každé úplně jiné. Krom velké únavy v prvním trimestru, ta byla stejná, bylo první naprosto bezproblémové, až do konce jsem chodila do práce, jezdila na výlety, vše. Druhé bylo velmi náročné, a třetí též. Porod každý jiný, nemalujte si, že jedna žena to bude mít stále stejné🙂