Ahoj holky, jdu pro radu a zkušenosti. Je to sice moje 3ti těhotenství ale od druhého je to už 10let a ne pamatuju si průběh.
Podle všeho jsem 4tt, takže úplný začátek na kontrolu jdu až ve čtvrtek. Mám nafoukle břicho a včera na věcir jsem měla na slipovce úplně trošku světle růžový výtok, ale opravdu jen trosku dnes odpoledne zase, podle článku je to normální, ale myvam i bolesti v podbřišku.
Prosím hoďte své zkušenosti jak jste na tom byly vy v prvním měsíce. Dekuji
@1nadenka1 taky jsem u druhého těhotenství měla strašně nafouklé břicho, že to na mě naši poznali ještě, než jsem byla u doktora 😀 a spinila jsem u obou. Při druhém jsem to dokonce obrečela, že teda nic, spinila jsem 4 dny a konec, tak jsem udělala test a byl pozitivní 🙂 přeju, ať je vše v pořádku
@1nadenka1 břicho jsem měla první cca 2 měsíce jak balón a nejvíc večer 🤢u druhýho dítěte nic
Bolesti v podbřišku mám celé těhotenství (nyní jsem 34.týden)u první dcery jsem je měla cca do půlky těhotenství, tentokrát celou dobu a někdy je to vážně síla (Ale vše je v pořádku)
Špinění jsem měla jednou v předešlém těhotenství(malinko)a bylo z toho zamklé těhotenství.....
@1nadenka1 Ahoj, koukam, ze toho mame hodně spolecneho. 🙂 Taky jsem těhotná po treti, taky od druheho porodu uplynulo spoustu let (u me 13) a taky jsem ted teprve ve 4 TT. 😉
Tohle těhotenství v podstatě bolesti bricha zacalo hned 6-7 DPO. Bolest byla jako kdybych to mela dostat, takze me napadlo "no super, ono nestaci, ze me boli bricho vzdycky dva dny pred MS, tentokrat me snad bude bolet cely týden". Tri dny na to me zacali palit prsa a kdyz jsem dalsi den snedla s velkou chuti cely citron (jo, jasne ze byl strasne kyselej a sklebila jsem se u toho, ale ten vnitrni pocit uspokojeni... 😊) doslo mi, ze tady neco nehraje a ze to mozna vazne vyslo.
Druhy den rano jsem na testu nasla // i kdyz ta druha byla jeste celkem slaba. MS bych mela dostat dnes nebo zitra, ale vim, ze to tak nebude, protoze // z dneska uz jsou obe krásně barevné.
Bolest bricha me v podstate nijak nedesi, pamatuju si totiž, ze me u prvniho tehotenstvi bolelo taky a to hlavně v termínu vynechane MS. Vim,ze uz jsem chodila i s vložkou a přesvědčením, ze to prijde kazdou chvilku... No a nakonec nic. 🙂 U druheho si nejak bolest nevybavuju, asi to nebylo nic hrozného a ted u tretiho je to jak kdy. Chvilema boli, pak treba pul dne nic. Co se tyka spineni, tak s tim jsem se setkala pri prvnim těhotenství. Bylo to tri dny pred MS. Pamatuju si, ze jsem se koupala a holila se. Kdyz jsem vylezla z vany, objevila jsem na toaletaku drtek jasne krve. Tenkrat me v prvni chvili napadlo, ze jsem jako "fakt sikovna", kdyz jsem se zvladla pri holeni porezat. 🤭 Drobounke spineni jasne cervene krve trvalo nejak do drubeho dne. U druheho tehotenstvi nic, ted zatim taky ne, ale stava se to, takze zadny stres 😉
No a bricho? To mam ted taky uplne nafoukly 🙂 Za chvili abych sla tridit kalhoty.
Drzim na obema (teda vsem ctyrem) palecky, at vsechno dopadne uplne nejlip 🍀🍀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@1nadenka1 mela jsem u vsech trech tehotenstvi presne tyto priznaky - nafoukle bricho, bolesti v podbrisku jako kdybych mela dostat kazdou chvilku mesiciky. Jen to spineni jsem nezazila