Rezervace porodu - kdy ji provést?

barcachejn
3. říj 2019

Ahojky holky mam jeste dotaz,strasne moc lidi mi rika ze do 14 tydne si musim zajistit porodnici na porod. Ja uz jsem ve 12 tydnu,chtela jsem se zeptat doktora na screenu,ale ten mam az 14.10 a to uz budu 13 +3 a ke svemu obvodnimu to jdu az 16.10 takze to uz bych to nestihla. Nemate s tim zkusenosti a nevite to nekdo na jisto jak to je? Kazdy mi rika neco jineho ale prevazne 14 tyden,tak ja nevim. Dekuji 🙂

barunnka3
3. říj 2019

@barcachejn Každá porodnice to má jinak.. jedna to chce zavčasu, druhá nechce vůbec rezervaci jinde stačí pár týdnů před porodem.. buď se podívej na stránky porodnice, nebo si tam zavolej a zeptej se🙂

deli_lah
3. říj 2019

Jde o to odkud jste. Praha to tak má co vím, asi také ještě záleží přímo na porodnici. U nás stačí pár týdnů před porodem.. nejlépe přímo do nemocnice zavolat nebo pohledat na internetu

jaja01k
3. říj 2019

V pražských porodnicích se registruje od 14. týdne. Jinde většinou stačí až pár týdnů před porodem.

barcachejn
autor
3. říj 2019

@barunnka3 Jo takhle tak ja myslela ze to maji vsude stejne,me prave nekdo rikal at to nepropasnu ze pak budu mit problem aby me nekde vzali 🙂 tak super dekuji

barcachejn
autor
3. říj 2019

@jaja01k Tak jestli to je od 14 tydne tak to je pohoda me prave nekdo rikal do proto jsem si rikala ze to je divny 🙂 Dekuji

zoyee
3. říj 2019

V Praze to není od 14tt, tady je potřeba se registrovat 14+0, později už můžeš mít smůlu, náplní si kapacitu a konec.

jituli84
3. říj 2019

@barcachejn V brně to tak není třeba, aspon co vím 🙂

jituli84
3. říj 2019

@zoyee Tady ta registrace mě tak nějak zajímá a co když se paní nestihne zaregistrovat tak co? to na paní přijdou porodní bolesti a co? nebo tam pouze zaniká ta možnost volby porodnice?

martiniquest
3. říj 2019

V Olomouci a okoli prijdes rodit a je. Registrovat se nemusis. Pokud nemaji plnou kapacitu, tak te normalne vezmou.

jaja01k
3. říj 2019

@jituli84 Je dost nepravděpodobné, že by ji do žádné porodnice nezaregistrovali. Ano, některé porodnice jsou žádanější, tam se může stát, že bude plno, ale já se třeba dvakrát bez problému registrovala v Motole později než ve 14. týdnu.

zoyee
3. říj 2019

@jituli84 no to nevím, podle mě ji s rozjetým porodem přijmout musí, pokud mají volnou kapacitu. Každopádně bych si to asi neriskla nestihnout. Někam se musí osobně, někde mají online registraci. Podle potřebují orientačně vědět počty kvůli kapacitě.

jituli84
3. říj 2019

@zoyee Tomu rozumím, že mají nějakou kapacitu, ale také si myslím, že když tam dojede v bolestech, tak poslat ji pryč nemohou

barcachejn
autor
3. říj 2019

No ja bych chtela do jedne urcite takze si to radsi zkusim zabezpecit vcas 🙂 dekuji vam

bousovka007
3. říj 2019

@jituli84 Podolí například registruje přesně 14+0 od 8 hod ráno. Může se stát, že se termín nenaplní. Nebo někomu termín propadne (nepřijde do stanovené lhůty do podatelny). Pak jsou na webu vidět i starší volné termíny. Respektují jak termín podle utz tak podle menstruace. Což především znamená, že můžete od 36 tt docházet k nim do poradny. Rozhodně to neznamená jistotu porodu v Podolí. Pokud jsou sály plné, máte i tak smůlu.
Obvykle se termíny náplní v Podolí, Motole a u Apolináře. Stále tu zbývají další porodnice, kde takový nával není - Bulovka, Krč, Vinohrady a okolí Prahy (Neratovice, Hořovice, Slaný, Mělník,...)

barcachejn
autor
3. říj 2019

@bousovka007 Tak super ja bych prave chtela do Vinohrad nebo k Apolinari ale asi spise do Vinohrad mame to blizko a jsem s nimi spokojena 🙂

bousovka007
3. říj 2019

@barcachejn tam opravdu nevím, jak jsou na tom s registrací. Ale pokud půjdete k lékaři 13+3 budete mít čas to potěšit a měl by vám s tím poradit. Mě vždy lékař upozornil, který den přesně se mám registrovat.
Minimálně bych si zkusila zjistit přímo informace z Vinohrad

astyna88
3. říj 2019

V Praze jsem se registrovala klidne pozdeji. U Apolinare v 16.tt, v Krci jeste pozdeji,tam to maji osobne. Zkousela jsem to od 14+0tt, az za dva tydny mw to u Apolinare vzalo. A kdyz jsem se tam byla pak zapsat osobne,tak jsem byla jedina,ale melo nas tam byt 6. Spousta lidi neprijde pak za dva tydny na zapsani a oni uvolni mista.

zuzita15
3. říj 2019

@jituli84 musi prijmout spadova porodnice, coz jsou vetsinou velke nemocnice typu Krc, Motol, Bulovka a ty vetsinou maji volno. Na 155 pry vedi o volnych porodnicich, takze lze zavolat a zjistit, kam se ma clovek vypravit. Jinak prijmout ani v bolestech nemusi, leda prekotny porod, kdy by rodicka uz rodila na chodbe... to si nedovedu predstavit, ze by me poslali jinam 🤣

radina_n
3. říj 2019

@barcachejn na Vinohradech se registruje od 14+0, osobně na recepci porodnice
https://www.fnkv.cz/porodni-sal.php

barcachejn
autor
3. říj 2019

@radina_n Super mockrat vam dekuji 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru