Ahoj, jsem čerstvě těhotná. Zajímalo by mě, jak jste to prožívaly, zda vás něco bolelo atd... Mě teda zatím mega bolí prsa, nemůžu ani moc chodit běhat.... a občas je mi trošku špatně od žaludku, ale to řeším banchou s kuzu nebo umeboshi. A hlavně jsem pořád děsně unavená...
Mě od začátku dost bolela prsa, ted už to trochu polevilo... Žaludek jako na vodě, točení hlavy, a hlavně ta unava🙂 spím skoro pořád🙂
Ahoj, já to poznala až z testu, když nedorazila MS. Nyní jsem v 6tt+4, od 5tt+4 mám neustále žaludek na vodě, prsa mě bolejí čím dál víc a po ránu líp a déle spím, přestože se unavená vysloveně necítím.
mě na začátku bolel i podbřišek, jako na ms, každou chvílí jsem čekala ms, přitom jsem měla hodně těhu příznaků-hlavně hodně reálné sny o jídle, ty jsem měla jen v těhu 🙂 , potom občas se mi zvedl z ničeho nic žaludek, neobvyklé chutě, třeba mi strašně chutnalo mlíko a to si ho dávám jen do kafe..
po těhu testu mě potom skoro týden hodně boello v kříži, až jsem se bála, prsa se mi zvětšili a měla jsem neskutečně citlivé bradavky...
pak nastoupili nevolnosti a nechuť absolutně na nic, zvracení, citlivost na pachy, hlavně vůně z jídla to se mi dělalo zle..
Teď už je to trochu lepší, ale zase pořád únava, prsa už nejsou tolik citlivá, ale žaludek stále nic moc, do toho bolesti hlavy 😅 ale co,hlavně aby bylo miminko v pořádku 😵
Nic mi nebylo, nebolelo, jen jsem celé dny prospala 🙂
To já jsem se sledovala, protože jsem byla po IVF. Takový první signál byla bolest prsou a dalším byla nechuť ke sladkému (které jsem do té doby opravdu mohla 🙂 ) a nesnesla jsem vůni kávy. To trvalo až do 16tt společně s neustálou nevolností. K tomu mne bolel podbřišek, jako při ms.
jsem teprve v 5tt a zítra jdu na "potvrzení" na krev. že jsem těhotná tuším už 14 dní, kdy mám docela dost bolesti v podbřišku - dejme tomu jako při ms, ale je to prostě jiné, nevím, jak to popsat. K tomu "zatím jen" únava a točení hlavy.
u mě je to bolest v podbříšku a v prsou, nespavost, ranní nevolnosti, veliká chuť na pivo, nechuť k masu, dušeni masa nemůžu ani cítit a také častá únava.
U mě jako první instinkt lovícího psa - pachy, vůně, pak bolest prsou a cca od 7 týdne celodenní pocit na zvracení, nechuť na kávu a cokoliv sladké - přitom před těhotenstvím to bylo naopak. Na nechutenství mi pomáhá jídlo, nesmím mít prázdný žaludek. Takže v tomhle malej bude po taťkovi, žravej.
Moc by mě zajímalo, jestli je pravda, že když je chuť na sladké, že je to holčička a když na slané, že to bude chlapeček...
@klarkall Tak to je celkem sranda, protože já se klidně natřískám sladkým a zajím to slanýma tyčinkama :D Tak to by mě zajímalo, jaké pohlaví na nás nakonec vykoukne ;)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem v časném těhotenství, to bylo když jsem, o tom ještě nevěděla, pořád měla v hlavě takový těhotný pocit s pohlavím miminka. Třebas u synka jsem očekávala MS každým dnem, pamatuji si, jak jsem seděla na záchodě a koukala, jestli už konečně a přitom mi hlavě zvonilo: chlapeček! chlapeček!
Ale později jsem měla pocit větších prsou, měla jsem pořád pocit, že dcerka málo pije (ještě jsem ji kojila).
Teď u třetího těhotenství jsem tu tušila pár dnů "po" a začalo mi být slabo. Třebas jsem měla pocit, že se mi každou chvíli zvedne žaludek, přitom to byl fakt úplný začátek, plus ten těhotný pocit v hlavě s pohlavím miminka. A podle únavy to na mě vždycky poznal manžel, jak jsem začala být unavená, bylo mu to jasné dřív než mě. 🙂