Holky, kdy se u vás objevily první nevolnosti v těhotenství? Myslím zvracení. Začínám 8tt. a stále se držím. Vyloženě nevolno mi není, tak jestli se mohu radovat, že jsem jedna z těch, co prostě zvracet nebude nebo to všechno ještě může přijít? 😅
Jediný problém, který mě lehce trápí je nechutenství - hlad mám, ale jakmile cítím ten "smrad" z jídla, hned mě hlad přejde a prostě mi teď jídlo nějak nechutná, žádné.
samozřejmě se nemusí nic objevit a můžeš být ráda.
Já u prvního syna neměla žádnou nevolnost, nic mi nebylo. Teď u druhého těhotenství, jsem tedy nezvracela ale do 13tt mi bylo špatně, nemohla jsem skoro nic jíst, apod.
@nikjean raduj se,ja pri prvním ani druhem těhotenství jedinkrat nezvracela,i když mi bylo blbě od zaludku,ale vzdy jsem to nejak rozdychala😁davala jsem si opatrně menší porce a šlo to. Někdy ve 14 tt už mi bylo dobře
14 dní po početí. 😒 U prvního to bylo až ve 2. trimestru
V 8 TT to u mě začínalo (únava, "vybíravost" v jídle)... Cca mezi 10 a 15 TT jsem byla úplně nepoužitelná (především strašná únava, trvalá nevolnost, ale zvracela jsem vlastně z únavy, nikoliv ráno)... Kolem 16 tt se to zas zklidnilo.
Nezvracela jsem, ani špatně mi nebylo. Takže se objevit vůbec nemusí 🤷🏻♀️😉
Me to začalo tak přelom 8 a 9tt. Pak to bylo peklo, u prvního sem musela na neschopenku, nedokázala jsem se ani podívat na jídlo.
U obou mi asi 7-10tt nebylo uplne dobre od zaludku, nechutenstvi a hlad v jednom, pit jsem mohla jen perlivy piti, nemohla jsem citit kavu, ale nezvracela jsem. Pak nastaly tydny, kdy jsem ani nevedela, ze jsem tehotna. Rozhodne mnohem vic nez nejake nevolnosti se u me tehotenstvi projevuje velkou unavou.
@nikjean Nekdy od 8 týdne mi začalo být hodně špatně, naštěstí sem nezvracela, ale vzdy sem k tomu neměla daleko. 🙂 Ale od začátku sem si říkala, ze určitě budu mít začátek v pohodě, protože sem si prave nechtěla říkat, ze mi určitě bude zle a ono by mi fakt bylo. Takže necekat až to přijde a říkat si, ze už by to mělo prijit. Užívej si, ze ti je dobre. 🙂
S prvym sa mi objavili nevolnosti v 7tt myslim, od nejakeho 8-9tt som obcas zvracala, od 12tt som nevedela, ze som tehotna. S druhym sa mi nevolnosti objavili 4+0tt a teraz som 39tt a grcam nonstop stale 🤣
Uf, holky díky za odpovědi. Já nesnáším zvracení, takže fakt doufám, že mě tohle zvracení mine. Taky potřebuju v práci plnohodnotně fungovat, takže si nedovedu představit, že bych neustále odbíhala pryč z kanceláře. 😅
@mdch91 ja mi blbo nonstop. Od 4+0tt mi nebolo ani pol sekundy dobre 🤷🏻♀️ Zvracanie tomu bohuzial nijak neulavuje 🥲 ako prezit sa to da, uz som 38+1tt a stale zijem, ale nejdem kecat, ze to nie je narocne na psychiku 🤷🏻♀️ Lenze co ine cloveku zostava, len to zvladnut.. uz sa neda ist spat raz, ked je clovek tehotny.. a ono si na to clovek zvykne casom, ze mu je zle, ja som zacala psychicky upadat zase az teraz ku koncu, inak som sa celkom drzala jednu dobu 🤣 ale teda vraj patrim k nejakemu 1% zien maju nevolnosti cele tehotenstvo 🙂
@nikjean my sme mali raz meeting s regionalnami riaditelmi z inych krajin a ja som tam prezentovala nieco zo zeme lebo som mala taky nizky tlak, ze som si musela lahnut 🤣 a potom som isla v polke blit, ze uz to fakt nedam 🤷🏻♀️ Ale neboj to vyzeram jak hrdinka inak sa uz 9 mesiacov lutujem. Ja si myslim, ze nic tak dramaticke ta urcite necaka a tie pocity nevolnosti z hladu mi minule odisli v 12tt a vela ludi to tak ma 🙂 jak sa vyrovna hladina hormonov, je to 100x lepsie 🙂
Já poznala u obou těhotenství, že jsem těhotná právě zvracením ještě před vynecháním MS.. A od té chvíle jsem zvracela nonstop do 12 tt.. Pak permanentní nevolnost.. Obdivuju těhotenství jen s nevolností.. 🙂 Držím palce, ať už to nepřijde..
@nikjean Já jsem celé těhotenství neblinkala,až v den porodu🙂
Já jsem vyloženě těhotenské nevolnosti neměla, zvracela jsem jen párkrát večer po kombinaci mamavit a šopák 😂, ale to bylo až někde v druhém trimestru. Jinak v prvním mi akorát bývalo špatně, když jsem měla hlad (takže každou hodinku musila být alespoň malá sváča 😂)
@nikjean První těhotenství hned okolo 8tt a pomohl mi antymetil. Ve druhém mi bylo dobře do cca 15týdne, kdy jsem začala zvracet 🙂
Hm, vidím, že ten rozptyl je fakt obrovský, u každé jiný a nevolnost tedy může přijít kdykoliv během těhotenství. 😅 Tak uvidíme. 😎
Mě začaly celodenní kocoviny (bez zvracení, ale i tak děs!😀)někdy na přelomu 6.a 7.tydne..a trvaly až zhruba do 15.týdne..
@nikjean U prvniho uderem prvniho dne tretiho mesice, a posledni tehoz mesice skoncily. U druheho vubec, ten si to ted vybira jinak :D
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Od 8tt jsem kvůli zvracení na neschopence, začalo mi to právě ten 8tt. Myslím, že to klidně ještě může přijít ale nechci strašit.