Zdravím, zoufale prosím o radu. Ještě se ani přesně neví v kterém týdnu jsem a včera na kontrole mi bylo oznámeno " Jedla jste? Jinak za 4 hodiny vás bereme na revizi dělohy, protože plod je mrtvý, bez činnosti srdce".
Zhroutila jsem se. Měla jsem poslední menstruaci 1/10 a to jen jeden den a dva dny špinění, ani nevíme kdy jsem otěhotněla, protože jsme se s manželem 15/7/1/2017 brali a hned za tři měsíce se nám to povedlo a Bůh nám požehnal těhotenstvím a teď toto....
Nebrali mi ani odběry, nic... Srdeční činnost byla poprvé slyšet 15.11 ale v jiné klinice, mají dvě...a na jiném ultrazvuku. Odmítla jsem revizi a posunula datum za 4 dny...potřebovala jsem to odbrečet, přijmout a hlavně se s tím nějak vyrovnat. Takové hr hr vše rychle jak na běžícím páse v masně no hnus....Žádná empatie a pochopení.
Letěla jsem za jinou doktorkou do nemocnice (ona je starší a zkušenější ti dva byli bez zkušeností, mladí doktůrci, pokaždé je tam někdo jiný a to není nejlepší pro důvěru). Řekla mi, že jsem udělala dobře a vzala mi odběry a za tři dny, perspektivně zítra jdu na další, aby se porovnaly hodnoty. Na ultrazvuku ale srdeční činnost také nezaznamenala...Nechápu jak se to mohlo stát,, no naděje umírá jako poslední.
Četla jsem včera mnohé recenze a dočetla jsem e, že jedna paní, tím že odmítla revizi a chtěla také počkat, zachránila si dvojčátka, protože činnost srdce se najednou ukázala. Jsem starší 42 let, jsem obézní, co když plod se otočil, nebo mám srůsty, co když ultrazvuk to nezachytil... Kdybych měla bolesti, nebo špinila, nebo krvácela, měla křeče, ale z toho NIC NEMÁM!!!. Mám nalité prsa, nausea (pocit na zvracení) únava, chuťánky, občas píchne v podbřišku, děloha se zvětšuje bříško roste... nechápu. nemohu to příjmout, protože se bojím, že žije a zabíjí mi ho.
Není možné to zjisti ještě jinak? Máte někdo zkušenost, že jste najednou neslyšeli srdeční činnost a pak se projevila? Má smysl to odkládat a zbytečně si dávat naděje? Já jsem s manželem věřící, takže se snažíme to s láskou přijmout, manžel mě neskutečně podporuje a modlíme se za zázrak. Miminko jsme moc chtěli, máme i roky...mrzí nás to.Byla bych vděčná za jakoukoliv radu, nebo co mohu pro to udělat, abych si byla jistá tedy, že je mrtvé...Nebo obráceně.
Budu vděčná za jakoukoliv radu...a omlouvám se, píšu to rychle, bez korektury, snad jsem nenasekala spousty chyb. Trápí mě to...
Ve čtvrtek jsem objednaná na revizi a zítra k té věřící gynekoložce, tak jsem zvědavá...Ona alespoň byla milá, pohladila mě a řekla nebojte, pro Boha nic není nemožné, počkáme, zkontrolujeme a když né, bude další uvidíte...To je jiný lidský přístup, né jak ti hlupani mladí nezkušení, je to mrtvé, je to mrtvé...aji dveře otevřeli, že lidi mě viděli až do obýváku s prominutím, jak volala dalšího mladého doktůrka ke kontrole...vteřinu kuknul..jj je to mrtvé...hnus...zhroutil se mi svět...Mohli to podat jinak..
Šla jsem pěšky domů a probrečela celý den, než jsem byla schopná to odevzdat Pánu a prosit ho o zázrak...
Děkuji za rady, zkušenosti...
S vděčností 🙏
Pokud byla akce předtím potvrzená a teď už není, tak se bohužel jedná o zamlklé a nedá se už nic dělat ☹ Bylo tam geneticky něco špatně, tělo to pozná a samo těhotenství ukončí... Je to smutné, ale stává se to relativně často do 12tt.
Mě se to stalo v 11tt, vím jak se cítíte a je těžké se s tím vyrovnat ☹
Já měla revizi v 9tt. Pokud byla předtím srdeční akce a najednou není tak je to opravdu zamlklé těhotenství. Já jsem taky nekrvácela a dozvěděla se to v poradně na ultrazvuku. Teď to bolí, ale upřímně... raději potratit teď než rodit mrtvé miminko třeba v 6.měsíci. Máme rodit zdravé děti a tělo to ví. Raději to ukončí hned na začátku. Revize se bát nemusíte. Dělá se v celkové narkoze a ještě ten den se jde domů. Tu frázi jsem nesnášela ale čas vše zahojí.
Pokud byste si o tom potřebovala popovídat a uklidnit hlavu tak mi klidně napište zprávu, myslím že Vám mohu dát pár tipů jak se s tím vypořádat. Hodně sil
Preju Vam hodne sily,a i kdyby to nedopadlo..tak to tak melo byt..tehotenstvi je bud a nebo.Me prvni tehotenstvi ve 32.letech zkoncilo revizi...Tehotenstvi bylo zamlkle,ma tehdejsi gynekolozka to nepoznala..Kdyz jsem zacala spinit cca v 10 tt. vystavila me neschopenku,dala ascorutin a duphaston..Do rana jsem zkoncila na pohotovosti v nemocnici se spontannim potratem..Podle lekare v nemocnici bylo miminko stari 6 tt plus 3...Tak dlouho trva nez se s tim telo samo srovnalo a prirozene se cistilo..V nemocnici me udelali revizi a dopporucili otehotnet za 3 mesice..cekali jsme rok...zadarilo se,nikomu jsme nic radeji nerikali..nova gynekolozka, trosku tvrdsi ale uprimna zena me rekla,ze bud a nebo..Dala me jen tabletky na udrzeni tehotenstvi a rekla at pracuji dokud chci (nic krom nevolnosti me nebylo),mela jsem plan pracovat az do nastupu na MD.V cervenci se nam narodil krasny,zdravy syn..hlavu vzhuru..je to silene,ale bude lip..
Mocme to mrzi...ale presne tohle se mi stalo v srpnu. Srdicko bylo potvrzene a za dva tydny uz netlouklo. Brisko mi rostlo...zvetsoval se mi vacek ale mimco uz nerostlo. Je to pro vas tezsi proto..ze je to asi vase prvni dite. Ale bylo mi receno ze ve vyssim veku je riziko zamlkleho tehotenstvi nebo potratu vetsi. Zkuste se s tim co nejlepe srovnat....a divat se dopredu. Ja se k tomu uz nevracim. Beru to tak...ze to tak melo byt...nejaky duvod to melo. Drzte se....priste to uz bude dobre.
moje zkušenost je taková, že kdybych šla na revizi, tak teď nejsem ve 28tt. gynekolog mi potvrdil těhotenství v 5-6tt (mimčo je o 14dní mladší než dle ms), druhý den jsem začala hodně krvácet, na pohotovosti v nemocnici mi dr řekla, že je to zamlklé těhotenství a zrovna potrácím (nebyla srdeční akce, žloutkový váček který byl den předem taky zmizel, byla jen dutinka). ptala se jestli "to" nechám odejít samo nebo chci revizi. rozhodla jsem se dopotratit doma a dr o týden později na kontrole zda jsem čistá objevil srdíčko!! co jsem si tak psala na fb v jedné skupince, tak nejsem jediná, kdo odmítnutím hrr hrr revize zachránil své těhotenství. vždycky je šance a držím moc palce, aby i u vás to byl stejný případ. každopádně pokud i přesto srdíčko stále nebude, tak mě to moc mrzí, tělo opravdu ví co dělá. přeju, ať to dopadne jak nejlíp může!
take to mam za sebou 😐. chapu Vas ! boli to moc! taky me brali jako ma bezicim pasu... bylo to hrozne! dostavala jsem se z toho mesic. moc bych Vam prala, aby to bylo ok, takze uvidite... ja srdicko nemela vubec a 3 lekari to videli a vsichni rekli, ze je to spatne... snazili jsme se nekolik let !! drzte se !!
Dobrý den, taky jsem odmítala přijmout takovou zprávu. Týden se čekalo, pak jiný lékař potvrdil totéž. Šla jsem pro jistotu ještě k jednomu na hodně podrobný UTZ a taky potvrdil zamlklé těhotenství. Revizi objednali až za další týden a těsně před zákrokem srdíčko tlouklo!
Opravdu se to stává, že takhle malá miminka odejdou k Pánu, a je to těžké. Nechci živit plané naděje. Ale je třeba čekat a bránit se, aby se nezabíjely živé děti kvůli uspěchaným revizím. Ta krev u dr.byl moc dobrý nápad. Moc držím palečky a posílám vše nahoru!
@vitr Ahoj. Píšeš, že srdeční akce byla slyšet na jiné klinice. Co třeba zajít ještě na tu samou kliniku, kde to srdce slyšeli? Ať ti udělají normální ultrazvuk, na kterém by to mělo být vidět. I kdyby se nepovedlo, držím palce, příště se určitě zadaří. Také mám za sebou zamlklé těhotenství. V 10+1. U doktorky jsem byla asi 4x. Jednou ještě nebylo vidět nic. Podruhé za pár týdnů už tam bylo vidět embryo a i srdce, ale tlouklo hodně slabě a nepravidelně. Doktorka mi hned řekla, že to je špatný, ale že počkáme a ať přijdu další týden. To už srdce tlouklo silně, ale hrozně pomalu. Další týden už netlouklo vůbec. Na revizi jsem byla po 4 dnech od tohoto zjištění, kde znovu koukali na ultrazvuk jiní doktoři, ale srdce nebylo. Už to ani nevypadalo jako miminko, jen takový flek :-/
Ale tělo vědělo, proč to tak dopadlo.
Držím ti moc palce, ať už to dopadne jakkoliv 😉 Když se vám podařilo otěhotnět takhle krátce po svatbě, tak si myslím, že ani příště to nebude problém 😉
@vitr Vím jak vám je. Já jsem přišla o miminko v 15tt. Z jiného důvodu, nebudu popisovat proč. Musela jsem si ho porodit. Má zkušenost s lékaři jen ta nejlepší, někdo to štěstí nemá. Uběhlo 2 měsíce a pořád to strašně bolí, člověk se s tím naučí jen žít a jít prostě dál. My jsme také štěstí neměli, museli jsme podstoupit po 2 letech snažení IVF a zadařilo se na poprvé. Kdyby jste si chtěla promluvit stačí napsat 🙂 vždy pomůže mluvit s někým kdo o miminko přišel, a je jedno v kterém týdnu, protože to bolý pořád stejně. Určitě ale bude příště vše v pořádku. Já v to taky doufám, a věřím že náš andílek si sestřičku nebo bratříčka pořádně pohlídá.
@maagda 😓Drzim pesti,priste uz to vyjde..Je to strasne co Vas potkalo, nenachazim vhodnych slov,ale pokud bylo neco spatne je to lepsi..Nam se to stalo pred 2 lety na konci listopadu..byla jsem z toho spatna cele Vanoce..navic jsem zustala jeste mesic bez prace a uzirala se tim,ale dnes uz mame doma 5 mesicniho Ondru😉
@martavy jj tím jsem se řídila i když nám nešlo 2 roky miminko, má to svůj důvod a moc se tím nestresovat, protože hlava dělá strašně moc. Takže jsem netestovala, když ms přišla tak jsem se to brala taky v pohodě. Teď si říkám, chceme druhé miminko, nemůžu se pořád jen obávat, že se něco takového může znova stát, sebrala jsem všechnu sílu co mám a bojuji dál. Buď to vyjde nebo ne. Vše má svůj důvod ale pokud bych byla ještě hlavou v háji tak se to nemusí podařit nikdy.
Velmi mě to mrzí... samozřejmě nic neni nemožné... ale... ja byla na ko 6tt+4 od oplodnění a bylo srdicko... další ko byla v 10tt+5 a plod odpovidal 7tt+3... takže nebylo o čem... ja hned citila ze je něco jinak.. i kdyz mě prsa bolela dal, i chutě/nechute byli, dál sem.chodila často curat.. jen sem se citila prazdne... proste vnitřně jinak... byla to rana s do dneška s tim bojuji.. mě je tedy jen 24let, ale věřte, že i tak je ta bolest silna..je to už 6měsíců..dnes bych měla měsíční miminko doma.. nemám... ale u nas v.nemocnici mi to vysvětlovali tak, že někdy příroda zasahne dřív, aby později maminka nezažila šok nebo nestála před těžkým rozhodnutim (miminko by bylo treba nemocné, nebo by musela na potrat později, klasickym porodem)... ne že by to nějak vice pomahalo, ale teď si říkám, že se s ni/nim jednou uvidim...
Nicméně tva situace se může jeste zvratit a ja budu moc držet palce!! Protože možné je všechno 🍀 Kdyby ne... jakože na to zatim nemysli... tak říká se, ze potom je tělo "pohnojene" k dalšímu těhu, takže příště by se zdařilo 🍀
Držím palečky ❤
@vitr taky nabízím možnost napsat a pokecat, taky jsem věřící...
prožila jsem podobnou situaci, kdy srdíčko nebilo, ale za týden na kontrole už srdeční akce byla... byl to nejhorší týden mého života, proto vás chápu a myslím na vás!
jen neztrácejte naději, to je důležité... ono aspoň víte, že otěhotnět můžete, že jste oba plodní!
@vitr Taky se mně stalo to samé a čekala jsem dvojčata. Na vše se přišlo až v 11.týdnu, kdy už věděla i rodina,že čekáme dvojčata. Mně srdeční nečinnosti potvrdili dva doktoři a naprosto jsem jim věřila.Sama jsem vnitřně cítila, že něco není pořádku i když se tělo dál chovalo jako kdyby těhotenství pokračovalo.Podle doktora je to naprosto normální a tělo nepozná,že je konec.Proto přetrvávají nevolnosti,bolesti prsou.....Několik dní jsem musela čekat na revizi a byli to nejhorší dny vědět,že v sobě nosíš dva mrtvé plody a nemůžeš už nic dělat.
Ahoj,měla jsem to stejně.
Před zákrokem jsem si vydupala ještě prohlídku.Bohužel...
Zhroutil se mi svět a skončila jsem na nějakých antidepresivech.
Moje dr. mi řekla,že mám okamžitě otěhotnět znova a to ještě v 6ti nedělí.Povedlo se,máme chlapce.
Přeju ti všechno štěstí❤❤❤
Děkuji vám za příspěvky. Bohužel dnešní kontrolní odběry potvrdily klesnuti hodnot hCG a na ultrazvuku bylo vidět, že se plod zmenšil a začal se vstřebávat. Pán dal, Pán vzal....musím to přijmout a budeme se modlit ať nám posle brzy zdravé mimi.
Pokojný večer ❤
Tak se k Vám pridávám ☹, v pondělí první prohlídka 8+1, bylo to menší a bez srdíčka, to už jsem tušila, že je něco špatně, hcg jen 2800, v úterý jsem začala krvácet plus i srazeniny, dnes kontrola hcg, požádala jsem i o kontrolu doktorem, že si myslím, že potracim, potvrdil mi to, že na ultrazvuku už skoro nic není. Navrhl mi revizi, odmítla jsem, že to nechám na tělu, tak mi napsal tabletky na rychlejší vyčištění, myslím, že odpoledne to co že mě vyšlo, bylo ono ☹ Tak jsem si dnes musela jít rychle prodlouzit rodičovský příspěvek do 3 let věku dcery a to už je tak málo, že budu muset na brigádu. Prostě se to všechno pokazilo, ale musím se snažit a fungovat pro dceru, ať má krásné Vánoce
Já toho přečetla taky hodně, tak snad jsem se rozhodla dobre a budu věřit tělu. Prý se pak můžeme začít snažit rychleji než po revizi. Ale mám se udržovat lačna, kdybych musela rychle do nemocnice. To asi nebude problém, od pondělí jsem jen na rohlikach, jinak brecim a brecim. Teď když už mám pocit, že to odešlo se mi trošku ulevilo
@arevb kdyz jsme prijeli do nemocnice spontanne jsem potracela..krvacela..pak uz hodne,bylo me zle psychicky i fyzicky-bolelo me bricho,byla me zima..revizi me delali i tak,a to z duvodu,ze by mohla zustat nejaka napln v deloze a pak vzniknout zanet..v kazde nemocnici se k tomu stavi jinak,ale vetsinou doporucuji revizi..Po revizi se me fyxicky hodne ulevilo..necitila jsem uz bolest,krvaceni trvalo 14 dnu,prvni menstruace byla presne 28 dnu po.V pracovni neschopnosti jsem byla tyden..
@vitr Jsem také po revizi a za sebe ji doporučuju než čekat, až se tělo plodu zbaví. Nemusela jsem chodit s obavami na záchod nebo čekat, až to teda vypukne. Šla jsem na revizi a bylo a mohla jsem se z toho oklepat a myslet na lepší zítřky. Čekání na spontánní potrat by mě dobilo úplně. Přeju hodně štěstí dál!
@g_m spontanni potrat je hlavne hruza..neeprala bych nikomu...ja si to vychutnalaazaz..v nemocnici nemeli misto..takze me nechali sedet na studene chodbe v nocni kosili od 8 do 12..to jsme se pohybovali v nemocnici uz od 5:30..na sal me brali ve 13..takze jsem si toho krvaceni,bolesti uzila..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mám to také za sebou, zamlklé v 8+6tt, revize hned druhý den, bylo to jasné. Záleží jestli už předtím byla srdeční akce potvrzená nebo ne. Pokud ano a pokud plod odpovídá 8+2tt podle ultrazvuku tak to bohužel vypadá špatně. Pokud je 8+2tt podle poslední MS a nevíte kdy jste přesně otěhotněla, tak plod může by menší a srdeční akce se může ještě objevit. Před revizí to musí doktor ještě potvrdit. Stejně tak některé ženy revizi odmítnou a nechají tělo, ať si poradí. I to je možnost, ale doktoři to neradi vidí, protože hrozí infekce.