Rozdíl mezi formovačem a chráničem bradavky. Je nějaký?

vero987nika
16. zář 2022

Ahoj, chci se zeptat jaký je v těchto dvou pomůckách rozdíl, krom velikosti díry a ceny 😁 je mi jasné, že chráničem s větší dírou se bradavka nedá formovat, ale lze použít formovač později už když se mimčo kojí jako chránič a na záchyt mléka ? 🤔

petulles
16. zář 2022

Mě už formovač použít potom nešel, nateklo do toho mléko a bylo to všude 🤷🏻‍♀️ takže ten opravdu jen jako formovač, ale nosila jsem ho poctivě v těhotenství před porodem a stejně to bylo k prdu, nejvíc užitku by udělal těsně před kojením, ale jak se zpustila laktace, to fakt nešlo s ním 🙈

gbp
16. zář 2022

@vero987nika videla sem teda jen ty formovace na zivo. koupila sem je od pani na vinted, ktera je prodavala jako chranice - popletla to. jaky je mezi nimi rozdil, sem si vsimla, az kdyz prisly.
me byly k nicemu, protoze ty chranice sem potrebovala pouzit tak, abych mela natrenou celou bradavku vcetne dvorce a zaroven aby to vetralo i pod trickem, mela sem kvasinky. a ty formovace teda pouzit nesly, protoze se to priplaclo na ten dvorec a to by vadilo. tedy zalezi jak to potrebujes pouzit. na zachyt mlika sem nikdy nepouzivala, nosila sem vlozky do podprsenky, nebavilo by me to slivat a pak nejak pracne mrazit, skrmovat nebo nevim, navic to nikdy nebylo takove mnozstvi 🤷🏼‍♀️

teerulka
16. zář 2022

Mě pomohly formovace na ploché bradavky. U prvního dítěte se mi nedařilo v porodnici kojit a sestřička mi poradila zaběhnout do lékárny a formovace koupit. Do pár dnů bylo po problému, bradavky se krásně naformovaly. Mléko se mi v nich zachytavalo hodně, to byl opruz, musela jsem dávat na to pozor, během chvilky byly ve formovace plné a při sehnuti k miminku jsem byla mokrá já i mimco 😌

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru