První kontrola 6+0tt. Bude už vidět srdíčko, nebo ještě počkat?

24. kvě 2021

Ahoj holky, když půjdu na první kontolu 6+0tt dle MS(ovulaci mam potvrzenou, měřila jsem BT) bude už vidět srdíčko, nebo bude lepší ještě pár dní počkat? Důvod proč to řeším a rovnou nepočkám těch pár dní, je kvůli hlídání prvorozeného. Děkuji

jjasmina
24. kvě 2021

Může a nemusí být , já měla srdíčko v 6+1 a segrav dokonce v 8+2

autor
24. kvě 2021

@jjasmina tak nějak jsem počítala s tou to odpovědí, no tak asi počkám a syna vezmu popřípadě sebou. Děkuji za reakci 🙂

piggy123
24. kvě 2021

Já jsem byla přesně v 6+0 a doktor viděl pouze gestační váček s malou tečkou uvnitř a povídal, že to odpovídá asi 5.-6. týdnu těhotenství a že mám přijít znovu za 2 týdny. Jsem po KET, tudíž se ví přesně, kdy došlo k početí. Teď čekám celá nedočkavě na další prohlídku.

klokanka31
24. kvě 2021

Já měla u dvou těhotenství srdíčko v 7.tt ale nevím přesně na dny...

sarikslezak
24. kvě 2021

Ahoj ja jsem byla dneska na prvnim UZ podle ms jsem teda 7+1 ale jelikoz byla ovulka dyl tak jsem podle ultrazvuku 6+0tt a srdicko uz moje fazolka ma 🙂

tynka9
24. kvě 2021

Klidně počkat. Záleží taky na zvyklostech u kterého dr, ale můj zve na první kontrolu někdy mezi 8.-9.tt

andula2021
25. kvě 2021

Byla jsem dnes a podle ultrazvuku je to 6 týden 5 dni a srdíčko uz bilo 🙂

autor
25. kvě 2021

@andula2021 to vim ze v tuhle dobu uz srdicko byva, jde mi konkretne o 6+0,ale dekuju🙂

nika9292
25. kvě 2021

Prosím o radu. V pátek jsem byla u doktorky na UTZ. Dle menstruace jsem byla 5+1. Ale na UTZ mám jen gestační váček o velikosti 4.3mm. Je to normální nebo je něco špatně? :( kontrola za 2. týdny. Umřu strachy.

autor
26. kvě 2021

@nika9292 je to normální, za dva týdny už to bude dobre 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru