Prvotrimestrální screening. Těšíte se, až bude za vámi?

barcachejn
1. říj 2019

Ahoj holky 🙂 nemam zadny dotaz jen se mi pomalu ale jiste blizi prvotrimestralni screen a jsem cim dal tim vice nrvozni je nekdo kdo to ma stejne? 🙂 aby bylo vse v poradku to hlavne 🙂 mam ho 14.10 a dnes jsem 11 +4 ranni nevolnosti se me statecne drzi a unava take 😅 uz at je ten prvni trimestr za mnou,rika si to nekdo take? 😀 vsem co to maji stejne a maji tez strach a obavy preji hodne stesti a same pozitivni vysledky 🍀🙂

kackaa91
1. říj 2019

@barcachejn ahoj 😊 věřím ti ze jsi nervózní 😓 já jsem nervózní pokaždé když mě čeká ultrazvuk... Zítra začínám 9 tyden... Takže mě zanedlouho čeká taky prvotrimestralni screening 🙏🙏 držím palečky ☺️ ať je vše jak má 🙏 a mrňousek roste krásně ❤️

mamal34
1. říj 2019

@barcachejn Tak já si právě ulevila, na vyšetření jsem byla včera a do teď jsem nevěděla výsledky, okousala bych si snad i nehty na nohách kdybych se k nim přes břicho dostala 😀... Nervy hrozný a ještě už je mi přes třicet, od začátku si s náma miminko hraje jak pes s kostí tak jsme to završili tím že jsme se nemohli dostat k výsledkům. Taky jsem se těšila až přejdou nevolnosti... Jsem 13+5 a mám pocit že se to stupňuje... Ale co to dáme, jsme ženský 😀

jituli84
1. říj 2019

Já se bojim vždycky před každým ultrazvukem, sice už jsem 20tt , ale strach mě před každým ultrazvukem neopouští a to jsem si říkala, že po prvním screenu budu už v klidu. Možná je ten strach oprávněn i tím, že jsem i potratila v dubnu , kdo ví. Držím palce at je vše v pořádku 🙂

jituli84
1. říj 2019

@mamal34 No i pro mě byl první trimestr plný nevolností a těch šílených migren a unav :( Jsem 20 tt a kolikrát zvracim i ted .

mamal34
1. říj 2019

@jituli84 Bezva a já taaaak doufala že už to přejde... To naše dítě protestuje proti úplně všemu 😀 ale vynahradí mi to těmi negativními výsledky

kackaa91
1. říj 2019

Holky chci se zeptat, špinila jste nektera z vás? Doktor mi zjistil hematom tak mám takové hnědé špinění, prý je to normalni🤔🤔

jituli84
1. říj 2019

@mamal34 No jako řeknu, 1. trimestr byl hroznej, maso nejim do ted, to jsem vzdycky vyblila ated záleží jak kdy no 😅 Včera jsem třeba neblila no 😅

jituli84
1. říj 2019

@kackaa91 U hematomu se to může dít prý, osobně zkušenost nemám. moe minulé těhu nedopadlo špinění, krvácení, potratila jsem v 8tt

jituli84
1. říj 2019

@mamal34 Anebo takhle já včera neblila , ale přítel ano 😀😀😀

kackaa91
1. říj 2019

@jituli84 to mě mrzí😔... Já byla minulý týden na kontrole a doktor říkal že mám mít klid na lůžku že to miminko nemůže ohrozit ale mám prý opravdu jen ležet

mamal34
1. říj 2019

@kackaa91 Já prvních 12tt spinila a krvácela jak blázen, nervy strašný ale nikdy nikdo do teď nezjistil proč a z čeho a důvod do teď nejasný, úderem 12tt úplný klid... Vím že mi doktorka říkala že u hematomu je nebezpečné že proud krve může strhnout plod... Ale ten mi nikdy nenašla... A jak říkám, 12tt a klid...

mamal34
1. říj 2019

@jituli84 Mě dost pomáhá hrnek mléka, ale třeba uzeniny... No to jako fakt nedávám už při příchodu do obchodu kde smrdí třeba párek 😀

kackaa91
1. říj 2019

@mamal34 je to jsem ráda že Aspon někdo zažil něco jako já. No já už špinim pomalu přes 3 týdny.

mamal34
1. říj 2019

@jituli84 Jo takhle, no ale on asi blinkal kvůli něčemu jinému než je malý vetřelec v bříšku 😀😀😀

jituli84
1. říj 2019

@mamal34 No mě mlíko nutily ve školce a už jen ta představa, že bych pila mlíko... no fakt jako neee 😀 Jako už je to lepší, ale uzeniny nejim ani tak, snažím se co mi nesmrdí, ale na maso ani uzeniny fakt chut nemám no

jituli84
1. říj 2019

@mamal34 On tomu říká stresy z práce, ale zajímavý, že pokud blije on ráno, tak já ten den nebliju 😀😀

mamal34
1. říj 2019

@kackaa91 Špinění mě vždycky vyděsilo, ale teda když jsem začla krvácet a prokrvacela dvě vložky to už jsem myslela že mě švihne.... Navíc mi pak Dr řekla že už tam vidí jen plodovy obal ale bez miminka a dala mu týden a pak už tam zase bylo a do dnes mi nebyla schopna říct proč krvácím... A vystřídala jsem všechny odstíny krve, jak světlou čerstvou, tak tmavou se sraženinami. A fakt mě to děsilo hrozně aaaaale teď jsem 13+5 mám klid a miminko je zdravé a vzorové... Hlavu vzhůru a ono to dobře dopadne

kackaa91
1. říj 2019

@jituli84 @mamal34 holky mě se zvracení nějak vyhlo obloukem 🤔😁

jituli84
1. říj 2019

@kackaa91 štastná to žena, co víc mám k tomu dodat 😀

kackaa91
1. říj 2019

@mamal34 děkuji za uklidnění 😘 opravdu jsem ted mnohem klidnější... No já jsem měla krev asi tak dvakrát, a teď už jen (hnědé špinění a semtam i se staženinami)

mamal34
1. říj 2019

@jituli84 No já taky nejsem zrovna mlikocuc... Ale teda na to když je mi zle mi fakt pomůže 😀 Ale teda smrady všemožně úplně nedávám... Třeba byvalej když si dojede pro holky tak ta jeho voňavka a jsem jasná a to si je přebírá před domem, pustit ho za dveře tak je záchodová misa moje kámoška na hodně dlouho ... 😀

kackaa91
1. říj 2019

@jituli84 ale zase mě šíleně pálí žaha hlavně večer
😂 😂 Týden Jsem měla prujem a pak zase opak 🤔😁 holky taky máte semtam takové to boleni... Ty jakoby menstruační bolesti?

mamal34
1. říj 2019

@kackaa91 Buď ráda 😀 velice příjemné a záživné 😀😀😀😀 ale ještě nejasej... Kámoška honila triko a začla blinkat někdy v 16tt a až do konce😀 užívej si čichových buněk 😀

mamal34
1. říj 2019

@kackaa91 no já mám děsnou doktorku, vždycky hrozně plaší, a já jsem těhotná po 10ti letech, první dcera má skoro 13 a druhá dneska 10. Takže mě fakt děsilo všechno. Jak píchání v podbřišku, tak šílená bolest třeba při otáčení na posteli, tak to krvácení a špinění a ona hned no to není dobrý, tohle nedopadne dobře.... A ono dopadlo... Náš drobek je caaaajk 😀 a bacha jako bonbonek... S přítelem jsme neplodní 😀😀😀 já přestala před 6ti lety ovulovat a přítel má syna z prvního manželství po genetické úpravě spermií 😀😀😀

kackaa91
1. říj 2019

@mamal34 Ježíš Teda s tou doktorkou to musí být taky zážitek 😂😂... Ty jo, no Hezký ty. Ja jsem ted těhotná 🤰 po ivf. Můj přítel je v pořádku problém je u mě. Já nemůžu mít normálně děti..

mamal34
1. říj 2019

@kackaa91 No vidíš a já si takhle ve svých 34 letech a velkýma dětma nedostala měsíčky tak si říkám bezva, zase musím pro hormony, páč když to nemám tak pribiram... A těhotná ségra mi strčila test pod nos a říká pocurej to .... Říkám děsnej vtip... Miminko jsme chtěli ale vzhledem k tomu že jsme oba mimo jsme to neřešili, děti máme oba a společný není tak důležité... No a dvě čárky a já myslela že spím.... No zatím jsem se nevzbudila 😀 zaaaazraaaaak

kackaa91
1. říj 2019

@mamal34 no Teda 😁 to ti řeknu já bych byla v šoku úplně ❤️❤️ takže k takovému zázraků ti gratuluji 😘 krásné...

mamal34
1. říj 2019

@kackaa91 No pořád tomu nějak nemůžu uvěřit a čekám že se probudím... 😀😀😀 Ale teda když zvracim a skuhram tak to asi ze spaní nebude 😀😀😀

mamal34
1. říj 2019

@kackaa91 A ty to taky dotahnes do konce.... Ti prcci za to stojí...

kackaa91
1. říj 2019

@mamal34 tak to určitě sen není 😊 i zázraky se dějí 🙏... Co na to tvoje dráha polovička?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru