Rané těhotenství, jak jste ho prožívaly? Bolelo něco?

happylenulka
4. říj 2014

Ahoj, jsem čerstvě těhotná. Zajímalo by mě, jak jste to prožívaly, zda vás něco bolelo atd... Mě teda zatím mega bolí prsa, nemůžu ani moc chodit běhat.... a občas je mi trošku špatně od žaludku, ale to řeším banchou s kuzu nebo umeboshi. A hlavně jsem pořád děsně unavená...

milmic
4. říj 2014

Já jsem v časném těhotenství, to bylo když jsem, o tom ještě nevěděla, pořád měla v hlavě takový těhotný pocit s pohlavím miminka. Třebas u synka jsem očekávala MS každým dnem, pamatuji si, jak jsem seděla na záchodě a koukala, jestli už konečně a přitom mi hlavě zvonilo: chlapeček! chlapeček!
Ale později jsem měla pocit větších prsou, měla jsem pořád pocit, že dcerka málo pije (ještě jsem ji kojila).
Teď u třetího těhotenství jsem tu tušila pár dnů "po" a začalo mi být slabo. Třebas jsem měla pocit, že se mi každou chvíli zvedne žaludek, přitom to byl fakt úplný začátek, plus ten těhotný pocit v hlavě s pohlavím miminka. A podle únavy to na mě vždycky poznal manžel, jak jsem začala být unavená, bylo mu to jasné dřív než mě. 🙂

dancatinterova
4. říj 2014

Mě od začátku dost bolela prsa, ted už to trochu polevilo... Žaludek jako na vodě, točení hlavy, a hlavně ta unava🙂 spím skoro pořád🙂

jaenik
6. říj 2014

Ahoj, já to poznala až z testu, když nedorazila MS. Nyní jsem v 6tt+4, od 5tt+4 mám neustále žaludek na vodě, prsa mě bolejí čím dál víc a po ránu líp a déle spím, přestože se unavená vysloveně necítím.

snezenka123
8. říj 2014

mě na začátku bolel i podbřišek, jako na ms, každou chvílí jsem čekala ms, přitom jsem měla hodně těhu příznaků-hlavně hodně reálné sny o jídle, ty jsem měla jen v těhu 🙂 , potom občas se mi zvedl z ničeho nic žaludek, neobvyklé chutě, třeba mi strašně chutnalo mlíko a to si ho dávám jen do kafe..
po těhu testu mě potom skoro týden hodně boello v kříži, až jsem se bála, prsa se mi zvětšili a měla jsem neskutečně citlivé bradavky...
pak nastoupili nevolnosti a nechuť absolutně na nic, zvracení, citlivost na pachy, hlavně vůně z jídla to se mi dělalo zle..
Teď už je to trochu lepší, ale zase pořád únava, prsa už nejsou tolik citlivá, ale žaludek stále nic moc, do toho bolesti hlavy 😅 ale co,hlavně aby bylo miminko v pořádku 😵

weru88
8. říj 2014

Nic mi nebylo, nebolelo, jen jsem celé dny prospala 🙂

keeshka
8. říj 2014

To já jsem se sledovala, protože jsem byla po IVF. Takový první signál byla bolest prsou a dalším byla nechuť ke sladkému (které jsem do té doby opravdu mohla 🙂 ) a nesnesla jsem vůni kávy. To trvalo až do 16tt společně s neustálou nevolností. K tomu mne bolel podbřišek, jako při ms.

petrahra
8. říj 2014

jsem teprve v 5tt a zítra jdu na "potvrzení" na krev. že jsem těhotná tuším už 14 dní, kdy mám docela dost bolesti v podbřišku - dejme tomu jako při ms, ale je to prostě jiné, nevím, jak to popsat. K tomu "zatím jen" únava a točení hlavy.

aklin
13. říj 2014

u mě je to bolest v podbříšku a v prsou, nespavost, ranní nevolnosti, veliká chuť na pivo, nechuť k masu, dušeni masa nemůžu ani cítit a také častá únava.

klarkall
13. říj 2014

U mě jako první instinkt lovícího psa - pachy, vůně, pak bolest prsou a cca od 7 týdne celodenní pocit na zvracení, nechuť na kávu a cokoliv sladké - přitom před těhotenstvím to bylo naopak. Na nechutenství mi pomáhá jídlo, nesmím mít prázdný žaludek. Takže v tomhle malej bude po taťkovi, žravej.
Moc by mě zajímalo, jestli je pravda, že když je chuť na sladké, že je to holčička a když na slané, že to bude chlapeček...

susenkamakova
31. říj 2014

@klarkall Tak to je celkem sranda, protože já se klidně natřískám sladkým a zajím to slanýma tyčinkama :D Tak to by mě zajímalo, jaké pohlaví na nás nakonec vykoukne ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru