První UZ. Kdy jste byly pozvány?

bomo1
7. pro 2020

Ahoj všem, chci se zeptat kdy jste byly pozvány na první UZ po potvrzeném těhotenství? Dnes mi volali z CAR, že mám potvrzené těhotenství z krve, ale objednali mě až na 4.1. Prý tam dříve nic nepoznají.. To už ale budu od poslední menstruace 9tt, to mi přijde docela pozdě. Otěhotněla jsem spontánně, takže možná proto to tolik neřeší? Přemýšlím jestli nezavolat své doktorce zda by mě vzala dříve, pro klid duše.

ekou
7. pro 2020

Na prvni UZ aneb 1ni screening ve 12t tehotenstvi

palja
7. pro 2020

@bomo1 já vím, že při umělém objednávají až tak pozdě. Ale pokud je to spontánně, tak třeba moje dr si zve týden až 10 dní po vynechání MS, ikdyz ještě nebude srdíčko, je to z důvodu toho, aby se vyloučilo mimoděložní.

luhana
7. pro 2020

@bomo1
Na prvnim velkem screeningu jsem byla ve 12 tt.

eviks
7. pro 2020

@bomo1 sla bych drive, uz kvuli klidu, ze je mimi spravne umistene v deloze....

areh
7. pro 2020

@bomo1 taky jsem byla poprvé až v 9tt, moc dřív tam opravdu není nic vidět... Ono to uteče 😉

bomo1
autor
7. pro 2020

Děkuji všem za reakce, tak je to asi normální 😃 Ja jsem myslela že se chodí už tak 6tt. Možná že mimodelozni vyloučili podle hladiny HCG? Jsem 33DC a mam skoro 900, to by asi při mimodeloznim nebylo...

nagojka
7. pro 2020

Ja prvni kontrole byla dnes..Jsem 7tt dle doktra mimi odpovida 6+2...takze tehu v poradku potvrdil a na dalsi kontrolu jdu 4.1.

handulkak
7. pro 2020

@bomo1 já byla na prvním UTZ 17dni po transferu. Pak za další týden. 🙂

mamikry
7. pro 2020

@bomo1 Pokud vas nic neboli a nespinite, tak to takhle uplne staci. Kdyz pujdete driv, nemusi byt jeste videt srdicko a budete zbytecne nervovat do dalsi kontroly. Ja byla kvuli spineni uz v 6tt, nebylo videt nic, mesic jsem potom stresovala, jestli tam prcek vubec bude.

nazka
7. pro 2020

Já byla prvně v 6.tt,kde mi řekli, že je to v děloze. A pak v 8.,kde bylo srdíčko..

petulkadodo
7. pro 2020

Já byla na ultrazvuku v CAR po IUI v 7tt, bylo už vidět i srdíčko. Možná mají o Vánocích omezený provoz, tak to posunuli až po svátcích.

barmil
7. pro 2020

@bomo1 první jsem byla někdy 6+2, takže 7tt, už bylo něco vidět, mám fotku, potom týden na to, 8tt,pro potvrzení srdíčka, pak 10tt, to jsem dostala průkazku a pak už 1. screening.

veroniqess
7. pro 2020

Já otěhotněla spontánně a šla jsem v 6tt, už bylo srdce

bomo1
autor
8. pro 2020

@mamikry nešpinim, jen mě pobolívá v podbřišku jako na MS už tak od 10DPO ... Ale to je asi normální. V CARu se mě ani neptali jestli mě něco nebolí, jenom mi oznámili, že paní doktorka tam už mezi svátky nebude a mam přijít až v lednu 😃 Když jsem se divila, že za tak dlouho, tak teda dodali že kdyby něco, tak mam zavolat.

mamikry
8. pro 2020

@bomo1 Bolest jako pri MS je normalni, me treba bolelo i dost v krizi a vse bylo v poradku. Male si tam jen dela misto. Kdyby vas to bolelo hodne a neprijemne, tak jdete driv, ale jinak opravdu staci vydrzet do toho 9tt. Kdyz pujde vse, jak ma, uz tam uvidite mini clovicka se srdickem. 🙂

misina321
8. pro 2020

Ahoj, mě si taky pozvali hned, co jsem tam zavolala, že mi vynechala menstruace a mám pozitivní test. Byla jsem tam v 6+0. Doktor koukal takovým tím vaginálním ultrazvukem, že je tam jedno dítě a na správným místě a už mu bije srdce. Pak jsem šla znovu v 9+0 a 12+0 a vždy kontroloval UTZ. Kvůli silným nevolnostem si mě asi zvali takhle po 3 týdnech.

bomo1
autor
8. pro 2020

@misina321 no to bych právě taky ráda věděla, že je jen jedno 😃

bomo1
autor
8. pro 2020

@mamikry Děkuju 🙂

jako_mala_holka
8. pro 2020

Ja jsem sla tak nejak sama od sebe asi 3 tydny po pozitivnim testu, bylo videt uz i srdicko, vse ok... na prvnim velkem screeningu jsem byla ve 14tt, to si me objednali tak sami

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru