První screening. Co k snídani?

23. říj 2024

Ahoj zítra jdu na odběr krve k prvnímu screeningu a sestřička mi řekla že si mohu dát malou lehkou snídani. Co si mám dát musím se nasnídat jinak mi je pak zle až na omdlení nějaké rady ? 😄 děkuji

prejeta_zaba
23. říj 2024

Jej, to jsou starosti 😀, klidně půlku toho, co snídáš obvykle - předpokládám, že když už ti to dovolila, nesejde na tom a jitrnice asi nesnídáš, takže cokoliv obyčejného - půlku rohlíku se šunkou, malý jogurt, zeleninu s nějakým knackerbrotem, postačí i hrstka piškotů. Prostě nic extra mastného nebo přeslazeného.

autor
23. říj 2024

Není to žádný problém😂 jen bych nerada narušila jejich plány tím že jsem snědla o trochu víc než jsem měla a nebo něco co sem neměla 😄

anetacoufalova
23. říj 2024

Mě neřekli nic o tom, že se má snídat nějak málo, takže já se nasnidala klasicky 🙂) dva tousty a rajčátka a bylo 🙂)

janule0123
24. říj 2024

Nejdes ještě na nějaký odběry ? Me nerikali o jidle nic.. byla jsem odpoledne 🤣myslím dokonce po obědě .. určitě jsem snidala standardně

j.a.n.i
24. říj 2024

Ne screening muzes jist úplně normálně.

hennrietta
24. říj 2024

U screeningu není nic, co by jídlo extra ovlivňovalo. Řeší se tam vývojové vady, hormony apod.

cilkat
24. říj 2024

Nepotřebují "na lačno", takže pokud se fakt "nepřežereš k prasknutí" - což běžnou snídaní sotva, tak jez úplně normálně. Jako půlka husy s šiškou knedlíku už by výsledkem možná hnula, ale na tom, jestli si dáš krajíc chleba se šunkou a vajíčkem, nebo nějaý "fit" jogurt už fakt nesejde. (asi jediné, co tam může být citlivé, jsou ukazatele preeklampsie, které jsou mimo jiné ovlivněné stavem jater, které umí reagovat v řádu hodin... ale počítám, že v nějakém 12tt párty s lahví vodky neplánuješ 😉 )

nel_ias
29. říj 2024

Ono to je v podstatě jedno, jen aby ses prostě nepřejedla. Slaninu ti také velmi nedoporučuji, ale klasickou snídani, co si zvykneš dávat, jen menší porci, to je úplně ok.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru